Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Ratificat de nou el conveni marc per implantar el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Seu d’Urgell

Ahir va tenir lloc el Ple municipal de la Seu d’Urgell del mes de març. El document, amb diverses modificacions, es va aprovar amb el vot a favor de l'equip de govern (Junts i ERC), l'abstenció de Compromís i el vot contrari de la CUP. De fet, van ser dos plens, un extraordinari per tal que la síndica municipal presentés la seva memòria de l’any 2019 i l’ordinari del mes de març

Al Ple extraordinari la síndica municipal Anna Martí ens va presentar la seva memòria amb les actuacions realitzades l’any 2019 per la seva sindicatura. Cal destacar, de la seva presentació, la importància de tenir aquesta figura a la nostra ciutat, ja que som l’únic municipi del Pirineu que disposa de sindicatura de greuges municipal i per tant, de la figura del defensor/a del ciutadà/na.  A més, la nostra síndica forma part com a vocal, de la Junta de Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya, fet que és un orgull per la Seu d’Urgell. En la seva intervenció es va posar de manifest  un increment de les seves actuacions, gràcies al seu tarannà conciliador i a la recerca de solucions i de mediació en la resolució de conflictes, a vegades entre els propis veïns o amb altres administracions de la comarca. La síndica va manifestar com en les seves reunions mensuals amb l’alcalde o els diferents regidors de l’equip de govern es solucionen molts dels incidents i modifiquen circuits o actuacions per evitar-ne de nous.  Tanmateix, es va aprofitar per presentar la seva nova pàgina web, inaugurada ahir, per tal de millorar la comunicació amb la ciutadania. No obstant, va posar de manifest alguns dels problemes de la ciutat i que generen la majoria d’actuacions, com ara l’incivisme, problemes en la via pública, serveis socials, sanitat o habitatge. Tots ells temes que estan a l’agenda de l’equip de govern i que s’hi està treballant per millorar-los.

Del Ple ordinari posterior, cal destacar l’expedient de modificació de crèdit del pressupost, que incloïa una partida urgent per tal de poder accedir a les ajudes de la Generalitat de Catalunya per fer front als danys del temporal Gloria, i que ascendeixen a més de 150.000 €. Aquesta modificació va ser aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern i de la CUP (qui, com va manifestar, per responsabilitat va votar favorablement tot i no està d’acord amb altres mesures incloses en la modificació de crèdit, fet que agraïm) i el vot en contra del grup de Compromís.

També es va aprovar el text definitiu del Conveni marc de Col·laboració per a desenvolupar el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Lleida (INEFC-Pirineus) a La Seu d’Urgell. Aquest és el primer pas per poder dur a terme aquests estudis tan esperats per tota la ciutat, i que ja ha rebut l’aval de la Generalitat, d’INEFC, de la UdL i de la Diputació de Lleida. Aquest punt va ser aprovat  gràcies a l’equip de govern, ja que Compromís es va abstenir i la CUP va votar-hi en contra (recordem que el grup dels Socialistes de Catalunya va votar-hi en contra a la Diputació de Lleida). Ens alegrem que finalment les 5 institucions implicades hagin donat l’aval a aquest projecte estratègic per a la nostra ciutat i per tot el Pirineu.

I finalment es van aprovar dues mocions sobre la reforma del col·legi Albert Vives i sobre la implantació a la Seu de l’Itinerari Formatiu Específic per alumnes amb necessitats educatives especials (aquesta darrera es va aprovar amb moltes modificacions després de ser transaccionada per l’equip de govern per atendre-la a la realitat). Aquests son dos temes en que des de l’Ajuntament estem treballant de valent des de l’inici de la legislatura conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que és qui en té les competències (per tant, qui pot solucionar-ho) i que es troben en fases molt avançades per que siguin una realitat en breu. En la discussió del punts es va posar de manifest tota aquesta feina feta des de la Regidoria d’Educació i des d’Alcaldia que ens fan ser força optimistes en la seva consecució, encara que ara altres grups vulguin fer veure altres realitats.

Finalment i com a assumpte urgent, es va aprovar el suport a una sol·licitud de subvenció de la Mancomunitat d’Escombreries d’Urgellet per tal  de demanar una subvenció d’una important quantia econòmica per un projecte molt ambiciós de millora de la recollida selectiva de residus.

El ple va finalitzar gairebé a les 22 hores i va comptar amb l’assistència de força públic, fet que ens alegra. Us animem a venir als propers plens, ja que és on es resideix la sobirania de la ciutadania de la Seu d’Urgell i de Castellciutat.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell