Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu presenta les propostes en l’àmbit sanitari amb el suport del Conseller Comín per videotrucada des de Waterloo

L’alcaldable de la formació, Jordi Fàbrega, ha reptat el candidat de CompromísXlaSeu a un cara a cara públic monogràfic sobre l’hospital per debatre les xifres que aquests presenten durant la campanya electoral i que assegura que són rotundament falses

Aquest matí s’ha presentat a la seu de la candidatura encapçalada per Jordi Fàbrega un dels punts bàsics del programa de Junts per la Seu: la millora de les infraestructures i els serveis sanitaris de la Seu per donar la millor assistència sanitària possible a totes les urgellenques i els urgellencs. Aquesta presentació ha comptat amb la presència d’Olga Travesset, número 7 de la candidatura, Montse Bonet, actual regidora de salut i amb la participació per videoconferència del Conseller de Sanitat a l’exili, Toni Comin, des de Waterloo.

L’alcaldable, que durant 10 anys ha estat al front de Pediatria dels Pirineus, i des del març del 2014 al novembre del 2018 director assistencial de la Fundació Sant Hospital, s’ha mostrat preocupat per les afirmacions que està utilitzant per la seva campanya el líder dels socialistes, Òscar Ordeig, basada en desprestigiar l’hospital i la feina dels seus professionals mitjançant unes afirmacions que, afirma, son rotundament falses.

Segons Fàbrega “els treballadors de l’hospital no es mereixen que s’infravalori d’aquesta manera, amb mentides, la seva excel·lent feina que fan cada dia. I, sobretot, els ciutadans de la Seu tenen el dret de saber que tot el que afirma Ordeig és fals.”

Ha posat com a exemple de les falsedats esmentades pels socialistes, l’afirmació d’Ordeig de la pèrdua d’un 25% del pressupost assistencial i de la pèrdua d’especialitats. “En quant al pressupost l’any 2008 l’hospital tenia un pressupost públic de 13 M d’euros, i l’any 2018 és de 12’2 M d’euros, però aquí s’ha de sumar el pressupost de tota la Unitat MaternoInfantil (que abans gestionava l’hospital i ara gestiona l’Hospital Sant Joan de Déu) i la Salut Mental (que abans gestionava l’hospital i ara gestiona GSS). Si sumen això, el pressupost públic per salut hospitalària a la Seu d’Urgell supera sobradament els 13M d’euros. El Sr. Ordeig agafa els números dels anys que es van destinar més diners de manera extraordinària només per pagar obres, no per fer assistència. El pressupost per realitzar assistència sanitària, no ha disminuït, al contrari, ha augmentat.”

I en relació a la pèrdua d’especialitats, Fàbrega ha exposat algunes de les noves activitats assistencials que s’han incorporat a la FSH durant els darrers 10 anys: pneumologia, cardiologia i endocrinologia pediàtrica, clínica del dolor, cribratge de hipoacúsia als nadons, cribratge de càncer de colon, proves d’oftalmologia (Tomografia de coherència òptica, paquimetries i campimetries); s’ha implementat el teleictus (que millora enormement el tractament i el pronòstic dels pacients que pateixen un ictus), el codi infart, el codi politrauma i el codi suïcidi; I s’ha implementat el programa d’atenció a la persona en la unitat sociosanitària, programa que fomenta la màxima autonomia en la gent gran. Entre moltes altres millores assistencials.

Per acabar de rebratre tots els punts, i per tal que tota la ciutadania de la Seu tingui tota la informació, Fàbrega ha reptat al al Sr. Ordeig a un cara a cara públic, monogràfic sobre l’hospital, on poder debatre tranquil·lament, amb temps i arguments sobre totes aquestes afirmacions sobre l’hospital que el socialistes afirmen. Fàbrega ha acabat la intervenció amb aquestes paraules “un cop pot ser ignorància; dos és mala fe; mil, ja no sé com interpretar-ho”.

Fàbrega: “Un cop pot ser ignorància; dos és mala fe; mil, ja no sé com interpretar-ho”

Fàbrega ha explicat que, tot i la feina feta, hi ha molt marge de millora i molt camí per recórrer. “sabem les dificultats que existeixen, però en tenim les solucions i en coneixem la viabilitat”, ha afegit. “De fet, aquest és un dels motius que em mou a fer el pas a la política, per mirar de solucionar allò que, des de càrrecs tècnics, no he tingut els mitjans per poder-ho fer”, ha reblat Fàbrega.

Posteriorment Olga Travesset ha explicat les diferents propostes que la candidatura proposa per l’actual legislatura, i que son claus per millorar l’assistència sanitària als veïns i veïnes de la Seu i l’alt Urgell. Entre aquestes destaquen l’execució de les obres del nou CAP i de les obres de reforma i ampliació de la unitat sociosanitària, la creació del nou consultori de Castellciutat a l’antic edifici de RàdioSeu. També s’ha explicat que als espais de l’actual CAP s’empraran per ampliar prestacions de la Fundació Sant Hospital (com poden ser uns llits d’observació per la Unitat d’Urgències, millors instal·lacions pel Servei de Salut Mental, o una possible nova unitat de medicina de l’esport) i que es treballarà, conjuntament amb el Departament de Salut, per poder ser usuaris de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Meritxell i per aconseguir l’abalisament de l’aeroport per poder efectuar vols d’helicòpter nocturns, assegurant així el transport sanitari urgent del SEM via aèria les 24 hores del dia.

Els espais de l’actual CAP s’empraran per ampliar prestacions de la Fundació Sant Hospital: com llits d’observació per la Unitat d’Urgències, millors instal·lacions pel Servei de Salut Mental, o una possible nova unitat de medicina de l’esport

Posteriorment, i mitjançant videoconferència, el Conseller de Sanitat Toni Comín, i candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees, ha explicat que certament l’hospital ha estat en una situació molt complicada, però que gràcies a l’esforç realitzat per tots els treballadors i treballadores del centre s’ha estabilitzat econòmicament, assegurant-se la seva viabilitat futura, ha millorat equipaments i ha incorporat serveis, intervencions i proves diagnòstiques. L’ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya (que el mateix Comín va presentar amb el MH President Puigdemont durant la seva visita a l’hospital de la Seu el passat març del 2016) va ser el fruit de reconèixer la bona feina feta per l’hospital amb el compliment del Pla de Viabilitat. Comín ha destacat el paper fonamental de Fàbrega tant en la creació i funcionament de Pediatria dels Pirineus, “un exemple clar de com transformar la sanitat en benefici de les persones”, com en poder revertir la delicada situació de la FSH, del qui ha destacat que “el seu paper ha estat clau”.

Finalment Comín ha destacat la importància de la feina que durant tot aquest temps ha realitzat el govern a l’exili per internacionalitzar el conflicte català, feina que es veuria incrementada de manera exponencial si s’aconsegueixen els escons, tant del President Puigdemont, com de la Consellera Clara Ponsatí i d’ell mateix, a les properes eleccions europees del 26 de maig.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell