Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Carta de Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d’Urgell

Benvolguts veïns i veïnes de la Seu i Castellciutat,

Escric això dijous 19 de març al matí, ho especifico perquè la situació canvia dia a dia, hora a hora, i fins i tot minut a minut. Fins i tot és probable que quan llegiu aquestes ratlles tot sigui una mica diferent.

Estem en uns moments excepcionals, que mai de la vida m’hauria imaginat de viure, ni com a metge, ni molt menys com a alcalde. Però són uns moments que ens faran créixer a tots com a persones i com a societat, i que la resposta de TOTHOM està essent espectacular. La paraula que aquests dies més repeteixo és GRÀCIES, i és perquè la vostra col·laboració i solidaritat és immensa.

Fins a dia d’avui la pandèmia del coronavirus ha causat a tot l’Estat Espanyol 17.147 casos (el 40% a Madrid) i 767 morts (el 65% a Madrid). A Catalunya ja comptabilitzem 2702 contagis i 55 morts. A la Seu hem tingut un cas positiu a l’hospital, que sabeu que es va traslladar a Lleida, i tota la resta de pacients ingressats en aïllament per sospita han donat negatiu (podent-ne retirar l’aïllament). No obstant, hi ha pacients (entre ells alguns professionals sanitaris) que romanen a casa aïllats per sospita d’infecció i hi han d’estar els 14 dies d’aïllament. Són dades d’ara mateix, això canvia, com he dit, minut a minut.

Com veieu la corba dels contagis augmenta de manera exponencial a tot arreu, pel que la situació no està ni molt menys controlada. L’única manera de contenir-ho, d’evitar els contagis i d’aturar els morts és que el virus no circuli de persona a persona, i això NOMÉS ho podem fer si tenim MENYS DE 4 CONTACTES SOCIALS AL DIA. Per aconseguir això només hi ha un camí, QUEDAR-NOS A CASA!!!!!! No és que sigui molt important, és que ÉS VITAL, ens hi va la salut de la nostra gent gran, de la gent més vulnerable i dels nostres professionals sanitaris. Ens hi va la nostra salut.

Aquests dies la solidaritat és immensa, des del CAPAU i amb la col·laboració de la xarxa de voluntaris de la Seu en xarxa, estem distribuint àpats als nens de les famílies més vulnerables i s’ha reforçat, amb la Creu Roja i les donacions dels supermercats i botigues, el banc dels aliments. Aquesta mateixa xarxa de voluntaris us pot ajudar, a la gent gran i vulnerable, a no sortir de casa, s’ofereixen per fer la compra, anar a buscar medicaments, etc. Utilitzeu-los, perquè són el nostre jovent que està a la vostra disposició. Els podeu contactar a través del CAPAU al telèfon 630 430 752 (de 9 a 21 h). I a tothom, si sabeu d’algun cas que ens pot necessitar, contacteu amb el CAPAU, que aquests dies està fent una feina ingent (telèfon 973 35 41 02, de 9 a 14 h)

També hi ha un allau de donacions de material de protecció (guants, mascaretes, bates…) per part de moltíssima gent de la Seu i l’Alt Urgell. Els hem repartit entre tothom que creiem que els necessita, òbviament la majoria han anat a l’hospital. I també des de l’ajuntament estem preparant una sèrie de mesures econòmiques per tothom que està patint aquesta aturada de país forçada a casa nostra, aviat us explicarem com ho farem.

Deixeu-me acabar amb un missatge de suport i de reconeixement etern als nostres professionals sanitaris, del SEM, de l’atenció primària i de l’hospital. Estan treballant com mai, ara mateix i preparant-se per que vindrà, amb un pla de contingència per permetre doblar els llits de l’hospital i tenir llits de cures intensives, si cal. Esperem que no calgui, però si cal, tenir-vos a vosaltres és el millor que ens podria passar. Gràcies per ser-hi, ara i sempre.

I ara si, milions de gràcies a tothom per quedar-vos a casa. És dur, és llarg, però és vital. Si us plau, QUEDEU-VOS A CASA I ENS EN SORTIREM!! PERÒ HO HEM DE FER TOTS/ES, SI ANEM TOTHOM A LA UNA ENS EN SORTIREM!! QUEDEU-VOS A CASA!!

Jordi Fàbrega i Sabaté
Alcalde de la Seu d’Urgell

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell