Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Repàs al 2022 en 12 imatges

Article de Jordi Fàbrega: "Us deixo 12 imatges que resumeixen (amb el que es pot resumir en només 12 imatges) l’esdevenir del 2022 a la Seu i a Castellciutat."

Avui s’acaba el 2022, un any on hem recuperat la normalitat després d’un 2020 molt dur marcat pel sotrac d’una pandèmia que ens ho va capgirar tot i que vam començar a recuperar-nos, poc a poc i amb molta prudència, el 2021. Aquest 2022 hem deixat enrere les mascaretes i les restriccions, tot i tenir un ull posat a un virus que encara no ens ha abandonat i que les notícies actuals de la Xina ens fan estar molt a l’aguait. Però, sense descuidar la gestió del dia a dia -tan important en una ciutat tan exigent com la Seu-, durant aquest 2022 tampoc hem parat de treballar per consolidar o avançar en els grans projectes de ciutat

Us deixo 12 imatges que resumeixen (amb el que es pot resumir en només 12 imatges) l’esdevenir del 2022 a la Seu i a Castellciutat. Òbviament subjectiu, i òbviament amb un agraïment immens a l’equip que fa possible, amb el seu treball del dia a dia, que aquestes imatges (i els seus projectes) siguin una realitat. Un equip que és una ciutat sencera, ja que tots/es posem un granet de sorra per que la Seu i Castellciutat vagin caminant amb pas ferm cap a un futur amb millors serveis i oportunitats per a tothom.

Vam començar l’any afectats per una nova onada de la COVID-19, i durant els primers mesos encara vaig compartir per xarxes el resum setmanal de la pandèmia i les mascaretes eren habituals en tots els actes i reunions.

Al febrer, després de molts mesos treballant vam realitzar una important sessió de treball amb més de 40 institucions i empreses per avançar en el Pirineu Tech Mountain, el hub tecnològic en activitats rurals i de muntanya que volem desenvolupar a la Ciutadella de Castellciutat.

La notícia del mes de març va ser, sens dubte, la inauguració del nou CAP de la Seu d’Urgell. Per fi un equipament digne pel treball dels nostres professionals i l’atenció dels nostres usuaris.

A l’abril vam tenir una nova edició del Festival del Joc del Pirineu, un Sant Jordi i les tradicions de Setmana Santa sense restriccions. Però adjunto la foto de la cessió dels terrenys de la zona de bombers al Departament de Salut per a la construcció del nou Hospital Comarcal de l’Alt Urgell, un pas clau perquè sigui aviat una realitat.

Al maig, la 2a Mobile Week la Seu omple la Seu de tecnologia i constituïm La Seu Tech City, començant a caminar Pirineu Tech Mountain, l’ecosistema de talent pirinenc de noves tecnologies que esperem ofereixi oportunitats al nostre talent urgellenc.

Juny va ser un mes carregat d’esdeveniments, com la Trobada d’Empresaris al Pirineu, Sant Joan o la matinal motera. Però especialment complicat va ser la tarda a Oliana amb el neguit per l’incendi a Peramola. Gràcies eternes als Bombers, com sempre.

Al juliol una nova edició del Festival FEMAP i de la Trobada d’Acordionistes al Pirineu, 2 esdeveniments amb ADN Pirineu que ens situen al centre cultural de l’estiu. I a l’agost una excel·lent Festa Major de la Seu d’Urgell sense restriccions que de nou ens fa retrobar amb amics i família.

I iniciem setembre, sense pausa, amb una nova Copa del Món de Piragüisme al Parc Olímpic del Segre. Donem la benvinguda a la 2a promoció d’alumnes d’INEFC Pirineus, un projecte ja consolidat que està canviant la Seu i l’Alt Urgell. També comença a funcionar el nou TAC a l’hospital, la nova àrea d’autocaravanes i gaudim de la Pine Peaks i la Trobada Tintinaire.

A l’octubre, un cop finalitzades les obres de reforma del Carrer Major, celebrem una edició d’èxit de la Fira de Sant Ermengol, amb els formatges al camí ral i tota la ciutat plena de parades. També un nou workshoop ocupacional amb més participació que mai. I rebem al Parlament a la plataforma Pro-residència i entreguem les signatures recollides a Drets Socials.

Al novembre una genial “Sala dels Horrors” dels Diables de l’Alt Urgell, èxit de les 1es Jornades de Conservació, 3r Ciclocròs de la Seu d’Urgell, torna el mercat al Carrer Major després de les obres i ampliem amb un nou mural la ruta d’Art Urbà de Castellciutat.

I acabem l’any aprovant els pressupostos de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell pel 2023, els noms dels carrers i parcs de la zona del nou hospital i gaudim amb els infants del Món Màgic de les Muntanyes. Però em quedo amb el 1r trasllat nocturn amb helicòpter del SEM, fruit de molts esforços treballant per l’equitat a casa nostra.

Espero que acabeu l’any de la millor manera possible, tot desitjant-vos un excel·lent 2023 ple de pau, salut i oportunitats per a tothom.


Jordi Fàbrega i Sabaté
Vicealcalde de la Seu d’Urgell i Diputat al Parlament de Catalunya

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell