Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

“Pirineus Tech Mountain”: un ecosistema de talent de noves tecnologies en activitats pirinenques

Article de Jordi Fàbrega: "És un projecte innovador que pretén esdevenir un veritable ecosistema de talent al voltant de les noves tecnologies en les activitats rurals i de muntanya."

Aquest dijous constituïm amb l’impuls de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell -i després de gairebé 3 anys de feina discreta i intensa- l’Associació la Seu Tech City. L’òrgan de governança del futur hub tecnològic “Pirineus Tech Mountain”. Aquest és un projecte innovador que pretén esdevenir un veritable ecosistema de talent al voltant de les noves tecnologies en les activitats rurals i de muntanya: turisme, lleure i cultura; esports de muntanya; ramaderia i agricultura; recursos naturals; i qualitat de vida a l’àmbit de la muntanya. 

Les noves tecnologies és el sector econòmic amb major creixement en els darrers anys, i també el que genera més ocupació, llocs de feina qualificats i estables, sobretot en el jovent. La presència de connectivitat ha de permetre l’establiment d’activitats tecnològiques arreu del territori, i el Pirineu no en pot quedar exclòs, sinó tot el contrari. Aquest ha de ser un dels nostres puntals per revertir el despoblament, per retenir el nostre talent jove i atreure’n de forà.

L’associació neix amb la força de 30 empreses, entitats i administracions com a fundadores. Compta amb les empreses més importants del territori (i amb l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i la Cambra de Comerç de Lleida), la vessant formativa coberta per la Salle Technova-Universitat Ramon Llull i INEFC i amb el recolzament dels Departaments de Polítiques Digitals i Territori (FGC, IDAPA i i2cat són fundadors) i d’Empresa (Eurecat). A l’acte de constitució ens hi acompanyarà el VP del Govern, Jordi Puigneró, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra, Jordi Gallardo, demostrant la vocació transfronterera del projecte.  

Durant el segon semestre d’aquest 2022 el hub ja començarà a caminar, amb sinèrgies amb el laboratori 5G del Pirineu, un espai físic al Centre Tecnològic i Empresarial del Pirineu (CETAP) per a despatxos, zona de coworking i formació i treballem per oferir alguna formació pràctica en noves tecnologies a la Seu d’Urgell. Amb el guiatge de la Salle Technova identificarem els projectes que interessen als socis amb sinèrgies entre ells per tal de poder identificar les primeres accions concretes a nivell formatiu i empresarial.

Comencem un camí apassionant que ha d’acabar ubicant el hub tecnològic i diferents empreses tecnològiques a l’espai de la Ciutadella de Castellciutat, un espai de més de 60.000 m2 amb un enorme potencial per esdevenir aquest ecosistema de talent pirinenc i d’activitats pirinenques que avui fa un pas definitiu cap a la seva consolidació. 


Jordi Fàbrega i Sabaté

Vicealcalde de la Seu d’Urgell i regidor de Projectes Estratègics

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell