Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell, preparada per entrar a la fase 1 de la desescalada a partir de dilluns

L'alcalde Jordi Fàbrega considera que la ciutat està preparada per a la nova etapa i la Unió de Botiguers també ha rebut la proposta del Govern amb satisfacció. El consistori avança que bars i restaurants podran doblar l'espai de terrassa si les dimensions del seu carrer ho permeten

L’alcalde de la Seu d’Urgell i president de la Fundació Sant Hospital (FSH), Jordi Fàbrega, veu “coherent” la petició del Govern en relació a les regions sanitàries que a partir de dilluns poden passar a la fase 1 de desescalada. En aquest sentit, considera que tant en termes epidemiològics com des del punt de vista de la mobilitat que això comporta estem “preparats” i reconeix que es queda “més tranquil” en saber que, almenys de moment, no està previst que aquest pas també es faci als àmbits territorials de la Catalunya Central, Barcelona o Lleida. Des de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell també encaren amb optimisme la nova etapa, ja que molts comerços han descartat obrir amb cita prèvia i esperen fer-ho coincidint en aquest moment.

Fàbrega creu que el fet que l’Alt Pirineu i Aran pugui entrar dilluns a la fase 1 de desescalada i que, en canvi, no estigui previst que ho facin les regions sanitàries que limiten amb aquest territori garanteix que la mobilitat només es produeixi dins d’aquesta àrea i que no hi pugui arribar gent de fora, cosa que permet “regular una mica més” la situació. També ha recordat que el dispositiu que es va posar en marxa per atendre pacients amb COVID-19 ha de continuar estant operatiu, tant en personal com en llits, a més d’anar reobrint la resta de serveis sanitaris habituals.

Pel que fa a l’àmbit de la restauració, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha comentat que s’està tancant un paquet d’ajudes destinat a totes les persones que s’han vist afectades per la crisi sanitària i que una de les mesures que inclou aquest pla és la de donar la possibilitat de duplicar la superfície que ocupen les terrasses dels bars. D’aquesta manera, als establiments que ho puguin fer no se’ls incrementaria la taxa corresponent i als que no els hi sigui possible se’ls hi cobraria la meitat d’aquesta. A més, Fàbrega ha destacat que el sector comercial està esperant l’arribada de la fase 1, tenint en compte la “patacada econòmica” que han patit. En aquest sentit, el president de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), Juan Carlos Salsas, creu que la reobertura de negocis serà “positiva”, tant per ells com pels clients. Així, ha afegit que la majoria d’establiments ha optat per esperar i no obrir ja aquests dies amb cita prèvia. Cal tenir en compte que dos terços dels 125 associats de l’entitat recuperaran en aquesta fase la seva activitat, ja que aquesta no era essencial. Des de l’UBSU també estan facilitant l’accés dels botiguers als diversos elements de protecció i prevenció que seran necessaris, com ara el gel hidroalcohòlic o els productes desinfectants, entre d’altres. A més, se’ls dona la possibilitat que els facturin a nom de l’entitat comercial per, d’aquesta manera, ajudar-los assumint pràcticament la meitat d’aquesta despesa. Finalment, també s’ha impulsat un nou servei a domicili des de l’associació i es treballa per posar en marxa un canal de venda en línia, a més de fer una crida a tenir en compte el comerç de proximitat. Crida a la responsabilitat i precaució en la nova fase de desescalada.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es recorda que, igual que fins ara la ciutadania “ho ha fet molt bé”, encara caldrà actuar, més si cap, amb responsabilitat i precaució en la següent fase. Així, un dels aspectes importants per Fàbrega és que en aquesta nova etapa es continuï destinant unes franges horàries per a les sortides del col·lectiu de gent gran i persones vulnerables, a més de mantenir el distanciament social, la higiene de mans i les mascaretes i elements de protecció adients.Quant als esportistes federats i d’alt nivell, l’alcalde de la capital alturgellenca ha dit que en la fase 1 es preveu la reobertura dels centres de tecnificació, com ara el de piragüisme que està situat al Parc del Segre. En aquest sentit, ha explicat que entre ells hauran de guardar una distància de seguretat i que, de moment, no podran utilitzar el vestuari.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell