Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Ple ordinari del mes de juliol aprova la construcció de la passarel·la del riu Valira i l’encàrrec a HIULS per a construir i gestionar els habitatges del Passatge de la Missió de la Seu

S'aprova també una moció presentada sobre la millora en l’atenció mental juvenil a la Seu d’Urgell, en la línia que ja porta el Departament de Salut

Aquest dilluns s’ha celebrat de manera presencial el Ple ordinari del mes de juliol del 2021 de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on s’ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal per a la realització de la passera al riu Valira, dins del projecte ‘Camina Pirineus’, pel que el consistori aporta 91.737,61€ i que serà licitat pel Consell Comarcal. També s’ha aprovat l’encàrrec a l’empresa municipal HIULS per a construir i gestionar els habitatges de l’edifici de la Missió 2, cedit en usdefruit pel llegat de Cal Pensament. També s’ha aprovat dues modificacions puntuals del Pla General d’Ordenació Urbana pendent de l’aprovació definitiva per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu.

Als informes d’alcaldia l’alcalde Jordi Fàbrega ha actualitzat les dades de la COVID-19 a la nostra ciutat i a la comarca, on aquests darrers dies s’han incrementat els contagis, sobretot en població jove no vacunada al sud de la comarca, i ha explicat que divendres a la tarda es realitzarà una nova marató de vacunació massiva sense cita prèvia amb vacuna Janssen al mòdul de la plaça Soldevila. També s’ha explicat que avui s’ha presentat el nou helicòpter de rescat de muntanya dels Bombers del GRAE medicalitzat –amb una metge/ssa del SEM- amb base permanent al Pirineu (entre la seu d’Urgell i Tírvia), una gran millora per l’assistència sanitària al Pirineu, que ha estat molt lluitada per nosaltres. 

Pel que fa a les mocions, s’ha rebutjat -amb els vots en contra de l’Equip de Govern i l’abstenció de la CUP- una moció presentada per CxlS sobre l’Escola de Dansa, ja que amb l’actual llei de contractes públics no es podia seguir amb l’actual tipus de contracte a la directora. Per tant, és imprescindible o bé fer un concurs públic o bé treure’n la plaça a concurs, que és el que s’ha escollit.

I s’ha aprovat –per unanimitat- una moció presentada per la CUP per a millorar l’atenció en salut mental juvenil a la Seu d’Urgell, en la mateixa línia que està treballant el Departament de Salut –que és qui en té les competències- donat l’increment d’aquesta patologia, sobretot arran de la pandèmia.

El grup de CxlS ha presentat una sèrie de preguntes sobre les ocupacions de l’edifici de Plaça Europa, on l’equip de govern ha confirmat que, amb les gestions realitzades, el 83% d’aquestes ja han abandonat l’immoble, tot i reconèixer que aquest és un problema preocupant a tot el país.

Finalment s’han realitzat precs d’agraïment als professors que es jubilen o deixen de prestar activitat aquest curs, de felicitació als esportistes urgellencs/ques que han aconseguit èxits esportius aquest mes i un prec de record a la científica, esportista i bombera del Parc de la Seu d’Urgell, Emma Roca, que ens va deixar aquest passat mes de juny.

Abans de l’inici del Ple, l’alcalde Jordi Fàbrega ha agraït, en nom de tot el consistori i la ciutat, a la interventora Roser Solano, la seva dedicació durant els darrers 38 anys a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, donat que aquest ha estat el seu darrer ple, en jubilar-se aquest estiu. Així com ha donat la benvinguda al nou arquitecte municipal, Lluís Andreu, que avui s’ha incorporat en guanyar el procés de selecció per a cobrir l’excedència de l’arquitecte, Miquel Duelo, a qui també s’ha agraït la feina feta aquests darrers més de 20 anys.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell