Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu planteja mà ferma contra les ocupacions conflictives

Fàbrega rep l’exconsellera Lourdes Ciuró, amb qui tracta les qüestions de seguretat que afecten la ciutat

Junts per la Seu planteja mà ferma contra l’ocupació fent ús de la llei per combatre les ocupacions conflictives a propietats de grans tenidors i que alteren la convivència, generen inseguretat i provoquen alarma social, aprovada pel Parlament de Catalunya a proposta del propi grup parlamentari de Junts per Catalunya. Així ho ha defensat el candidat a l’alcaldia, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’exconsellera de Seguretat de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, aquest divendres.

Hem tingut una problemàtica molt important amb aquestes màfies que s’aprofiten de la vulnerabilitat”, ha recordat Fàbrega fent referència a les ocupacions delinqüencials que s’han patit a la ciutat, com també ha passat en d’altres punts de Catalunya. L’alcaldable ha explicat que “amb moltíssima feina, discreta, i treball constant amb els Mossos i la Policia Local s’ha anat solucionant, sense fer soroll” i s’ha aconseguit reduir en un 80% els pisos ocupats a la ciutat alhora que s’ha disminuït la conflictivitat. 

I així es continuarà fent des de Junts, valent-se de la llei que permet a l’Ajuntament denunciar l’ocupació i fer ús del bé immoble com habitatge social. En aquest punt, Ciuró, que ha afirmat que Fàbrega “té al cap i al cor la Seu d’Urgell”, ha explicat que quan era consellera de Seguretat eren nombrosos els alcaldes i alcaldesses “de tots els colors polítics” que li plantejaven la problemàtica de les ocupacions i demanaven ajuda. Per això es va tirar endavant la modificació del Codi Civil, com a proposició de llei després d’haver sortit del Govern, permetent als ajuntaments posar-se al lloc de la propietat i actuar davant de casos d’ocupació en què els grans tenidors no actuen.

Per la seva banda, Fàbrega ha afegit que, a més de lluitar contra l’ocupació, els ajuntaments també poden disposar de més habitatge per a les famílies que més ho necessiten, ja que amb la nova norma un cop desallotjat el bé immoble l’ajuntament se’n pot fer càrrec per set anys. I tot “sense aplicar les mesures pròpies de l’extrema dreta i que atemptaven contra els drets humans que proposava CxlS”, ha manifestat l’alcaldable. 

Aprofitant la seva visita a la Seu, Lourdes Ciuró ha visitat l’Espai Ermengol i ha fet un recorregut per les Stolpersteine, les llambordes de memòria per als urgellencs deportats als camps de concentració nazis, que van ser instal·lades el mes de març a la nostra ciutat. Aquest homenatge s’impulsa a Catalunya pel Memorial Democràtic, organisme que Ciuró va presidir en la seva etapa de consellera de Justícia. 

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell