Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La síndica municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí, presenta al plenari municipal la memòria del 2020

Just abans del ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ha presentat la seva memòria d’activitats del 2020, on s’evidencia una disminució de les queixes d’un 34%, així com un augment de les consultes realitzades d’un 150%

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de març del 2021, un ple que s’ha celebrat de nou telemàticament per la pandèmia. Just abans del ple ordinari s’ha celebrat el ple extraordinari on la síndica municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí Pellicer ha presentat la seva memòria del 2020. Cal recordar que la Seu d’Urgell és l’únic municipi de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran que compta amb aquesta figura i, que en tota la província de Lleida, només Lleida té aquest càrrec al consistori. En la seva memòria s’ha posat de manifest una disminució de les queixes que ha gestionat d’un 34% respecte a l’any 2019 (33 queixes versus 50), mentre que han augmentat les consultes que ha atès un 150% (de 10 a 25). Si hi sumem les queixes gestionades pel Síndic de Greuges de Catalunya referents a la Seu d’Urgell, aquesta davallada és del 42% (d’un total de 70 l’any 2019 a 41 l’any 2020). Agrair la tasca de la síndica en la mediació dels conflictes i el seu tarannà per buscar sempre solucions, sobretot en un any tan complicat com ha estat el 2020 amb la pandèmia i tot el que ha comportat. 

També aquesta tarda s’ha celebrat la Junta General del Parc del Segre, on s’ha acceptat com a membre extern del Consell d’Administració al Sr. Jan Aramburu Armengol per unanimitat de tot els presents. Donada la gran experiència en el món empresarial i esportiu, celebrem que hagi acceptat aquest encàrrec i li agraïm la dedicació desinteressada per millorar la gestió del Parc del Segre.

I ja al Ple ordinari del febrer s’han aprovat, per unanimitat de tot els regidors, les bases reguladores dels ajuts a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social degut a la pandèmia de la COVID19 per aquest 2021. Tanmateix, s’ha aprovat una pròrroga de l’encàrrec de la gestió dels horts socials al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i l’encàrrec de gestió al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a la gestió forestal de les forest públiques.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha explicat en els informes d’alcaldia la situació dels estudis d’INEFC Pirineus amb els convenis ja aprovats amb l’Ajuntament, UNED i Parc del Segre per a l’ús de les instal·lacions municipals per part d’INEFC i que el Govern ja ha aprovat l’increment de personal d’INEFC  per tal de poder iniciar els estudis aquest setembre; que el proper dijous 25 de març l’etapa reina de la  Volta a Catalunya de ciclisme passarà per la Seu d’Urgell i ens aportarà molta visibilitat; i finalment ha fet un balanç de la situació de la pandèmia a la Seu d’Urgell i a l’Alt Urgell.

Finalment s’han presentat 3 mocions. S’ha aprovat per unanimitat crear una comissió de treball per valorar quins projectes es poden presentar per optar a fons europeus, en la línia del que ja portem mesos treballant des de l’equip de govern i ja s’ha compartit amb la resta de grups municipals dins de la comissió de projectes estratègics. S’ha aprovat, amb transaccions, una moció per garantir el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs a l’Alt Urgell. De fet, just aquest dimecres aquest punt consta, a instàncies del president del Patronat i alcalde de la Seu d’Urgell, a l’ordre del dia de la reunió ordinària del Patronat de la Fundació Sant Hospital. I finalment s’ha aprovat, amb els vots favorables de Junts per la Seu, ERC i la CUP una moció de suport a la llei d’amnistia. Com altres cops que s’han presentat mocions en temes similars, en aquesta darrera moció, Compromís per la Seu hi ha votat en contra.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell