Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu proposa incrementar l’habitatge de lloguer social subvencionant l’IBI als propietaris que cedeixin pisos

La formació proposa la cessió temporal d'habitatge privat que temporalment podria passar a ser d'ús social

L’alcaldable de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, i el número tres de la llista, Joan Gurrera, han presentat les propostes de la formació en matèria d’habitatge social. Tots dos han coincidit a destacar que “cal treballar més a fons en aquest àmbit i, per tant, créixer en el nombre d’habitatges de lloguer social a la ciutat, per donar solució a les dificultats d’un gruix significatiu de famílies de la Seu”. “Des de l’Ajuntament s’ha treballat i les dades del 2018 així ho demostren: 300 ajuts al lloguer i 75 pisos al parc viu d’habitatge social, amb 40 habitatges inclosos a la xarxa municipal de mediació social i 35 pisos de protecció en règim de lloguer gestionats per la Generalitat. Però hem d’anar més enllà”, ha reblat Fàbrega.

Gurrera ha explicat que “per a obtenir més habitatge social hi ha diverses vies: construir-ne, comprar-ne o bé amb cessions temporals per part de propietaris privats”. Gurrera també ha explicat que “si bé les tres opcions són possibles, gràcies a la disponibilitat econòmica que té HIULS, volem fer especial incidència en la cessió temporal d’habitatge per part de propietaris privats”. La fórmula que ha explicat el candidat per a la incorporació de nous habitatges a la xarxa de mediació social contempla dues possibilitats: la cessió temporal a canvi de la rehabilitació del pis per part de l’administració, i per altra banda, la possibilitat de subvencionar l’IBI als propietaris que cedeixin pisos per al lloguer social. L’enginyer ha explicat que un dels avantatges d’aquestes vies és que el cost per a la rehabilitació d’un pis suposa 1/3 del cost d’un pis de nova construcció i aproximadament la meitat del cost d’un pis de compra venda. “Per tant, podríem maximitzar el nombre de pisos aconseguits amb la mateixa xifra de recursos econòmics destinats a habitatge social”.

El cap de llista de la formació ha conclòs dient que “tota l’acció vinculada a l’habitatge social ha d’estar lligada amb la tasca de seguiment de casos que es realitza des del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU)”.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell