Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts per Catalunya presenta els caps de llista a l’Alt Urgell, coincidint amb la visita de la consellera Budó a la Seu d’Urgell

La formació presenta 18 candidatures dels 19 municipis de la comarca a les eleccions del 26 de maig, i ho fa de forma paritària amb 9 caps de llista dones i 9 caps de llista homes. Meritxell Budó ha visitat aquest matí la Seu d’Urgell on ha anunciat la implantació d'un Grau d’INEF, els primers estudis universitaris presencials de la ciutat, a partir del proper curs 2020-2021

Aquest migdia s’ha presentat de manera conjunta al Parc del Cadí de la Seu d’Urgell les candidatures de Junts per Catalunya per les properes eleccions municipals del 26 de maig als municipis de l’Alt Urgell. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera Meritxell Budó i dels alcaldables de la majoria de les candidatures de la comarca.

El cap de llista de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, ha obert l’acte posant en valor el projecte de Junts per Catalunya a la comarca de l’Alt Urgell explicant que s’hi presenten 18 candidatures (de 19 municipis totals) i que ho fa de forma paritària: “Som la formació política que presentem més candidatures i ho fem amb 9 caps de llista dones i 9 caps de llista homes.” També ha volgut remarcar que el projecte que Junts per la Seu també pensa en la comarca: “perquè no podem imaginar la Seu sense la comarca i l’Alt Urgell sense la Seu i per això volem treballar Junts des de tots els municipis de la comarca” posant d’exemple el Pla Estratègic Impulsa 2026 que ha permès, per primera vegada, treballar conjuntament per fer una reflexió estratègica global on la Seu i la resta de municipis de la comarca dibuixant el camí que hem de recórrer junts durant els propers anys.

Jordi Fàbrega: “La Seu sense la comarca no és res, i la comarca sense la Seu tampoc. La Seu ha d’exercir la capitalitat de l’Alt Urgell, i la capitalitat del Pirineu. Mai com fins ara havien treballat tan plegats l’Ajuntament de la Seu amb el Consell Comarcal, i això ens ha portat moltes millores i sinergies positives, que han repercutit en la gent.”

Miquel Sala, alcalde d’Oliana i president del Consell d’Alcaldes, ha destacat la feina feta per posar en valor tots els municipis. Rosa Fàbrega, alcaldessa de les Valls d’Aguilar ha remarcat la importància del Consell Comarcal per dinamitzar els nuclis més petits, especialment en l’àmbit social i finalment Josefina Lladós, alcaldessa de Ribera d’Urgellet, ha destacat la importància cohesionadora de tots els municipis com a eina de país.

Per la seva part, Budó, que ha acompanyat els caps de llista de la comarca en la presentació, ha volgut posar de relleu la importància de la feina feta per la formació per arribar gairebé al 100% del territori: “18 candidatures, 18 llistes és una xifra molt important, gairebé un 100% de llistes a la comarca, amb 19 municipis, i això vol dir que hem fet la feina ben feta, que a aquesta comarca s’ha fet la feina ben feta. Per tant, vull felicitar-vos per aquesta fita, que penso que ja diu de quins seran els resultats.”

També ha volgut remarcar i felicitar per la paritat en els caps de llista de Junts per Catalunya a l’Alt Urgell: “és una dada significativa tenint en compte que en el nostre país i en aquests moments només hi ha un 20% d’alcadesses. Per tant, començar per una paritat exacta en les llistes, ja ens fa pensar que aquest resultat s’ha de traslladar als consistoris”.

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha estat rebuda aquest matí a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per l’alcalde, Albert Batalla, i ha signat al Llibre Vermell de la ciutat atès que era la seva primera visita oficial al consistori. Durant la seva visita a la ciutat ha anunciat que la ciutat tindrà estudis universitaris presencials a partir del curs 2020-2021, concretament el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), coordinat per l’INEFC i adscrit a la Universitat de Lleida (UdL).

Budó ha detallat que la implantació d’aquests estudis es farà de manera gradual, però que quan estigui totalment implementat pot suposar la presència a la capital urgellenca de fins a 400 estudiants universitaris, i que “serà una eina important de cara a la dinamització territorial, tot portant el coneixement i la universitat al territori”. La portaveu del Govern de la Generalitat hi afegit que “tindrà una dimensió no només local, perquè es vincularà a un grau transfronterer”.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell