Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu presenta les propostes per millorar el poble de Castellciutat

La llista encapçalada per Jordi Fàbrega proposa la construcció d’un nou aparcament a tocar de la Plaça de l'Arbre, el nou consultori mèdic als antics estudis de RàdioSeu, el sanejament de la Ciutadella i el nou accés al cap del poble

Aquest matí a la Plaça de l’Arbre s’han presentat les propostes per Castellciutat del programa de Junts per la Seu. Jordi Fàbrega, cap de llista, acompanyat de Joan Gurrera (número 3 de la candidatura) i Rosa Ginesta (número 10, i nexe amb el poble de Castellciutat de la formació) han exposat davant dels mitjans de comunicació els àmbits de millora que hi proposa la formació.

Fàbrega ha remarcat la importància del municipi integrat: “Volem seguir millorant Castellciutat, és un poble bàsic per la Seu, i al nostre programa recollim un bloc específic de propostes per Castellciutat i els barris. Molts veïns i veïnes ens han ajudat i els hi volem agraïr la seva col·laboració”.

Per solucionar definitivament la manca d’aparcament al poble, Junts per la Seu vol construir un aparcament al camí de la Seu, molt a prop de la Plaça de l’Arbre amb passeig-mirador a nivell de carrer, contemplant la possibilitat de construir-hi fins a 3 plantes semi-soterrades de 30 places per nivell i inclourà un sistema de jardí vertical per afavorir la integració visual en l’entorn. Gurrera ha explicat que d’aquesta manera “el carrer agafarà una amplada de 15 metres, i que està plantejat poder-ho fer per fases”.

La importància de Castellciutat

🗣 Jordi Fàbrega: "Per nosaltres #Castellciutat és bàsic per #laSeu, i el nostre programa recull un apartat específic amb propostes aportades pels veïns del poble" 👉 juntsxlaseu.cat/vMxNN #JuntsxCastellciutat 🤝 #laSeuEnBonesMans

Posted by Junts per la Seu on Saturday, May 18, 2019

Per millorar la mobilitat, la formació proposa la construcció d’un nou accés al poble i un pas de vianants amb polsador a la N-260, la instal·lació d’una marquesina d’autobús i continuar la millora de carrers de Castellciutat. A la Ciutadella, es vol enderrocar els edificis no patrimonials i la neteja de l’espai. També s’ha volgut posar de relleu la necessitat de prolongar el col·lector d’aigües residuals, que actualment només cobreix el 50% del poble.

Rosa Ginesta ha explicat les característiques del nou consultori que s’ubicaria als antics estudis de RàdioSeu, i comptaria amb accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. També la redacció del Pla Integral del Riu Valira i la creació d’un parc al mesclant de les aigües amb la construcció d’una passarel·la fins al mateix i a l’Horta del Valira, el Museu de la Llana i l’obertura del Programa d’Atenció Ciutadana per recollir les necessitats dels veïns i associacions de Castellciutat.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell