Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Dia Mundial per la Prevenció de l’Abús Infantil, una xacra de la nostra societat

Article de Jordi Fàbrega: "Cal posar tots els recursos necessaris per fer front a aquesta xacra de la nostra societat, i disposar del servei d’un Barnahus a la Seu d’Urgell serà una excel·lent notícia."

L’abús sexual infantil és un tipus de maltractament considerat com un dels problemes de salut pública més greus que han d’afrontar els infants i adolescents de les societats desenvolupades com la nostra. Tot i que, aproximadament, un de cada cinc menors a Europa pateix algun tipus d’abús sexual, encara és un tema tabú sobre el que no se’n parla prou.

En la majoria dels casos, l’abús sexual infantil suposa una experiència traumàtica per al que la pateix, interferint en el seu adequat desenvolupament i repercutint negativament tant en el seu estar físic com psicològic. Les conseqüències derivades d’aquests actes no només afecten a les víctimes i a les seves famílies, sinó que també acaben repercutint a tota la societat en conjunt.

A Catalunya hi ha un servei excel·lent per a fer-ne front i atendre de la millor manera possible a les víctimes que ho pateixen, el Barnahus. El Barnahus és un servei pioner que treballa per la prevenció i detecció de les agressions sexuals a infants i adolescents amb l’objectiu d’evitar la revictimització dels infants i adolescents que han patit abusos sexuals. 

Es una gran aposta del Departament de Drets Socials, i és fonamental pels infants que pateixen abús infantil, així com també per treballar-ne la prevenció. 

A la visita a la Seu de la Consellera Violant Cervera del passat dia 31 de juliol, es va comprometre a fer arribar aquest servei a totes les vegueries del país, gràcies en part als Fons de Reactivació Europeus, i es va començar a treballar conjuntament des del Departament de Drets Socials i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per fer possible la instal·lació i dotació d’un Barnahus a la Seu d’Urgell. A dia d’avui, els treballs per a fer-ho possible a una parcel.la que l’Ajuntament cedirà a l’Horta del Valira ja estan molt avançats. 

Cal posar tots els recursos necessaris per fer front a aquesta xacra de la nostra societat, i disposar del servei d’un Barnahus a la Seu d’Urgell serà una excel·lent notícia. 

Jordi Fàbrega i Sabaté

Més articles

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell