Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El ple ordinari del mes de juny aprova la declaració del jaciment arqueològic de la Plaça de les Monges com a Bé Cultural d’Interès Local i l’acceptació del llegat de Cal Pensament

El ple ja s'ha pogut celebrar de manera presencial a la sala de plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, amb les mesures preventives per la COVID-19, un cop han millorat les dades epidemiològiques de la ciutat

Avui s’ha celebrat de manera presencial el Ple ordinari del mes de juny del 2021 de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, un ple que ja s’ha pogut celebrar de manera presencial al consistori, amb les mesures preventives de distancia, mascareta i ventilació, fet que ha comportat que la meitat dels regidors s’hagi col·locat en el lloc del públic per tal de poder mantenir les distàncies recomanades. Això ha estat possible al millorar de manera significativa les dades epidemiològiques seguint la bona evolució dels darrers mesos, coincidint amb l’increment de la vacunació. 

En aquest ple s’ha aprovat una modificació de crèdit que inclou, entre altres, el pressupost pels següents projectes: el canvi d’ubicació del moll de les brigades per poder realitzar les obres d’ampliació de la nova zona d’autocaravanes, el pagament per l’acceptació del llegat de Cal Pensament, 60.000 € per a poder fer contractacions temporals de personal per diferents àrees de l’ajuntament que ajudin a accelerar diferents projectes, la senyalització de la nova zona 30 km/h de la ciutat, la urbanització del carrer de Bellavista i l’adjudicació de la memòria per instal·lar plaques fotovoltaiques municipals al Pla de les Forques. La modificació de crèdit per tots aquests projectes s’ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i l’abstenció dels grups de l’oposició. 

Els dos assumptes més importants aprovats al Plenari han estat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) el jaciment arqueològic del Pati de les Monges i l’acceptació del llegat en usdefruit de Cal Pensament. Aprovar com a BCIL el jaciment posa de manifesta la importància de les restes trobades i permet rebre subvencions del Departament de Cultura per ampliar les excavacions, els estudis i una futura museïficació de la zona. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals. També s’ha acceptat el llegat de Joan Obiols (el Juanito de Cal Pensament), que ha deixat l’edifici de Cal Pensament -al Passatge de la Missió- en el seu testament en usdefruit per a fins socials o culturals durant 99 anys. Aquesta herència s’ha acceptat amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per la seu i ERC) i la CUP, mentre que el grup de CxlS –sorprenentment- s’ha abstingut. En aquest edifici tenim intenció de construir habitatge per a poder-lo emprar per a lloguer social o assequible, i així lluitar contra la manca d’habitatge a la Seu. 

Per altra part el grup de CxlS ha presentat una moció per tal que l’ajuntament adquirís un edifici gestionat per la SAREB i un fons d’inversió. Aquesta moció ha estat rebutjada amb els vots contraris de l’equip de govern, ja que el que es proposava no és viable: l’Ajuntament no pot comprar discrecionalment un edifici sense fer una subhasta pública i, a més, un cop fetes les comprovacions amb els propietaris, s’ha evidenciat que aquests pisos no estan en venda. En la defensa del punt de vista de l’equip de govern, el tinent alcalde de Territori i Sostenibilitat, Joan Gurrera, ha llistat els avenços en matèria d’habitatge aconseguits durant aquests 2 primers anys de legislatura:

  • Conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya: de 3 a 8 pisos (+3 en estudi).
  • 2 pisos en cessió d’ús (+3 en estudi).
  • Conveni amb la Fundació Hàbitat 3 amb 5 pisos en estudi de compra.
  • Projecte de realitzar 10-12 habitatges a Cal Pensament.

Amb aquests projectes s’ha passat de tenir 3 pisos disponibles a tenir-ne 10 de moment, i 30-32 un cop es realitzin totes les actuacions iniciades. A part d’això, aquest any ja s’han gestionat 360 ajuts al lloguer (60 de majors de 65 anys i 300 la resta de població).

Finalment s’ha presentat un prec d’agraïment, a càrrec del regidor d’Esports, als organitzadors i voluntaris de l’Escanyabocs que un cop més va ser tot un èxit i ha felicitat a diversos esportistes urgellencs que han aconseguit resultats esportius de primer nivell. I el plenari ha acabat amb un prec de suport de tots els grups municipals de suport institucional per a la denúncia de la vulneració dels Drets Humans per part del govern a Colòmbia en el marc de la Vaga Nacional pels drets socials de la població.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell