Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Ple de febrer aprova la modificació del pla parcial del SUD-1 que permetrà disposar de terrenys pel futur hospital comarcal de l’Alt Urgell

També s'ha aprovat la cessió d’una finca a la Generalitat per tal de situar-hi el Barnahus i els estatuts de l'associació La Seu Tech City, que ha de permetre l’inici del Hub tecnològic Pirineus Tech Mountain

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer del 2022, el primer plenari municipal de l’any, on s’ha aprovat la modificació del Pla Parcial del Sud-1 que permetrà disposar dels terrenys necessaris per a la construcció del futur hospital comarcal de l’Alt Urgell. 

Amb aquesta modificació del pla parcial del SUD-1, s’aconseguirà que les 2/3 parts del total d’aquesta superfície d’aquest sector sigui pública, en una sola peça, guanyant així més superfície amb un total de 13.000m2 per l’hospital comarcal de l’Alt Urgell, amb una gran zona verda. D’altra banda, només ¼ part del total de la superfície del sector tindrà un ús comercial.

D’aquesta manera, el sector SUD-1 tindrà dues àrees diferenciades separades per la carretera N-260. A la part sud del sector, de titularitat pública, és on el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya construirà el nou hospital, mentre que la part nord del sector, de titularitat privada, està reservada per a usos comercials. Val recordar que el pla parcial general de la Seu d’Urgell, aprovat l’any 2002, ja preveia una zona comercial en aquest sector, i que ara es disminueix la seva superfície de manera significativa. 

Aquest ha estat el punt més destacat del plenari, i s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i la CUP i l’abstenció del grup de CxlS.  

Estem molt contents d’aquesta fita, ja que ens permet continuar en els terminis que el Departament de Salut ens ha fixat, per tal de poder finançar el futur hospital amb fons europeus, fet que acceleraria molt la construcció d’aquest equipament tan important per tota la comarca. Volem agrair la feina de tots els treballadors municipals i de la resta d’administracions implicades, però sobretot la tasca duta a terme pel nostre tinent alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera. Sense ell, aquesta modificació no hauria estat possible. Ara falta l’aprovació definitiva per la Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu i la resta de tràmits per a poder fer la cessió de la finca a la Generalitat de Catalunya.  

En el mateix plenari s’ha realitzat la cessió d’una finca municipal a l’Horta del Valira per a la construcció, per part del Departament de Drets Socials, d’un Barnahus. Aquest equipament és un servei per atendre els infants víctimes d’abús sexual infantil de manera integrada i minimitzant la seva revictimització. Amb finançament europeu el Departament vol instal·lar-ne un a cada vegueria, i la Seu d’Urgell és la ubicació escollida de l’Alt Pirineu i Aran, tal i com va anunciar la consellera Violant Cervera en la seva visita el passat estiu. Un nou equipament a la Seu d’Urgell, més necessari dels que molts ens imaginem, i que ens consolida com a capital del Pirineu.

Com a tercer punt important cal destacar l’aprovació, amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i CxlS dels estatuts de l’associació La Seu Tech City. Aquesta és l’associació, público-privada, que ha de permetre que entri en funcionament -si és possible durant aquest any 2022- el projecte Pirineus Tech Mountain, el hub tecnològic ubicat a la Ciutadella de Castellciutat especialitzat en les activitats econòmiques muntanyenques i que ens ha de situar com el centre tecnològic del Pirineu, també de la mà d’Andorra, creant llocs de feina qualificats per retenir el nostre talent i atreure’n de forani. Aquesta és una gran aposta nostra pel futur de la nostra ciutat i comarca en la que portem treballant tota la legislatura, com ha explicat el vicealcalde Jordi Fàbrega. Avui, en fem un nou pas important endavant.

A part d’aquests punts tan importants, especialment el del terreny del futur hospital, s’ha donat compte dels períodes migs de pagament de l’Ajuntament (16’81 dies) i dels informes trimestrals de morositat, tant de l’Ajuntament com de les societats municipals, totes elles amb períodes de pagament entre els 22 i 38 dies.

Avui es portava a debat la modificació de l’ordenança de rètols i publicitat, però finalment s’ha deixat damunt de la taula, per acabar de consensuar uns serrells encara pendents amb la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell, amb qui s’ha treballat aquesta ordenança conjuntament.

En quan a les mocions, s’ha aprovat una moció presentada per la CUP per un pacte antifeixista a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, aprovada per unanimitat, i una presentada per CxlS sobre les pintades, que s’ha aprovat amb el vot favorable també de l’equip de govern i el vot contrari de la CUP.

Finalment s’han realitzat un seguit de precs. Un d’agraïment a tothom que ha fet possible una nova edició del Món Màgic de les Muntanyes, força complexa per la situació de la pandèmia, però amb una gran acollida, especialment pels més petits; i -com va sent habitual- un de felicitació als esportistes urgellencs pels seus èxits en el darrer més, on destaca la participació de Jaume Pueyo als JJOO d’hivern de Beijing 2022.

Cal destacar que aquest ple s’ha tornat a realitzar de forma presencial i amb públic a la Sala de Plens, gràcies a la important millora de les dades sanitàries de la COVID-19.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell