Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La importància del Dia Internacional de les Dones Rurals

Al novembre del 2007 l’Assemblea General de la Nacions Unides va declarar el 15 d’octubre Dia Internacional de les Dones Rurals. Des de Junts per la Seu ens volem sumar a aquest reconeixement cap a totes les dones i, en especial, les de la nostra ciutat i comarca.

Les dones tradicionalment han jugat un paper fonamental als nostres territoris com a pal de paller d’explotacions agràries, petits negocis i famílies que malauradament no ha estat prou reconegut. Actualment, el seu rol depassa l’àmbit estrictament agrari, ramader i familiar. Tenim dones creant projectes i apostant per viure i treballar al món rural en tots els sectors de la nostra societat. La seva empenta i valentia és clau per emprendre, tirar endavant empreses, gestionar explotacions, obrir comerços i establiments, liderar Ajuntaments i Consells Comarcals i, en general, per treballar i viure a les comarques rurals.

En aquest moment complicat, destacar el paper de la dona en l’àmbit sanitari, empresarial i social i la seva implicació cabdal en aquesta pandèmia però, en general, un sincer agraïment a totes vosaltres que feu més agradable viure al món rural.

Gràcies per la vostra contribució i aposta pel territori.

 

Mireia Font i Gras

 

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell