Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Primer Ple telemàtic de la història de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell

A causa de la situació viscuda per la pandèmia de la COVID-19, el Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell del mes d'abril es va celebrar mitjançant videoconferència, esdevenint el primer Ple telemàtic de tota la història del consistori

Són temps difícils on la feina municipal es multiplica per atendre les necessitats sanitàries, socials, econòmiques i psicològiques, entre altres, de tots els nostres veïns i veïnes. I per això l’activitat de l’equip de govern i de tot el consistori no s’ha aturat, més aviat tot el contrari, i ha sabut adaptar-se a la nova realitat gràcies a les noves tecnologies.

Va ser un Ple important, ja que en ell es va donar compte de la liquidació del pressupost de l’any 2019 i es van aprovar les modificacions de crèdit que han de permetre destinar bona part del romanent d’aquest any a lluitar contra els efectes de la pandèmia, estant al costat dels més vulnerables per que tinguin les seves necessitats cobertes, i per altra part ajudar a la reactivació econòmica de tots els col·lectius que s’han vist afectats per aquest estat d’alarma i el període de confinament.

Tanmateix també es va aprovar per unanimitat la cessió d’ús a l’Assemblea Local de la Creu Roja d’un local a l’Av. de les Valls d’Andorra, a tocar del banc dels aliments.

Com no podia ser d’una altra manera, l’alcalde Jordi Fàbrega va fer balanç d’aquest mes d’estat d’alarma i de pandèmia per la COVID19 amb tota la tasca realitzada des de l’equip de govern. Així, es va informar del Pla de Contingència, que ha inclòs el trasllat al Seminari Conciliar -cedit pel Bisbat d’Urgell- de 22 usuaris de la Residència de Gent Gran del Sant Hospital. Aquest pla també contempla el fet que s’ha equipat 3 llits per a crítics, per si són necessaris; s’ha posat l’Alberg La Valira a disposició de cossos sanitaris i de seguretat, s’ha habilitat el Parador per si cal ampliar espai hospitalari i, mentrestant, el CAP de la Seu fa seguiment de tots els aïllats a domicili i malalts crònics.

També es va donar compte de la tasca realitzada pels Serveis Socials durant aquests dies on s’està aconseguint que tothom qui tingui una necessitat sigui atès. En aquest sentit, s’ha recordat la preparació d’àpats per a determinats infants amb necessitats especials i el repartiment a l’Alt Urgell -en coordinació amb el Consell Comarcal i el Departament d’Educació de la Generalitat- de 249 targetes moneder pels infants amb beques menjadors ara que les escoles estan tancades. També vam explicar que els serveis socials han atès des de l’inici de la crisi 155 casos nous, el banc d’aliments ha atès 188 famílies i el telèfon d’atenció psicològica ha tractat una quinzena de casos. A tot plegat, s’afegeix les moltes aportacions de particulars i empreses, la tasca endegada pel grup de voluntariat La Seu en Xarxa i el butlletí publicat cada dia al web de l’Ajuntament. I l’elaboració de màscares casolanes de protecció des de la Seu d’Urgell ja ha arribat a la xifra de 10.000 unitats, essent un ajuntament pioner en recomanar-ne el seu us. 

Quant a la represa del curs escolar, l’Ajuntament de la Seu ja s’ha avançat en la instal·lació d’equips d’internet per a infants per poder seguir el tercer trimestre, gràcies a la col·laboració de les empreses locals Alt Urgell Fibra i Cadí Telecom i del Departament d’Educació.

Entre d’altres punts, al ple es va explicar que tots els grups municipals han acordat cedir el 30% de les dietes per assistència dels regidors i regidores i destinar aquests diners a la lluita contra les conseqüències del coronavirus a nivell local.

Tal i com va dir l’alcalde Jordi Fàbrega al Ple, reiterem el nostre agraïment a tothom qui està treballant a primera línia contra el virus SARS-CoV-2 i expressem el nostre condol als familiars de víctimes de la COVID-19, com també al suport a tota la gent que pateix o ha patit la malaltia. I també reiterem l’agraïment a la col·laboració i predisposició dels grups municipals, per les idees constructives rebudes i les ganes de tirar endavant; als treballadors municipals que estan donant el 300 per cent d’ells mateixos i a tota la ciutadania que està fent l’esforç de quedar-se a casa.

Acabem també agraint la bona tasca duta a terme pel departament d’Informàtica del consistori per facilitar el teletreball i les reunions telemàtiques com és el cas d’aquest plenari. Val a dir, que en tot aquest període només s’ha hagut d’anul·lar una Junta de Govern Local i el Ple només s’ha endarrerit 1 setmana, per tal d’adaptar tecnològicament la seva realització telemàtica.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2022 Junts per la Seu d'Urgell