Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Premi Estel 2020, suspès per prevenció sanitària

Els responsables de la Joventut Nacionalista de Catalunya de l’Alt Urgell i de Junts per Catalunya de l’Alt Urgell han decidit no realitzar enguany l’acte d’entrega del Premi Estel 2020 per contribuir a disminuir riscos sanitaris en un moment en què la comarca està evolucionant bé del rebrot del mes d’agost i a pocs dies d’iniciar el curs escolar

Els organitzadors del premi han explicat que “malgrat fer 21 anys que celebrem de forma ininterrompuda el Premi Estel, ens ha semblat més prudent no fer cap acte aquest any”. Malgrat tot, han volgut animar la ciutadania a “celebrar la diada nacional de Catalunya d’una forma menys massiva però igual de reivindicativa”. “Ens trobem en un moment polític difícil de la història de Catalunya i precisament per això cal continuar treballant per tenir les millors eines possibles per cuidar millor la nostra gent i els nostres territoris. Aquestes eines són un Estat propi amb capacitat econòmica i de decisió sobre les polítiques socials i territorials” han afirmat des de les dues formacions polítiques organitzadores del Premi Estel.

La JNC i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell han volgut agrair la feina de totes les persones que han treballat i treballen per fer front a la pandèmia de la COVID19, així com l’actitud cívica i responsable de molt bona part de la ciutadania durant aquests darrers mesos.

El Premi Estel va ser instaurat l’any 1999 per la Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya de l’Alt Urgell per reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen des del territori a favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. El col·lectiu comarcal de Junts per Catalunya ha pres el relleu del Partit Demòcrata de Catalunya en l’organització d’aquest acte commemoratiu, vinculat a la Diada Nacional de Catalunya a la Seu d’Urgell.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat l’escriptor Joan Obiols, l’associació Amics de la Sardana de la Seu, els Diables de l’Alt Urgell, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, la Coral Caterva, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l’educador Francesc Moix, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, el dinamitzador cultural Josep Vilarrubla ‘Pep Diligent’, el músic acordionista Artur Blasco, la colla de bastoners de Peramola, el Taller Claror, l’Associació Llibre del Pirineu, Picurt, l’Assemblea Nacional Catalana, el dinamitzador cultural Ventura Canturri, els Caramellaires de Castellciutat, el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell, els Geganters i Grallers d’Oliana i les agrupacions comarcals d’Òmnium Cultural i l’ANC. L’any passat el premi va recaure en l’Amadeu Clausó i en el Joan Busquets com a impulsors de la Fira del Llibre del Pirineu.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell