Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu crearà prop d’un centenar de noves places d’atenció assistencial per a la gent gran

Jordi Fàbrega i Violant Cervera exposen els projectes d’ampliació de la residència de la Fundació Sant Hospital i l’equipament de l'Horta del Valira

Junts per la Seu incrementarà els recursos i els serveis destinats a la gent, creant prop d’un centenar de noves places d’atenció residencial i assistencial. Així ho ha afirmat el candidat a l’alcaldia de la ciutat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’exconsellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, en una trobada amb representants de diversos col·lectius de gent gran de la ciutat.

Concretament, es crearan noves places d’atenció residencial a la Fundació Sant Hospital fins a disposar-ne d’una seixantena, gràcies a la subvenció aconseguida dels Fons Next Generation i de la Diputació de Lleida, amb quatre unitats de convivència d’una quinzena d’usuaris cada una. A aquestes s’hi sumaran unes altres 45 places, com a mínim, que oferirà l’equipament per a la gent gran que Junts per la Seu promourà a l’Horta del Valira i que, a més de pisos tutelats i places residencials, també serà centre de dia i oferirà serveis a domicili, segons ha explicat Fàbrega. Son uns projectes que “vam treballar molt de la mà”, ha afirmat Cervera, quan tenia la responsabilitat de dirigir la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat.

En paral·lel, es potenciarà l’atenció domiciliària amb l’objectiu d’afavorir que aquells que ho vulguin puguin romandre a casa seva, amb professionals i proporcionant un sistema de cures excel·lent, ja que “hi ha aquesta demanda a la Seu”, ha afirmat Fàbrega.

En aquest sentit, Cervera ha recordat el leitmotiv del seu mandat com a consellera de Drets Socials -“que tothom pugui viure on vulgui i com vulgui”-, pel qual “l’atenció a la gent gran hem de poder-la adaptar en funció de les necessitats del territori i de cada persona”..

De la mateixa manera, Junts per la Seu fomentarà un envelliment actiu lluitant contra la solitud no desitjada.  Així, es col·laborarà amb l’Esplai de la gent gran i totes les iniciatives ciutadanes, potenciant les activitats intergeneracionals amb les escoles i entitats. En aquesta mateixa línia, es potenciarà el projecte d’Horts Socials augmentant-ne encara més la quantitat -aquesta legislatura ja s’han multiplicat per 5-.

A part d’exposar els projectes que Junts tirarà endavant, la trobada amb els representants de la gent gran de la ciutat també ha servit al candidat per escoltar les seves demandes i inquietuds i així mantenir un diàleg actiu.

Aposta pel Centre de Salut Mental i el Barnahus

D’altra banda, Junts per la Seu aposta pel projecte del Centre de Salut Mental al Seminari, i per això acompanyarà al Departament de Salut i al Bisbat d’Urgell per fer-lo realitati. Un recurs que ha de permetre donar resposta a una necessitat del territori i esdevenir un centre de referència pioner a tot Catalunya. 

Així mateix, tal i com es té pactat amb el Departament de Drets Socials ja en l’època de la consellera Cervera, es farà realitat la Unitat integrada d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual (Barnahus) del Pirineu, als terrenys ja cedits per l’Ajuntament a l’Horta del Valira.

També s’incorporaran, dins de les prestacions del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), el Servei d’Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF), el Centre d’Autonomia Personal, la teleassistència avançada i les diferents accions de suport a familiars i altres cuidadors no professionals, per potenciar la cura al domicili amb la màxima qualitat i les tecnologies de suport necessàries.

Finalment, Junts per la Seu també preveu iniciar un programa de prevenció de conductes de risc i la voluntat de potenciar projectes d’acció comunitària en l’àmbit comarcal per lluitar contra l’exclusió social des d’una mirada comunitària.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell