Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu presenta les propostes de Promoció Econòmica enfocades a crear ocupació a la ciutat

Per seguir en la línia de disminució de l'atur a la Seu amb millores enfocades al petit comerç i els autònoms, millor connectivitat i consolidant la ciutat com a referent turístic i d'esdeveniments amb la construcció d'un Palau de Congressos-Auditori

Aquest matí s’han presentat les propostes enfocades a la dinamització econòmica de la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell del programa de Junts per la Seu a la Plaça de les Monges. Jordi Fàbrega, alcaldable de la formació, acompanyat dels membres de la candidatura Mireia Font, Xavier Estival, Carme Espuga i Rosa Ginesta, ha posat èmfasi en la reducció de l’atur a la ciutat des de l’inici de l’última legislatura quan la Seu comptava amb 12249 habitants, tenia 760 aturats, 3629 treballadors i 1400 treballadors transfronterers i en l’actualitat, amb una població de 12271 habitants hi ha 561 aturats, 3837 treballadors i 1602 treballadors transfronterers.

O sigui, que amb una població que s’ha mantingut estable (22 persones més empadronades) ha baixat l’atur en gairebé 200 persones (un 26% menys, 1 de cada 4), han augmentat els afiliats a la Seguretat Social en 200 i també els treballadors transfronterers en 200 més.

Aquestes xifres indiquen que, tot i les dificultats globals, la ciutat està en la bona línia de creació d’ocupació, gràcies a l’esforç de molta gent, entre ells l’ajuntament, però sobretot al treball de tot el sector econòmic i empresarial. En aquest marc, Fàbrega ha remarcat que “nosaltres plantegem un model econòmic que persegueix la plena ocupació, amb un treball de qualitat, per tant amb les millors condicions laborals possibles pels treballadors”.

Mireia Font, candidata número 2 de de la llista, que serà qui s’encarregaria dels temes referents a la Promoció Econòmica donant continuïtat a la tasca realitzada en l’actual legislatura, ha remarcat que “des de l’ajuntament no ho podem fer sols i no entenem la nostra tasca sense la col·laboració público-privada, per això, i per la importància que li donem al diàleg amb els sectors, volem mantenir totes les taules amb els diferents actors (taula de comerç, taula intersectorial, turisme la Seu i el Consell Municipal de Promoció Econòmica). Però també tindrem molt en compte les conclusions del Pla Estratègic Alt Urgell – La Seu d’Urgell IMPULSA 2026“.

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha de ser un actor més, un actor important, òbviament, però que necessita de la col·laboració des del sector privat. Per això creiem que s’ha de combinar el sector públic amb el sector privat per crear ocupació, i aprofitar l’oportunitat que ens genera el mercat laboral andorrà, fet diferencial de la resta de capitals de comarques pirinenques.

Una de les línies d’actuació que proposa la formació és consolidar la Seu com un destí turístic d’excel·lència i com una Ciutat d’Esdeveniments, esportius, culturals, d’oci, empresarials… de diferents tipus que ens aportin visitants pel que es proposa la construcció d’un Palau de Congressos-Auditori que pugui acollir fires, congressos, esdeveniments de grans dimensions i també actuï com a teatre amb la corresponent dinamització cultural que això implicarà per la ciutat.

Com a altre àmbit d’actuació, destinada al petit emprenedor i comerç local, es proposa seguir amb els ajuts i les subvencions a l’obertura de nous negocis i millora dels ja existents i dels ajuts als autònoms. Per exemple, en els darrers 8 anys s’han concedit 208 ajuts, que representen uns 222.000 euros d’ajudes. També impulsar una xarxa d’inversors locals per ajudar a noves iniciatives empresarials de casa nostra, complementaria aquesta línia d’ajuts.

Un punt fonamental en el creixement econòmic de la Seu i l’Alt Urgell, que és bàsic per aconseguir crear ocupació, és la connectivitat. Per això, Xavier Estival, candidat número 5 de la llista, que és la persona de l’equip que tindria les responsabilitats de noves tecnologies, connectivitat i joventut, ha destacat els avenços tecnològics que ha assolit la ciutat: “aquesta legislatura s’ha aconseguit l’arribada de la fibra òptica a la ciutat, i gràcies sobretot als petits operadors locals, aquesta arriba a gairebé tots els punts de la Seu i Castellciutat. Nosaltres treballarem per fer arribar les tecnologies 4G i 5G a tot el municipi, i especialment fer-les accessibles a les empreses”. 

I per facilitar que aquestes tecnologies siguin encara més útils a les empreses i autònoms es crearà un espai coworking i un laboratori d’innovació digital per captar professionals liberals i talent jove que treballin des de la Seu, intentant afavorir el retorn a la Seu del nostre talent jove que tenim treballant arreu del món. I també ajudant a la digitalització i modernització del comerç, oferint als comerciants formació i assessorament per realitzar vendes on-line.

Més notícies

Contacta amb nosaltres





© 2023 Junts per la Seu d'Urgell