Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La Seu destina 1,1 milió d’euros per ajudar a la recuperació social i econòmica de la ciutat arran de la crisi de la COVID-19

El ple municipal del mes de maig aprova el paquet de mesures acordat entre l’equip de govern, de Junts per la Seu i ERC, i el grup de CxS

El ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat un important paquet de mesures econòmiques de suport per a famílies i empreses amb l’objectiu de reduir l’impacte que ha provocat la crisi sanitària de la COVID-19 a la ciutat, amb un import econòmic de gairebé 1.100.000 euros.

El paquet, aprovat per 14 vots a favor i dues abstencions, contempla destinar una partida de 300.000 euros per a empreses locals que hagin hagut de cessar la seva activitat per l’obligatorietat de tancament o hagin disminuït significativament els seus ingressos com a conseqüència de l’estat d’alarma. També es reforça amb 250.000 euros al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) per atendre necessitats bàsiques en l’àmbit de l’alimentació o el pagament de subministraments i lloguers. Un tercer bloc són 200.000 euros destinats a ajuts a les persones empadronades a la Seu que s’hagin quedat a l’atur o hagin patit un ERTO, a través d’una targeta moneder per gastar als comerços i empreses de la Seu durant aquest any. També es calcula en 300.000 euros la xifra que deixarà d’ingressar l’Ajuntament en concepte de determinades taxes, quotes de serveis municipals, llicències, zona blava, entre d’altres, que no s’han cobrat a la ciutadania com una mesura d’ajut a les famílies i a les empreses. Finalment hi ha un darrer apartat del paquet que contempla la compra d’equips de protecció individuals (EPIs) per a empreses de la Seu, la proposta de la creació d’una plataforma de venda on-line o el compromís de mantenir la velocitat dels pagaments de l’Ajuntament cap als seus proveïdors, entre d’altres mesures.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat que aquest paquet d’impuls econòmic i social per a la Seu “és fruit de les reunions i converses que des del primer dia de la pandèmia s’han anat fent de manera periòdica entre l’equip de govern i els grups municipals per valorar la situació i les mesures a aplicar per intentar minimitzar els danys, que són molt importants, tant a nivell sanitari com social i econòmic”.

L’alcalde urgellenc ha agraït “la bona i intensa feina de totes les àrees del govern municipal, tant dels regidors com dels tècnics, així com la predisposició dels grups municipals per debatre i acordar”. Cal recordar que el document ha estat consensuat i presentat per l’equip de govern, format per Junts per la Seu i ERC, i el grup municipal de CXS.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de promoció de la ciutat, Mireia Font, ha explicat les bases de subvencions per a empreses i autònoms i ha destacat que “volem contribuir de la millor manera possible a aportar energia al teixit econòmic de la nostra ciutat com a garantia de prosperitat, de feina i de futur en un moment tant difícil com el que vivim”.

Des de Junts per la Seu també s’ha destacat que una part molt significativa dels recursos que aplica l’Ajuntament a aquestes mesures per fer front a la crisi del COVID19 surten del romanent de tresoreria de la pròpia institució. “Sense un ajuntament sanejat i una ràtio d’endeutament baixa, no hauria estat possible un paquet de mesures tan ambiciós”, recorden Font i Fàbrega.

CONSULTA EL DETALL DE LES MESURES APROVADES AL PLE EN AQUEST ENLLAÇ >>

Fase 1. Aquest matí, després d’una roda de premsa important, he pres un café i un entrepà amb 3 persones amb qui aquests…

Publicada por Jordi Fàbrega en Lunes, 11 de mayo de 2020

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell