Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’Escanyabocs 2020 arriba als 373 inscrits tot i les condicions atípiques provocades per la situació sanitària

L’organització limita la participació, i alhora reforça les mesures de seguretat d’esportistes i voluntaris d’aquesta prova que es concentra al Rafting Parc de la Seu d’Urgell. És el primer esdeveniment esportiu que es pot realitzar després de les millores epidemiològiques de la ciutat.

L’Escanyabocs ho té tot preparat per iniciar aquest dissabte 19 de setembre la seva tretzena edició, que se celebrarà durant tot el cap de setmana al Rafting Parc de la Seu d’Urgell, com a escenari únic per celebrar les seves proves.

En aquesta edició, marcada per la limitació del nombre de participants a causa de la situació epidemiològica de la COVID-19, s’hi han inscrit un total de 373 esportistes que impliquen un total de 462 participacions individuals en les diferents proves esportives a la natura que hi tenen cabuda en aquest esdeveniment esportiu que organitza el Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Per proves, la cursa trail compta amb 128 inscrits; el raid d’aventura 26 parelles; l’Orientació nocturna 57 participants; la marxa nòrdica 31; la cursa de BTT 177; i a l’Open d’Escalada hi prendran part un total de 9 esportistes. Pel que fa a la Mini Escanyabocs hi ha inscrits 8 joves atletes; a l’Escanyabocs de Ferro hi participaran 20 esportistes (15 nois i 5 noies) i 2 equips.

Protocol d’actuació per protecció per a esportistes i voluntaris

Enguany, l’organització de l’Escanyabocs ha hagut de confeccionar un protocol d’actuació per protecció contra la COVID-19 que s’ha fet arribar a tots els i les esportistes i que impliquen canvis en la distribució dels espais i dels circuits del Parc del Segre, en el protocol d’actuació en els avituallaments, així com les normes sanitàries obligatòries com l’ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat entre participants.

L’alcalde de la Seu, per la seva part, ha volgut fer èmfasi en la millora de la situació dels últims dies a la ciutat, que permeten tirar endavant amb la proposta: “La Seu és ciutat d’esport i l’Escanyabocs és al nostre ADN. Amb la millora epidemiològica de les darreres setmanes estem contents de poder-ho celebrar, ja que és una de les poques proves d’aquesta mena que s’acabaran realitzant i, a més ajudarà a mantenir una nova edició del Circuit Fer aquest any tan complicat. Les mesures de seguretat, tant pels participants com pels voluntaris són molt estrictes i han estat tot un repte per l’organització. Però han tingut una bona acollida, com és demostra en l’elevada xifra de participants.”

Proves amb novetats enguany

Com cada any, els participants han pogut escollir entre les diferents modalitats que ofereix l’Escanyabocs com la Cursa Trail Running, BTT, Marxa Nòrdica, el Raid d’Aventura o la tradicional cursa d’orientació, amb la novetat enguany de l’Open d’Escalada.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell