Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Ple ordinari del mes d’octubre aprova les ordenances fiscals, que inclouen el descompte en la taxa d’escombraries per aquells domicilis que més reciclen

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova també una moció per incrementar la vigilància policial a la plaça del Carme i l'Horta del Valira durant les nits.

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes d’octubre del 2021. En aquest plenari s’han aprovat els canvis al cartipàs municipal i a les diferents empreses municipals en relació al canvi d’alcaldia celebrat el passat 15 de setembre, anomenant vicealcalde al fins ara alcalde, Jordi Fàbrega. I també s’han aprovat les modificacions a les ordenances fiscals. 

S’ha aprovat una modificació de crèdit que inclou partides pressupostàries per a la contractació de 3 joves dins del programa de garantia juvenil del SOC durant 6 mesos, al compra d’una nova màquina tallagespa pel Servei de Jardineria, incrementar en 2.000 € la partida pel manteniment de l’Escola Albert Vives pel que resta d’any, 10.000 € per complementar les despeses dels actes de la Festa Major d’enguany i l’arranjament de la teulada de la casa consistorial. 

En quan a les ordenances fiscals, s’ha aprovat (amb el vot contrari del grup de CxlS) repercutir a l’IBI la variació de l’IPC, com s’ha anat fent aquesta legislatura, amb el que aquest s’ha incrementat un 3’3 % (uns 11 € de mitjana per immoble), incorporant el recàrrec del 50% per aquells grans tenidors amb pisos buits. Aquest és l’impost que grava els immobles i, per tant, l’impost municipal que repercuteix en la gent amb major valor patrimonial i que afecta menys a la gent més vulnerable.

També s’ha aprovat una rebaixa de la taxa de les terrasses dels bars i restaurants per aquest any 2021, on s’han vist afectades per les restriccions en motiu de la pandèmia. D’aquesta manera, la taxa és gratuïta de gener a maig (on han pogut obrir però amb més restriccions), i només s’aplicarà un 50% de la taxa de juny a desembre del total de la terrassa ocupada. Aquesta rebaixa, sumada a la gratuïtat de l’any 2020, implica que en els darrers dos anys la taxa aplicada és del 14.5% del total.

I finalment s’ha aprovat començar a aplicar, a partir de l’any 2022, el cobrament de la taxa d’escombraries en funció de la taxa de reciclatge de cada habitatge, seguint amb el projecte de millorar la recollida selectiva d’escombraries i així disminuir la contaminació i els residus que han d’acabar a l’abocador. Això és possible gràcies al projecte de contenidors intel·ligents que es començarà a aplicar el primer quadrimestre del 2020 gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de Residus de gairebé 1 milió d’€. Amb aquesta nova tarificació, amb una part fixa i una part variable, aquelles llars que no reciclin tindran un increment de 5’3% de la taxa (6’87 €/any), mentre que aquells que reciclin poden arribar a un descompte de 60€/any.

La regidora de Recursos Humans Carme Espuga ha presentat una modificació del pacte-conveni amb els treballadors que incrementa les ajudes socials que reben, i que s’havia pactat en mesa paritària, que ha estat aprovat per unanimitat.

Només hi havia una moció presentada pel grup de Compromís per la Seu sobre incrementar la vigilància policial nocturna de la plaça del Carme i de l’Horta del Valira. Aquest fenomen dels botellots té unes causes multifactorials, i és evident que afecta a tota Catalunya, amb especial virulència a Barcelona, i no s’arreglarà incrementant la vigilància policial, sinó que cal una reflexió de fons de tot aquest complex fenomen. No obstant, després d’un debat constructiu, la moció s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i del grup de CxlS. El vicealcalde Jordi Fàbrega ha aprofitat la defensa d’aquesta moció per felicitar al Sotsinspector de la Policia Municipal, el Sr. Antonio González, que divendres va rebre a Lleida la Cruz al Mérito Policial, amb distintiu blanc, tot un reconeixement a tota una carrera. Enhorabona Sotsinspector.

Finalment s’han realitzat precs de felicitació als esportistes urgellencs/ques que han aconseguit èxits esportius aquest mes, incloent els dos equips infantils de l’escola Albert Vives que aquest cap de setmana han aconseguit guanyar el campionat d’Espanya de robòtica en les seves respectives categories.

Abans del Ple, i tot recordant que avui ha declarat el President Puigdemont a Sàsser, a Sardenya, davant la justícia italiana, s’ha fet constar el recolzament del consistori al President Puigdemont i la denúncia, un cop més, de la repressió de l’Estat Espanyol envers el moviment independentista català.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell