Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu dinamitzarà el centre històric facilitant l’obertura de comerços i la rehabilitació d’habitatges

Fàbrega, Gurrera i Isús argumenten que és clau la declaració de la Catedral com a patrimoni de la UNESCO, i per això hi destinaran tots els esforços i recursos que calguin per aconseguir-ho

Junts per la Seu dinamitzarà el centre històric donant facilitats a l’obertura de comerços i a la rehabilitació d’habitatges. Són dos de les accions que cal fer per tenir “un centre històric viu, dinàmic, net i que generi orgull de ciutat”, ha argumentat el candidat a l’alcaldia, Jordi Fàbrega, acompanyat per Joan Gurrera i Urgell Isús, números 2 i 5 de la candidatura. Tots dos han assenyalat que “la Seu mereix i necessita un centre històric així” i que és una de les prioritats de la formació.

Així, una de les primeres coses que realitzarà l’equip de Junts serà començar a definir una estratègia d’acció d’obertura de locals comercials i edificis en desús que doni facilitats “tant pels propietaris com pels llogaters”, i alhora “fomentant la implantació d’establiments i serveis especialitzats”. En paral·lel, es definiràn incentius a la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social i assequible.

Un següent pas serà establir un calendari anual d’esdeveniments i actuacions de dinamització comercial, gastronòmica i cultural, consensuat amb les entitats i associacions de la ciutat. A més de la Fira de Sant Ermengol i activitats ja consolidades, s’inclourà una fira a la primavera per a la promoció dels productes agroalimentaris i artesanals de proximitat, ha anunciat Isús. 

Aquestes accions estaran emmarcades en un pla de dinamització comercial en coordinació amb les entitats comercials i empresarials de la ciutat impulsant una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) al municipi. I per ajudar als comerciants i empresaris en la seva gestió econòmica i empresarial, Junts per la Seu implantarà l’Oficina d’Atenció Empresarial per tal d’agilitzar els tràmits en l’obertura d’establiments comercials i noves activitats empresarials, accés a ajuts de promoció econòmica i altres serveis. Aquesta oficina, s’ubicarà físicament al centre històric. “Per deixar clara la nostra aposta per revitalitzar-lo”, ha explicat Isús. 

També per Junts per la Seu estem convençuts que aconseguir que la Catedral de Santa Maria d’Urgell sigui declarada patrimoni universal de la UNESCO dins la candidatura conjunta amb Andorra i Foix comportarà una important dinamització del conjunt catedralici i de tot el centre històric. Per això “ho continuarem co-liderant des de l’Ajuntament per fer-ho realitat aquesta legislatura, aportant tots els esforços i recursos que calguin”, ha reblat Fàbrega. 

D’altra banda, des de Junts es té clar que cal actuar per millorar la neteja viària. Per això s’optarà per la gestió directa des de l’ajuntament de les brigades de neteja (actualment gestionades per la Mancomunitat Escombraries de l’Urgellet), i se n’incrementarà la freqüència en espais concrets. Alhora, es preveuran actuacions d’embelliment de façanes i la millora de les lluminàries, del mobiliari urbà i la senyalètica, així com noves mesures per controlar i reduir la colònia de coloms.

Finalment, l’equip encapçalat per Jordi Fàbrega reconeix que  completar la rehabilitació dels antics jutjats, que es podrien destinar al Centre de Formació d’Adults, seria “una manera de millorar l’equipament i acostar el centre històric als seus usuaris”, però cal aconseguir el finançament per part de la Generalitat, que és qui en té les competències, ja que és una inversió d’uns 2 milions d’euros, ha explicat el vicealcalde i candidat.

“Ens mereixem un centre històric viu, dinàmic, net, que generi orgull de ciutat, amb un comerç fort, sense locals buits, ple d’activitats i amb equipaments que atreguin veïns i turistes”, ha manifestat Fàbrega, que ha defensat que implementant les mesures del programa electoral de Junts per la Seu s’aconseguirà,” i “tenim un equip excel·lent  per fer-ho possible”, ha reblat Fàbrega.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell