Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per la Seu proposa la creació de pisos amb serveis per a la gent gran

Un equipament a l'Horta del Valira que complementi l’oferta residencial de l’Hospital, pensant en persones grans no dependents que poden necessitar serveis puntuals o permanents

Aquest matí, s’ha presentat a l’Horta del Valira les propostes del programa de Junts per la Seu per al col·lectiu de persones grans de la ciutat. Jordi Fàbrega, alcaldable de la formació, ha explicat l’aposta per construïr-hi un nou equipament d’habitatges amb serveis i places residencials assistides per a la gent gran que promocioni la màxima autonomia d’aquest col·lectiu.

Fàbrega, acompanyat de Joan Gurrera, Olga Travesset, Juani Menduiña i Anna Vives ha exposat que un dels reptes que té la ciutat és incrementar les places de serveis per a la gent gran ja que a la Seu, com a la resta de Catalunya, creix el nombre de persones grans amb l’augment l’esperança de vida. Aquest fet, suposa que sorgeixi la necessitat de complementar l’oferta que actualment ofereix la residència sociosanitària de l’hospital, i la que hi haurà en un futur després de la inversió que farà la Diputació de Lleida per ampliar les places de les 14 actuals fins a 42, fent una proposta complementaria pensant en els diferents graus d’autonomia de les persones.

Olga Travesset, candidata número 7 de la llista, infermera del SEM i regidora que s’ocuparia de les àrees de Salut, Solidaritat i Cooperació, Igualtat i Gent Gran, ha exposat que “els pisos amb serveis són una alternativa per a persones grans amb autonomia que per circumstàncies sociofamiliars, econòmiques o d’adaptació de la seva llar habitual no poden continuar vivint en l’habitatge que tenien fins al moment”. L’equipament que proposa Junts per la Seu estaria format d’apartaments individuals, amb àrees comunes, sense barreres arquitectòniques i on les persones comparteixen tasques, coneixements i habilitats sempre acompanyats, en parella o bé amb el cuidador.

Travesset també ha explicat que en aquest equipament “hi haurien cuidadors, assistents socials, infermeres, metges, així com servei de teleassistència”. Travesset ha afegit que aquest projecte “també vol donar resposta a persones amb trastorns de salut mental o discapacitats intel·lectuals amb un grau d’autonomia elevat”. Finalment, la candidata ha anunciat que en aquesta mateixa construcció hi hauria àrees destinades a persones amb menys autonomia que necessiten més atenció, com un centre de dia i una part de residència assistida.

Per la seva banda, Joan Gurrera, número 3 de la llista, enginyer de camins i candidat que assumiria les regidories d’Atenció a les persones i Urbanisme, ha explicat que l’equipament s’ubicaria en una de les parcel·les municipals disponibles a l’Horta del Valira. “Quan tinguem ben dimensionada tota la inversió decidirem quin és el millor espai en aquest sector que ja està urbanitzat i té els serveis bàsics disponibles.” Gurrera també ha fet referència al fet que “moltes persones de la comarca tenen un pis a la Seu pensant en vindre-hi a viure quan es jubilin i, en moltes ocasions, aquests no estan adaptats ni preparats per aquest ús. Per això, la solució que proposem és accedir a aquest servei, i alhora permetria mobilitzar aquests habitatges al mercat de lloguer amb el suport i acompanyament de l’Ajuntament”.

A banda d’aquesta proposta, el programa electoral de la formació en recull d’altres vinculades a aquest àmbit com la creació d’una oficina d’acompanyament de la gent gran, la redacció del protocol comarcal contra els maltractaments de la gent gran o la creació d’una tarja de descomptes per aquest col·lectiu.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell