Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

L’Ajuntament designa Anna Martí com a Síndica Municipal de Greuges per un segon mandat de 5 anys

Durant el Ple Ordinari de febrer també s’ha aprovat el pla estratègic de subvencions, la suspensió de llicències al PERI 6 i SUD 5 a l’antic càmping en Valira, i una modificació de crèdit per incorporar al pressupost una subvenció de Fons Next Generation rebuda per l’ajuntament de 143.089,25 € per millorar l’accessibilitat a diferents espais municipals.

S’ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer de 2023, el primer ple de l’any del 2023. En aquest ple s’ha designat de nou a Anna Martí com a síndica municipal pels propers 5 anys per unanimitat de tots els grups municipals (Junts per la Seu, ERC, CxlS, la CUP i del regidor no adscrit Àngel Rubio), en el que serà el seu segon mandat. Anna Martí fou la primera síndica municipal dona de la Seu d’Urgell, nomenada al febrer del 2018 també per unanimitat del plenari. Durant aquests 5 anys ha fet una feina excepcional, fent de mediadora entre la ciutadania i l’ajuntament, i col·laborant activament per resoldre els diferents greuges que presenta la ciutat, sempre amb un tarannà conciliador. El coneixement i estima de la ciutat i la seva transversalitat han estat cabdals per trobar la unanimitat em aquesta designació. Des de Junts per la Seu ens alegrem que hagi estat així, i que la proposta de l’equip de govern hagi estat ben rebuda per la resta de grups.

També en aquest ple, el vicealcalde Jordi Fàbrega ha donat compte dels informes trimestrals de morositat de l’ajuntament i les societats municipals, amb períodes mitjans de pagament tots inferiors als 43 dies (el global de l’ajuntament és de 8,53 dies) i del seguiment trimestral del pressupost 2022, on ja consta la disminució del ràtio d’endeutament de l’Ajuntament en fer-se efectiva l’amortització parcial de 1’5 M d’€ dels préstecs antics.

El mateix Jordi Fàbrega ha defensat una modificació de crèdit per incorporar al pressupost la subvenció que hem rebut a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell de 143.089,25 € per millorar l’accessibilitat als espais municipals d’atenció a la ciutadania. Aquesta subvenció forma part dels fons Next Generation vehiculitzada pel Departament de Drets Socials i aporta un 80% del total de despesa que s’ha de realitzar (177.321,24 €). A la mateixa modificació de crèdit s’ha incorporat al pressupost de Turisme Seu l’import de la taxa turística d’octubre del 2021 a març del 2022 (11.274,66 €). Aquesta modificació s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i el regidor no adscrit Àngel Rubio i l’abstenció de CxlS i el vot contrari de la CUP.

A proposta del tinent alcalde de territori i sostenibilitat Joan Gurrera, s’ha aprovat la suspensió de tràmits urbanístics (llicències) als sectors PERI6 i SUD5. Aquests sectors són els de l’antic càmping en Valira (PERI6) i cap al nord fins a la rotonda de sortida cap a Andorra i cap al riu Valira (SUD5). Una suspensió que es deguda a la proposta de modificar la qualificació urbanística d’aquesta zona per a permetre-hi activitat industrial o d’ús terciari, ja que a la Seu hi ha molt poca oferta de zona industrial i hi ha força demanda d’aquest tipus de sòl per part de diferents empreses. Durant els treballs per fer els canvis urbanístics pertinents, cal suspendre temporalment les llicències.

També en aquest plenari s’ha aprovat el pla estratègic de subvencions, que inclou totes les subvencions que es preveuen donar durant els propers 4 anys (2023-2027), com a explicat la tinent alcalde de desenvolupament local, Mireia Font, i que inclou les línies d’ajut i les subvencions nominatives; el pla antifrau per al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol, un pla que incrementa els controls financers i que exigeix Europa a aquells estats que reben fons europeus, com ha explicat el vicealcalde Jordi Fàbrega; s’ha ratificat la pròrroga del conveni amb el Consell Comarcal per a realitzar actuacions de manteniment als camins municipals, també defensat pel tinent alcalde Joan Gurrera; i s’ha fixat el calendari de plens municipals fins al final de l’actual legislatura.

Als informes d’alcaldia s’ha explicat que l’ajuntament de la Seu d’Urgell farà una donació de 3.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per col·laborar amb la campanya d’emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia.

En aquest ple, cap dels grups municipals a l’oposició (CxlS i la CUP) tampoc no han presentat cap moció, i s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Junts per la Seu i ERC sobre la commemoració del 47è aniversari de la república àrab sahrauí democràtica, que ha defensat el regidor de solidaritat i cooperació, Joan Gurrera.

Finalment s’han realitzat 4 precs. Un de la regidora Paqui Gómez, sobre el terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan; un segon d’agraïment per la regidora Núria Tomàs a tothom que ha col·laborat als diferents actes del Món Màgic de les Muntanyes, que ha estat un èxit de participació omplint d’il·lusió la Seu i Castellciutat i dos del regidor Carlos Guàrdia, un de felicitació al músic Arnau Obiols pel nomenament als premis Enderrok amb el seu treball “Mont Cau” i al cineasta Kiko Ruiz Claverol pel nomenament als Premis Gaudí com a millor pel·lícula per “Alguns dies d’ahir i el tradicional prec de felicitació als esportistes urgellencs, que han tingut èxits esportius destacables des del darrer ple, sobretot al CEFUC pels èxits dels seus representants en diferents campionats.

Com veieu, un nou plenari amb protagonisme important dels regidors de Junts per la Seu, que han defensat la gran majoria dels punts de l’ordre del dia. Us esperem al proper ple ordinari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que està fixat pel dilluns 13 de març, on també es realitzarà el ple extraordinari per presentar la memòria de la síndica municipal.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell