Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La síndica municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí, presenta al plenari municipal la memòria del 2022

En un Ple extraordinari abans del Ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ha presentat la seva memòria d'activitats del 2022

Just abans del Ple ordinari del mes de març del 2023 s’ha celebrat el ple extraordinari on la síndica municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí Pellicer ha presentat la seva memòria del 2022. Volem recordar que la Seu d’Urgell és l’únic municipi de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran que compta amb aquesta figura i, que en tota la província de Lleida, només Lleida té aquest càrrec al consistori. De fet en tota Catalunya només 44 municipis en tenen (menys d’un 5% dels municipis).

En la seva memòria s’evidencia un discret un increment de les actuacions (de 72 a 76), però a expenses de les consultes ateses (de 16 a 22), mentre que les queixes han disminuït de 56 a 54. De totes aquestes actuacions, 7 són d’altres municipis de l’Alt Urgell (l’any passat eren 4). Com l’any passat, la majoria d’actuacions són referents a via pública, tot i que han augmentat les dels Serveis a les Persones (de 17 a 22). Actualment, 9 d’aquestes actuacions encara estan en tràmit.

Agrair la tasca de la síndica en la mediació dels conflictes i el seu tarannà per buscar sempre solucions, amb les reunions mensuals (com  a mínim) amb alcaldia que vam establir a l’inici de la legislatura i que, discretament, serveixen per entomar tots aquests expedients.

I ja al Ple ordinari del març s’ha aprovat, només amb els vots favorables de l’equip de govern i del regidor no adscrit Àngel Rúbio,  l’abstenció de CxlS i el vot contrari de la CUP,  una modificació de crèdit -a proposta del vicealcalde, Jordi Fàbrega, per permetre la instal·lació d’uns serveis portàtils pel Pla de les Forques i uns canvis de partida de diferents subvencions nominatives per entitats.  També Jordi Fàbrega ha donat compte del Pla Anual de Control Financer (les mesures que durà a terme l’ajuntament durant aquest 2023 per controlar que totes les despeses  s’ajustin a llei, com es fa cada any) i l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre la implantació de l’administració electrònica a l’ajuntament, arrel del qual avui a la Junta de Govern Local s’ha creat el Registre d’apoderaments i nomenat els funcionaris habilitats per a realitzar còpies dels documents.

Posteriorment, a proposta del tinent alcalde de territori Joan Gurrera, s’ha aprovat per unanimitat ratificar l’acord per incloure les obres del Camí al Mesclant de les Aigües i del Camí d’Estahó davant de Cal Nabiners dins del Pla de Camins 2023 que executa i finança el Consell Comarcal. Gràcies a incloure-ho dins del Pla de Camins ens possibilita rebre una subvenció del 75% del cost d’aquestes dues inversions, que sumen un total de 117.286 €.

I també a proposta de Joan Gurrera, aquest cop com a regidor de solidaritat, s’ha aprovat per unanimitat les bases per a la convocatòria de subvencions per a projectes solidaris locals.

De nou en aquest ple, cap dels grups municipals a l’oposició (CxlS i la CUP) tampoc no han presentat cap moció ni pregunta ni interpel·lació, fet bastant sorprenent i que demostra la seva poca implicació amb la política municipal de tot aquest darrer any, com a mínim.

Per acabar, s’han realitzat un únic prec per part de l’equip de govern, de felicitació al músic urgellenc Arnau Obiols pel premi Enderrok al millor disc de folk i al Club Cadí Canoe Kayak pels bons resultats de la Copa d’Espanya de Kayak Cross celebrat aquest cap de setmana al Parc del Segre. Com veieu, un nou plenari amb protagonisme absolut dels regidors de Junts per la Seu, que han defensat tots els punts de l’ordre del dia, excepte els precs.

El proper ple municipal ordinari està previst pel dilluns 17 d’abril, com sempre a les 19h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell