Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Es posa a punt la pista polivalent de la Seu d’Urgell com a espai de vacunació massiva contra la COVID-19

La pista polivalent ha acollit una prova pilot d'administració d'unes 50 dosis d'aquest vaccí, i a partir d'ara es portarà a terme el procés d'immunització massiu a la capital alturgellenca en aquest nou punt de vacunació

Aquest dimarts s’ha realitat una prova pilot de vacunació massiva contra el COVID-19 a la pista polivalent de la zona esportiva municipal amb l’objectiu de comprovar tant la logística com els circuits d’entrada i sortida d’aquest equipament municipal, ara un nou punt de vacunació de la campanya d’immunització contra el coronavirus a la capital alturgellenca. Concretament s’han administrat unes 50 dosis d’aquest vaccí.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha destacat que l’espai de la pista poliesportiva permet organitzar millor la distància entre les persones que fan cua abans de rebre la vacuna i, a més, permet utilitzar la zona de les grades per a què aquestes puguin esperar durant quinze minuts un cop ja se’ls ha administrat la injecció. D’aquesta manera, està previst que en aquest equipament hi hagi fins a tres files diferenciades i que, en casos de gent amb problemes de mobilitat, es pugui arribar en vehicle fins a l’entrada o rebre el vaccí sense haver de baixar del vehicle.

Fàbrega creu que es podria arribar a mitjans d’estiu amb tota la població vulnerable vacunada, tenint en compte que darrerament estan arribant més dosis. De fet, ha dit que tant la setmana passada com l’anterior es van poder administrar prop d’un miler de vaccins. També ha ressaltat el component “psicològic” que té per a la població l’ús d’espais grans on es poden dur a terme campanyes massives, ja que, segons ha explicat l’alcalde, el fet de veure que “molta gent s’està vacunant” provoca en la gent una sensació que s’està avançant en la resolució de la problemàtica que genera la pandèmia.

D’altra banda, l’equip de govern vol agrair “molt sincerament” la bona predisposició de les  Germanes de la Sagrada Família d’Urgell pel fet d’haver posat a disposició l’edifici de ‘La Punxa’, situat davant del CAP i el Sant Hospital, per portar a terme aquest procés de vacunació massiu a la nostra ciutat.

No obstant, entre aquest i la resta d’espais posats a disposició per part de l’Ajuntament al Departament de Salut per a la vacunació massiva, l’ICS va decidir fer-ho a la pista polivalent, que és un espai més gran i de fàcil ventilació i que pot acollir un gran nombre de persones i professionals, necessitats sanitàries que l’edifici que cedia aquesta congregació religiosa que no presenta.

A partir de dimecres estan citades prop de 360 persones diàries per vacunar-se, en una jornada que s’iniciarà a dos quarts de nou del matí en aquest espai ampli i ventilat que ha cedit l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a l’Institut Català de la Salut.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell