Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell recupera enguany la Festa Major, amb una programació diversa i adaptada a la situació actual

Se celebrarà del 27 al 31 d’agost, i l’assistència a la gran majoria de les activitats requerirà reservar plaça prèvia. Es pot consultar tota la informació al web fmlaseu.cat

Aquest matí, el tinent d’alcalde de Cultura i Festes Carlos Guàrdia, juntament amb l’alcalde de la capital alturgellenca Jordi Fàbrega, el vicealcalde Francesc Viaplana, i el tècnic de Festes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Andreu Campillo, han presentat en una roda de premsa el cartell i la programació de la Festa Major 2021 de la Seu d’Urgell, que enguany porta el lema ‘Ens activem!’ També han anunciat que ja es pot visitar el web www.fmlaseu.cat

La Festa Major se celebrarà del 27 al 31 d’agost, i s’han programat 5 actes pels dies previs al seu inici. Aquesta ofereix una programació molt diversa, amb propostes per a totes les edats i públics. Algunes d’elles seran gratuïtes amb un cost de despeses de gestió de 0,20 euros, i altres tindran un cost simbòlic de 2 euros. Per motius logístics, no es vendran entrades en taquilla, per tant, caldrà sempre adquirir-la prèviament a l’inici de l’activitat a través d’una plataforma de ticketing.

L’alcalde de la Seu ha celebrat, en la seva intervenció, el retorn de la Festa Major després que l’any passat aquesta s’hagués d’anul·lar degut a la difícil situació que es vivia a causa de la pandèmia: “Recuperem la Festa Major després d’un temps molt complicat i després d’un any en què no la vam poder celebrar per la pandèmia en la que encara estem immersos. Aquest any tornem a recuperar, poc a poc i amb totes les restriccions i mesures necessàries, la Festa Major, que com bé sabeu és un dels punts màxims de la Seu”, i subratlla que “ens hem guanyat gaudir de la Festa Major, però hem de fer una Festa Major responsable”.

Carlos Guàrdia ha remarcat la dificultat que ha suposat l’elaboració d’aquesta Festa Major, que s’ha volgut programar mantenint el màxim nombre d’activitats possible, però sempre tenint en compte i respectant les mesures i restriccions sanitàries. En la seva intervenció, ha volgut també agrair la bona predisposició de tots els organitzadors de la Festa: “Voldria agrair la feina que han fet les diferents àrees de l’Ajuntament i les entitats que han acceptat participar a la Festa Major, així com els artistes que formaran part d’aquesta i els professionals que han ajudat a configurar el programa.”

Un programa adaptat a les normatives sanitàries

Es tracta d’una Festa Major adaptada a totes les normatives sanitàries, cosa que ha obligat a anul·lar algunes activitats i a limitar els aforaments, així com a introduir com a requisit necessari per participar a una gran part dels actes la reserva de plaça de forma prèvia. També es veuran condicionats els horaris; a les 00.30 hores hauran hagut d’haver finalitzat totes les activitats, i s’està a l’espera de saber si hi haurà toc de queda.

Activitats anul·lades

La situació actual fa impossible la celebració d’algunes activitats. El Ball Cerdà, un acte típic de la Festa Major de la Seu, és una d’elles. Com a alternativa, s’ha organitzat un ball de Gegants sense públic que tindrà lloc a la Plaça Patalín el diumenge dia 29 a les 12 del migdia, i es proposarà als urgellencs fer un el vermut posterior al ball vestint la roba tradicional pròpia d’aquest. Tampoc es podran instal·lar les casetes, ni serà possible celebrar el correfoc i la cercavila de gegants.

Activitats destacades

D’entre totes les activitats proposades, en destaquen el concert per a infants Reggae per xics de Quadern de Bitàcola, l’espectacle Bona gent de Quim Masferrer, l’actuació Dioptria 50 de Pau Riba De Mortimers, i els concerts de Roba Estesa, d’Ebri Knight i de Banda Neon, així com els d’Esclat Gospel Singers i de La Principal de la Bisbal. També es recuperaran la Gimcana de Colles, i els diables es reinventaran oferint un Escape Room City passat per aigua.

El pregó

L’alcalde urgellenc ha anunciat que enguany, a manera d’homenatge per tota la feina que han dut a terme durant la pandèmia, el pregó anirà a càrrec d’un grup de professionals sanitaris de la ciutat. Remarca que “és un reconeixement a ells, i també una manera de mostra’ls-hi el nostre agraïment per la feina que han fet”.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell