Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

La JNC i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell guardonen amb el Premi Estel 2019 a Amadeu Clausó i Joan Busquets com a impulsors de la Fira del llibre del Pirineu

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell lliuraran el diumenge dia 15 de setembre a dos quarts de cinc de la tarda el tradicional Premi Estel a Amadeu Clausó i a Joan Busquets per la seva decisiva contribució al naixement i consolidació de la Fira del Llibre del Pirineu

Amadeu Clausó, fou l’impulsor d’aquesta fira al municipi de Montellà i Martinet l’any 1996. Joan Busquets prengué el relleu l’any 2003 com a alcalde d’Organyà, municipi que encara organitza aquest important esdeveniment de les lletres pirinenques.

Segons els impulsors del Premi Estel, “el guardó vol ser un reconeixement a tothom que ha fet possible l’èxit de la Fira del llibre del Pirineu, reconeixement que personifiquem en dos noms, que representen dos moments clau de l’esdeveniment: el naixement i la consolidació“. “La Fira del Llibre és el millor aparador per als creadors literaris i editorials del nostre territori, ajudant a forjar millor la identitat pirinenca i per aquest motiu volem atorgar-li aquest premi“.

Vint-i-unena edició

El Premi Estel va ser instaurat l’any 1999 per la Joventut Nacionalista de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya de l’Alt Urgell per tal de reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen des del nostre territori a favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. El col·lectiu comarcal de Junts per Catalunya ha agafat el relleu al Partit Demòcrata de Catalunya en l’organització d’aquest acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu d’Urgell.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat l’escriptor Joan Obiols, l’associació Amics de la Sardana de la Seu, els Diables de l’Alt Urgell, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, la Coral Caterva, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l’educador Francesc Moix, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, el dinamitzador cultural Josep Vilarrubla ‘Pep Diligent’, el músic acordionista Artur Blasco, la colla de bastoners de Peramola, el Taller Claror, l’Associació Llibre del Pirineu, Picurt, l’Assemblea Nacional Catalana, el dinamitzador cultural Ventura Canturri, els Caramellaires de Castellciutat, el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell i els Geganters i Grallers d’Oliana. L’any passat el guardó va recaure de forma conjunta a les agrupacions comarcals d’Òmnium Cultural i l’ANC.

El lliurament del Premi, que tradicionalment s’havia fet en el marc de la Diada Nacional, s’ha traslladat en les seves darreres edicions als dies propers a la diada atesa l’atapeïda agenda d’actes del mateix dia 11 i la coincidència amb els actes nacionals convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Com és habitual, després de l’acte hi haurà un posterior piscolabis de coca amb xocolata.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell