Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La nostra prioritat és la gent, i les prioritats per la gent són la salut, el benestar i l’ocupació. Treballarem per això.

Jordi Fàbrega

Qui és Jordi Fàbrega i per què vols ser l’alcalde de la Seu d’Urgell?

Sóc un pediatre amb arrels a la Seu, enamorat de la Seu i de l’Alt Urgell, que sempre he treballat per intentar millorar la salut i el benestar dels nens i de la gent. I encaro l’enorme repte d’intentar ser l’alcalde de la Seu d’Urgell perquè crec que puc liderar un projecte que converteixi la Seu en una ciutat referent en qualitat de vida saludable al servei de tots els urgellencs i urgellenques.

Creus que un pediatre pot ser un bon alcalde?

Tots aquest anys de pediatre a la Seu he acompanyat a néixer molts urgellencs i urgellenques, ara vull treballar de valent per aconseguir donar-los a tots i totes el millor futur dins la seva ciutat. Els sanitaris tenim una vocació de servei cap a les persones, sovint sense horaris i amb un alt compromís cap a la gent, que molt cops sobrepassa amb escreix l’àmbit purament laboral. L’alcaldia obre el ventall de possibilitats de treballar per a la gent, no només en l’àmbit de la salut, sinó en tots els àmbits de la vida de les persones, i per tant, pots posar al servei dels urgellencs/ques aquesta vocació de servei en la seva màxima expressió. A més, ja hi ha precedents d’alcaldes pediatres, per exemple la bona feina de l’alcalde Tries a l’ajuntament de Barcelona.

Des que vas anunciar que presentaves la teva candidatura com a alcaldable de Junts per la Seu, què t’ha fet arribar la gent, quina resposta has obtingut?

M’ha arribat il·lusió. Molta gent, coneguda i desconeguda, que m’han ofert el seu suport i escalf, així com el seu temps, explicant-me els seus neguits, els seus problemes i plantejant-me les seves propostes de solucions. La veritat és que no m’esperava una resposta tant i tant positiva, he sentit que tinc molta gent al darrera que té ganes de pedalar per fer una Seu millor per a tothom.

Amb quin equip de gent comptes per treballar per la ciutat?

Jo sempre he treballat, tant com a pediatria com a l’hospital, amb un equip de gent excepcional, ja que és molt difícil que una persona pugui afrontar els reptes de la vida en solitari. I per aquest repte, que òbviament és majúscul, compto amb el millor equip possible, de gent honesta, compromesa i treballadora, que estimem la Seu i que, en els seus diferents àmbits, han contribuït a fer-la créixer, a millorar la vida de la gent que hi vivim i a situar-la en el mapa, i ara treballarem, junts, per fer la millor Seu possible. En els propers dies donarem a conèixer aquest equip de gent que formarà la llista i ho podreu comprovar.

Com veus la ciutat avui?

Veig una ciutat amb un entorn privilegiat, que ara s’ha situat al mapa de Catalunya, que està aconseguint sortir d’una gravíssima crisis econòmica, crisis que es va haver d’afrontar amb un ajuntament endeutat d’una manera exagerada, i que gràcies a l’esforç de molta gent, ara pot afrontar el present i el futur amb il·lusió. No obstant, és una ciutat que necessita donar-li una empenta econòmica important, que cal que incentivi més la economia local i que sigui capaç de crear més llocs de treball per a tothom, especialment per a la gent més desfavorida, que son els que més han patit la crisis. I veig una ciutat on cal apostar per una sèrie d’equipaments que malauradament la crisis no ens ha permès de tenir ja en funcionament.

Cap a on ha d’anar la Seu d’Urgell en els pròxims anys?

Hem d’aprofitar el nostre immillorable entorn, envoltats de natura, de dos rius i de 3 parcs naturals per avançar cap a una ciutat més tranquil.la, més amable amb l’entorn i amb la gent i més sostenible. Si volem donar un futur als nostres fills hem d’aconseguir de viure en sintonia amb la natura, i aquí ho tenim més fàcil, no ens enganyem. Hem d’aconseguir una ciutat amb voreres més amples per passejar, sense barreres arquitectòniques per a ningú, on els cotxes circulin amb harmonia amb la gent, però on sigui fàcil arribar al centre per fomentar el petit comerç i la restauració, on els nens i la gent gran puguin moure’s sense dificultats ni perills. Una ciutat amb un centre històric rehabilitat, que faci goig, amb comerços en funcionament, un centre històric plens de gent que hi passeja, que hi compra, que hi consumeix, que hi gaudeix. Amb un nucli important de vitalitat a Castellciutat, on els seus habitant se’n sentin orgullosos. Una ciutat referent en qualitat de vida on la gent vulgui venir a viure-hi per aquesta qualitat de vida, i on hem de crear-los les facilitats (gràcies, per exemple, a les noves tecnologies) per poder establir el seu negoci.

Quines seran les teves prioritats com a alcalde?

La gent, la prioritat seran totes les urgellenques i tots els urgellencs. Com va dir la fantàstica gent del Taller Claror al millor pregó que s’ha fet mai de la Festa Major: “la Seu mola perquè la gent de la Seu mola”. Per tant, hem de cuidar la gent, perquè la gent fa la ciutat, la gent és la ciutat. I per la gent hi ha coses prioritàries: la salut, el benestar i l’ocupació. I aquí, tot i l’ampliació de les places residencials previstes a l’Hospital (augmenten de 14 a 42), cal aconseguir augmentar les places residencials per a la nostra gent gran, però no una residència clàssica, que és un model esgotat, sinó uns pisos assistits on la nostra gent gran pugui mantenir la seva autonomia personal, al mateix temps que està acompanyada i ajudada en les seves necessitats vitals per personal sanitari o social. Tenim una zona fantàstica com l’Horta del Valira per realitzar aquest equipament, amb una zona enjardinada per passejar-hi i viure en contacte amb la natura, deixant les places de l’hospital per aquelles etapes de la vida on requerim més cures i atencions.

Quina és la primera cosa que et proposes fer quan siguis alcalde?

Si els ciutadans ens donen la seva confiança per arribar a l’alcaldia el primer que faré serà reunir-amb els treballadors/es de l’ajuntament, per conèixer els seus neguits i preocupacions. Ells son la cara (i la força) de l’ajuntament, i si volem un ajuntament amable amb els ciutadans, que resolgui amb un somriure de manera eficient els seus problemes (que per això estem), els hem de cuidar. I al mateix temps farem la reserva de dues places d’aparcament per a gent amb mobilitat reduïda al pèndol del passeig, davant de l’hospital. Aquesta va ser una de les sol·licituds que he rebut aquests dies de part d’una mare, i que no podem trigar gens a solucionar.

Quin paper juga, segons tu, la Seu d’Urgell a la comarca, al Pirineu i a Catalunya?

La Seu és fonamental per l’Alt Urgell, pel Pirineu i per Catalunya, però al mateix temps la Seu no és res sense l’Alt Urgell i sense el Pirineu. La Seu és capital, i com a tal ha d’actuar, col·laborant i ajudant a revitalitzar tot el Pirineu. Hem d’aconseguir atreure encara més esdeveniments, crear ocupació, fomentar la cultura de proximitat per beneficiar els petits productors ecològics i treballar plegats per que Catalunya entengui que necessita el Pirineu per progressar, que som una part fonamental del país. I, en aquests moments d’injustícia i de greu vulneració dels drets civils més bàsics, la Seu d’Urgell ha d’ésser un referent en la defensa dels drets democràtics del país i la denúncia de les injustícies polítiques. Ha d’ésser una ciutat important en el futur de Catalunya, en benefici de tots els nostres habitants per fer un país més just, on tothom tingui les màximes oportunitats i on puguem tenir una cura excel·lent dels més desfavorits.

 

Perfil personal

Nom: Jordi Fàbrega i Sabaté
Edat: 46 anys
Professió: Metge pediatre
Família: Casat amb un fill de 12 anys
Una afició: la fotografia i viatjar
Un plat: El tall rodó que fa meva mare
Un llibre: El nom del vent, de Patrick Rothfuss
Una pel·lícula o sèrie: La vida és bella
Una virtut: em considero força treballador
Un defecte: a vegades sóc massa tossut
El lloc que més t’agrada de la Seu: el Cadí em té captivat des de ben petit, per tant m’agraden tots els llocs des d’on es veu el Cadí, i no són pocs.

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell