Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya invertirà 32 M d’€ a l’Alt Pirineu i l’Aran

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha visitat la Seu d'Urgell i ha presentat a la comarca la resolució del PUOSC 2020-2024, amb una partida de 8,7 milions d'euros destinada a la comarca de l'Alt Urgell

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha fet una breu visita a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on ha estat rebuda per l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, el Vicealcalde, Francesc Viaplana, i els tinents d’alcalde de Desenvolupament Local i Ocupació i de Cultura, Mireia Font i Carlos Guàrdia, respectivament.

En aquesta visita a la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega ha volgut agrair personalment en nom del Consistori urgellenc a Meritxell Budó la signatura del conveni marc de col·laboració per a desenvolupar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Lleida (INEFC-Pirineus) a la Seu d’Urgell, que s’implantarà en el curs 2021-2022.

La signatura d’aquest conveni va tenir lloc a finals del passat mes de maig, de manera telemàtica, entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida INEFC i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la presència de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Durant la visita al Pirineu de Budó s’ha presentat la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024, que per a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran preveu una aportació de 31.989.522€. Pel que fa al nombre d’actuacions, el pla en subvencionarà 296 als municipis del Pirineu, distribuïdes entre 77 ajuntaments, 41 entitats municipals descentralitzades i els 6 consells comarcals. Per comarques, l’Alt Urgell rebrà 8,71 milions d’euros; el Pallars Sobirà, 7,41; el Pallars Jussà, 5,16; la Cerdanya, 4,96; la Val d’Aran, 4,41 i l’Alta Ribagorça, 1,21.

Durant la presentació de les dades de pla, Budó ha afirmat que “el PUOSC és una eina potentíssima, un programa de referència per a les inversions al món local català i per a la coordinació de les institucions”. La consellera ha afegit que aquesta és una “eina fonamental per al món local” i “llargament esperada pel territori que el Govern recupera després de dotze anys i en unes circumstàncies extraordinàries”. Així, Budó ha destacat que “en els moments que estem, amb una crisi sanitària que també és econòmica i social, sense precedents, la recuperació passa per la represa d’obres públiques. Per això és més important que mai el PUOSC, que permetrà que des del món local s’activin 644 milions d’euros”, ha valorat. Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha celebrat durant la visita institucional de la consellera al consistori urgellenc la recuperació d’aquesta important inversió al territori: “És una eina bàsica per garantir l’equilibri territorial que s’ha recuperat 12 anys més tard.

Neguit del sector turístic del Pirineu

En aquesta mateixa reunió amb la consellera Budó, l’alcalde urgellenc ha volgut fer-li arribar el neguit del sector turístic del Pirineu en general, com de l’Alt Urgell i de la Seu d’Urgell en particular, sobre l’actual situació sanitària del Segrià que està afectant de manera negativa a les reserves d’allotjament del territori. En aquest punt, Jordi Fàbrega li ha manifestat que “les cancel·lacions que s’estan produint no són de persones que no puguin sortir de casa perquè es trobin en confinament sinó perquè identifiquen el Pirineu amb Lleida. El nostre territori pertany a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, i no a la Regió Sanitària de Lleida”.

En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que “la nostra desescalada ha estat diferent respecte a d’altres regions sanitàries i, a dia d’avui, no tenim la mateixa situació que tenen l’àrea metropolitana de Barcelona o Lleida. Al Pirineu hi ha poca casos de Covid-19, tenim grans espais oberts i de natura i poca densitat de població, característiques que ens permeten controlar molt millor la pandèmia”. Fàbrega ha demanat a la consellera de Presidència que el Govern faci arribar el missatge que “avui per avui, el Pirineu és un territori segur, on el risc de contagi és molt més baix que en d’altres territoris del país, i que caldria que tothom ho tingués en compte a l’hora de buscar un lloc per passar-hi les vacances o un cap de setmana. El Pirineu, com òbviament l’Alt Urgell i la Seu, són territoris segurs per descansar amb tranquil·litat”.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell