Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Se celebra el ple extraordinari del mes de juny, on s’encarrega al Consell Comarcal la repavimentació del Camí d’accés a Castellciutat i el de la Bastida d’Hortons

També s'ha aprovat la modificació de crèdit que ha de permetre la realització de la passera sobre el riu Valira a l'alçada de la N-260.

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de juny del 2022 de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com les Juntes Generals de Parc del Segre SA i HIULS, on s’han aprovat definitivament els respectius comptes anuals.  

En aquest plenari s’ha aprovat la delegació en el Consell Comarcal per a les obres de repavimentació del camí d’accés a Castellciutat i de reforçament del ferm i millora del drenatge del camí d’accés a la Bastida d’Hortons. Obres que es realitzaran amb una subvenció del Pla de Camins, mitjançant el Consell Comarcal. De la mateixa manera s’ha aprovat una addenda al conveni amb el mateix Consell Comarcal, per assumir l’increment de preu per a realitzar la passera al riu Valira al pas de la N-260, que degut a la situació econòmica actual ha vist incrementat el seu cost en aproximadament un 20%. 

El vicealcalde Jordi Fàbrega ha donat compte del Pla Anual de Control Financer que es realitza des d’intervenció i ha explicat una modificació de crèdit que inclou aquest increment de cost per l’obra de la passera, les obres de reforma del CETAP per acollir un cowork dins del projecte del hub tecnològic Pirineu Tech Mountain, una subvenció al Club Sedis bàsquet per la promoció de la ciutat que realitza amb els seus resultats esportius, una ampliació en 6.000 € de la partida destinada a les millores dels parcs infantils de la ciutat, una partida per a la realització d’unes Jornades de Conservació de biodiversitat que es faran a la tardor, i la partida per poder licitar l’organització del Festival del Joc del 2023, entre altres. Totes aquestes partides s’han aprovat només amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC), mentre que CxlS i la CUP hi ha votat en contra.

També s’han aprovat les modificacions a les ordenances fiscals que les actualitza respecte a les prestacions actuals de l’escola de música, i inclou la gratuïtat de l’i2 (infantil 2 anys) de l’escola bressol.  Així com la cessió a la Seu Solidària d’un local de 36 m2 al carrer Joaquim Viola Lafuerza, per tal que puguin realitzar amb les millors condicions possibles la seva activitat solidària.

En quant a les mocions, s’ha rebutjat una presentada pel grup de CxlS de suport a la proposta de llei que està preparant el PSOE a Madrid per il·legalitzar la prostitució. En aquest cas nosaltres hi hem votat en contra, ja que és un debat molt complex i el grup de CxlS només aposta per la il·legalització, sense entrar a valorar altres opcions com la regulació d’aquesta activitat, com es fa a molts països europeus. I s’ha aprovat una presentada per l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) per demanar al Govern espanyol el finançament del reforç COVID a nivell educatiu i de salut.

Finalment s’han realitzat 2 precs d’agraïment: un per l’organització de la Jornada Jove per part del regidor de Joventut Joan Llobera; per la Trobada empresarial al Pirineu a càrrec de la tinent alcalde de promoció econòmica, Mireia Font; així com el tradicional prec de felicitació als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer mes, pel regidor d’esports Carlos Guàrdia.

El proper ple ordinari està fixat pel dilluns 4 de juliol.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell