Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Es celebra el Ple ordinari del mes d’abril, on es dona compte de la liquidació de l’exercici 2020, amb un romanent de 3,2M €

S’aprova una moció presentada per l’Equip de Govern per adherir-se al pacte nacional per a la mobilitat segura i sostenible. Abans del ple s’ha presentat a tots els regidors i a la ciutadania la nova Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament, Gemma Clotet, que ha pres possessió el passat dimarts 6 d’abril

Aquest vespre s’ha celebrat de manera telemàtica el Ple ordinari del mes d’abril del 2021, on s’ha donat compte de la liquidació de l’exercici de l’any 2020, que ha acabat amb un romanent de 3.204.682,28€, del qual un total de 2.913.429,26€ s’han incorporat al pressupost del 2021, tal i com estava previst. S’ha aprovat una modificació de crèdit que inclou, entre altres, el pressupost pels següents projectes: el projecte del canvi d’ubicació de la caldera de biomassa del Centre Cultural Les Monges i l’Escola Pau Claris, el soterrament de la xarxa de fibra òptica pel camp de futbol municipal Emili Vicente, la fibra òptica al nou consultori mèdic de Castellciutat, un increment de 11.000 € a la línia d’ajuts a la reactivació econòmica post-Covid19 per tal de poder cobrir el 100% de les subvencions demanades (amb un total de 111.000€), el concurs de projectes pel futur centre docent d’INEFC-Pirineus i el recanvi de l’autòmat de la minicentral del Parc Olímpic del Segre. El pressupost de tots aquests projectes ha estat aprovat amb el vot favorable de l’Equip de Govern (format per Junts per la Seu i ERC) i la CUP, i amb el vot contrari de Compromís per la Seu. 

També s’ha aprovat –amb el vot favorable de Junts per la Seu, ERC i la CUP- subscriure un conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya per millorar la formació dels nostres tècnics municipals i –per unanimitat-  una modificació del PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) per permetre la col·locació de la caldera de biomassa del CC Les Monges i l’escola Pau Claris a l’Estació d’Autobusos. Tanmateix, s’han designat els membres del consistoris per a les comissions de demarcació dels termes del municipi amb Estamariu i Valls de Valira, designant-ne els regidors Joan Gurrera, Carlos Guàrdia i Joan Barrera, així com l’arquitecte i el secretari municipal. 

Als informes d’alcaldia l’alcalde Jordi Fàbrega ha actualitzat les dades de la COIVD-19 a la nostra ciutat i ha explicat que -a partir de demà- la vacunació massiva contra la COVID-19 es realitzarà, per part del personal de l’ICS, a la pista polivalent municipal. 

En quan a les mocions, s’ha rebutjat -amb els vots en contra de l’Equip de Govern i els vots favorables dels grups de CxlS i la CUP- una moció presentada per CxlS per crear un registre de solars, ja que és un registre que necessita l’aprovació del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya i comporta iniciar expedients als diferents solars per acabar amb una expropiació o una venda forçosa de la finca, despeses que ara mateix l’ajuntament no pot fer-se càrrec. És per aquest motiu que gairebé cap municipi de Catalunya ho té implementat.

I s’ha aprovat –per unanimitat- una moció presentada per l’Equip de Govern per adherir-nos al pacte nacional per a la mobilitat segura i sostenible, de cara a l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més segura, sostenible, saludable, connectada i autònoma, amb l’objectiu de reduir els accidents i les víctimes d’aquests.

El regidor d’esports, Carlos Guàrdia, ha efectuat un prec d’agraïment als voluntaris de la ciutat del pas de la Volta Ciclista a Catalunya del passat dia 25 de març. I hi ha hagut una interpel·lació de l’equip de Compromís sobre la gestió sanitària de la pandèmia, on s’ha aclarit que les competències són del Govern de la Generalitat i del Ministerio de Sanidad, que és el responsable de la manca de vacunes que ens situa en la difícil situació actual. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell col·labora amb el Departament de Salut, l’ICS i la FSH en facilitar al màxim tot el que està a les nostres mans per facilitar-ne la gestió, com és el cas de la instal·lació del mòdul prefabricat a la plaça Soldevila, la cessió del centre cívic i ara de la pista polivalent per la vacunació.

Abans del Ple, tot i celebrar-se telemàticament, s’ha presentat a tots els regidors i a la ciutadania la nova Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament, Gemma Clotet, que va prendre possessió el passat dimarts 6 d’abril.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell