Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell entra aquest dilluns a la fase 3 de la desescalada

La Generalitat dirigirà el canvi a les zones que entren en aquest tercer estadi a partir de dilluns: l'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran avançarà dilluns a la fase 3 de desconfinament, i Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud –unificades en una sola regió- i Lleida passaran a la fase 2. D’altra banda, Girona, la Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2, hi continuaran durant una setmana més.

Les novetats de la Fase 3

A partir de dilluns, no hi ha franges horàries per a cap col·lectiu, tampoc per a les persones més grans de setanta anys tot i que en cas de contacte amb les persones considerades vulnerables de la COVID-19 s’han d’extremar les mesures de precaució. Es podran reunir grups d’un màxim de fins a 20 persones, que no convisquin juntes i a l’aire lliure o a casa. Malgrat tot, s’hauran de mantenir les mesures de seguretat i higiene i, en especial, la distància mínima d’almenys dos metres.

Als bars, restaurants i hotels es permetrà consumir a la barra, sempre que es mantingui la distància de seguretat entre clients o grups de clients de dos metres. A més, les terrasses a l’aire lliure podran obrir el 75% de la seva capacitat. Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les seves zones comunes, sempre que no superin el 50% del seu aforament.

D’altra banda els teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb un 50% del seu aforament i es podran fer congressos amb 80 assistents. Podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que el seu aforament no superi el 50%. A més, es podran fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides als joves i infants.

En matèria d’esports es permetran els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d’espectacles i activitats esportives. També es podran fer activitats de turisme actiu i de naturalesa amb grups de fins a 30 persones.

En matèria laboral la preferència segueix sent el teletreball «sempre que sigui possible». No obstant això, segons l’ordre que publica el BOE aquest dissabte, les empreses «podran elaborar protocols de reincorporació presencial a l’activitat laboral», sempre d’acord amb la normativa laboral i de prevenció de riscos laborals que «hauran d’incloure recomanacions sobre l’ús d’equips de protecció adequats al nivell de risc, la descripció de les mesures de seguretat a aplicar, la regulació de la tornada al treball amb horari escalonat pel personal, sempre que això sigui possible, i la conciliació de la vida laboral i familiar».

El Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut per a Lleida, que es va quedar a la fase 1 després d’un increment de casos positius en coronavirus. Davant la baixada en la incidència d’afectats de la malaltia, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny, s’ha donat el vistiplau a la proposta de desescalada al territori lleidatà.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell