Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La Síndica Municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí, presenta al plenari municipal la memòria del 2021

En un ple extraordinari abans del ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ha presentat la seva memòria d’activitats del 2021

Just abans del Ple ordinari del mes de març del 2022 s’ha celebrat el ple extraordinari on la síndica municipal de la Seu d’Urgell, Anna Martí Pellicer ha presentat la seva memòria del 2021. Cal recordar que la Seu d’Urgell és l’únic municipi de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran que compta amb aquesta figura i, que en tota la província de Lleida, només Lleida té aquest càrrec al consistori. De fet en tota Catalunya només 47 municipis en tenen (menys d’un 5% dels municipis). En la seva memòria s’ha posat de manifest un increment de les queixes que ha gestionat respecte a l’any 2020 (56 versus 33), mentre que han disminuït les consultes ateses (de 25 a 16). De totes aquestes actuacions, 4 són d’altres municipis de l’Alt Urgell i 7 resten pendents de resoldre’s en el moment del tancament de la memòria. Agrair la tasca de la síndica en la mediació dels conflictes i el seu tarannà per buscar sempre solucions, amb les reunions mensuals (com  a mínim) amb alcaldia que vam establir a l’inici de la legislatura i que, discretament, serveixen per entomar tots aquests expedients.

I ja al Ple ordinari del març s’ha aprovat, només amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de CxlS i la CUP,  una modificació de crèdit -a proposta del vicealcalde, Jordi Fàbrega, i del regidor de Solidaritat i Cooperació, Joan Gurrera– per tal de disposar de 6.000 € del pressupost municipal per a fer front a les despeses per acollir les famílies ucraïneses que estan arribant a la Seu fugint de la invasió del seu país per l’exèrcit de Putin. Aquests 6.000 € es sumen a 3.000 € de projectes de solidaritat que hem destinat a la mateixa causa i als 4.000 € que ja teníem pressupostats per campanyes d’emergència humanitària i que ja s’han transferit al Fons Català de Solidaritat i Cooperació . 

Tanmateix s’han aprovat dues ordenances importants: l’Ordenança de Rètols i Publicitat, fruit del consens entre l’equip de govern i les associacions empresarials, amb el vot favorable de l’equip de govern i CxlS i l’abstenció de la CUP; i, per unanimitat, l’Ordenança de Funcionament dels Horts Socials, que ens permetrà ampliar els espais disponibles per dedicar a aquesta activitat, adreçat inicialment a la gent gran, i actualment també per persones vulnerables.  

També s’ha aprovat l’acta de delimitació del terme municipal de la Seu d’Urgell amb el de les Valls de Valira, una modificació del conveni amb els treballadors de l’Ajuntament que fa referència als ajuts socials per aquests i que s’ha negociat amb els seus representants sindicals, i  el text refós Modificació 35 del Pla General d’Ordenació Urbana que ens va demanar la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu i que ha de permetre l’ampliació del Museu Diocesà que ha d’ajudar a revitalitzar el centre històric, concretament el carrer Canonges.

S’han presentat 4 mocions. S’han aprovat les dues presentades per l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC): una presentada conjuntament amb el grup de CxlS per donar suport al poble d’Ucraïna, per la fi de la invasió i per donar acollida als refugiats a la Seu d’Urgell, que s’ha aprovat per unanimitat; i una segona en defensa del cànon de residus a Catalunya, un cànon que fa dues dècades que funciona a Catalunya i que és cabdal per aconseguir els elevats nivells de recollida selectiva a casa nostra, ja que repercuteix en la seva totalitat en subvencions per la recollida selectiva o l’eliminació de residus, claus per la sostenibilitat ambiental. La recent llei de l’Estat Espanyol aprovada pel govern de PSOE i Podemos pretén centralitzar aquest cànon i privar-nos d’aquests recursos, que ja no aniran destinats a mesures de sostenibilitat i, probablement, tampoc retornaran a Catalunya. Aquesta moció s’ha aprovat per unanimitat.

I el grup de CxlS ha presentat dos mocions. Una per la creació d’una sala d’estudi pels estudiants, que s’ha rebutjat, ja que justament aquest mes s’obrirà de nou la biblioteca després de les obres de remodelació (amb un pressupost superior a 400.000 €) que contempla una ampliació d’horaris (obrint les tardes dels dies laborables) i que disposarà d’un nou espai per a fer treballs en grup i sala d’estudis. Entenem que primer cal donar una oportunitat a aquesta remodelació per veure la necessitat d’aquesta demanda.

I una segona moció per crear una taula de treball per la recuperació de la pista poliesportiva de Castellciutat, que s’ha aprovat per unanimitat, tot i que el vicealcalde i regidor de Castellciutat, Jordi Fàbrega, els ha recordat que el moment de fer propostes és durant la negociació dels pressupostos per poder reservar la partida pressupostària, moment on el grup de CxlS no ens va presentar ni una proposta, pel que es dificulta molt portar a terme aquesta actuació aquest 2022.

Per acabar, s’han realitzat 3 precs, 2 de part de l’equip de govern: un de felicitació als esportistes urgellencs i un d’agraïment a tothom que ha participat en els actes del passat 8 de maig, Dia Internacional de la Dona, on s’ha informat que a l’ajuntament de la Seu d’Urgell ja hem aprovat recentment el Pla d’Igualtat I un del grup de CxlS que anuncia una taula rodona sobre les cures de la gent gran. No hi ha hagut preguntes ni interpel·lacions.

El proper ple municipal ordinari està previst pel dilluns 4 d’abril, com sempre a les 19h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell