Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts treballarà perquè la Seu tingui un teatre municipal

Fàbrega es compromet a acompanyar aquelles entitats que impulsin esdeveniments socioculturals

Des de Junts per la Seu es treballarà per aconseguir que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya construeixi un teatre-auditori municipal. Així ho ha exposat el candidat a l’alcaldia, Jordi Fàbrega, acompanyat de Carme Espuga, Marc Moragues, David Manzanera i Marta Roca, números 3, 6, 8 i 9 de la candidatura, que consideren que la ciutat necessita d’un equipament cultural d’aquestes característiques. “Ara mateix, l’únic espai escenicomusical en condicions al Pirineu és la Lira de Tremp. Per la importància de les arts escèniques a la Seu i a l’Alt Urgell, i per la quantitat de gent amb talent que s’hi dedica a casa nostra, necessitem aquest equipament”, ha manifestat Fàbrega. “L’ajuntament pot aportar el terreny i encarregar el projecte, però és el Departament de Cultura qui l’ha de finançar, i si realment es compleix que el 2% del pressupost del Govern s’ha de destinar a cultura, com es va pactar a l’inici de la legislatura, es factible que la Genefralitat disposi dels recursos per fer-ho. Hi treballarem”, ha reblat Fàbrega. 

Així mateix, Fàbrega ha anunciat la inclusió de l’escola de teatre dins les escoles municipals, per complimentar una mancança que tenim actualment en la formació pública en les arts escèniques.

A més Fàbrega ha manifestat la voluntat de potenciar els actes culturals i festius amb les entitats i creadors del territori i ha garantit l’acompanyament i el suport a aquelles entitats que impulsin esdeveniments socioculturals que afavoreixin la promoció de la ciutat i apropin la cultura alls veïns i veïnes. “Les diferents associacions culturals són fonamentals per la dinamització cultural i festiva de la ciutat i comarca. Des de Junts per Seu, estarem al seu costat”, ha manifestat Fàbrega.

D’altra banda, en les propostes culturals de Junts s’inclou la creació de l’Espai d’Art Pensament, un nou equipament per a la creació i difusió artística que es farà a la planta baixa de Cal Pensament, llegat en usdefruit a l’Ajuntament pel Joan Obiols Cordellana, Juanito de Cal Pensament i que potenciarà els artistes locals en tenir un espai de creació i exposició.

També es continuarà amb les excavacions al jaciment arqueològic del pati de les Monges per crear un museu de la Seu Medieval. “El jaciment arqueològic del pati de les Monges té un enorme potencial, a Junts per la Seu així ho creiem i per això continuarem treballant per convertir-lo en un museu a l’aire lliure de la Seu Medieval, serà el petit born de la Seu”, explica Fàbrega.

La roda de premsa s’ha celebrat al pati de la Biblioteca, un equipament reformat aquesta legislatura per l’equip de govern i on s’ha ampliat l’horari a totes les tardes, com ens vam comprometre fa 4 anys. I ha coincidit amb el Dia Internacional dels Museus. En aquest sentit, Fàbrega s’ha compromès a continuar treballant amb l’Espai Ermengol per esdevenir un museu de referència al Pirineu, així com potenciar l’Arxiu Comarcal i la col.laboració amb el Bisbat per la difusió i creixement del Museu i l’Arxiu Diocesà. 

Per Fàbrega, “la Seu és cultura, la Seu és patrimoni, i ens mereixem gaudir-la tots nosaltres amb activitats per a tots els públics i de totes les arts, amb especial suport als artistes locals, que es mereixen que la Seu hi cregui”. “La cultura, com l’esport, forma part de l’ADN de la Seu i Castellciutat. També, amb el nostre esforç, la Catedral serà patrimoni de la UNESCO, un nou motiu d’orgull de ciutat”, ha reblat l’alcaldable de Junts per la Seu.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell