Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts convertirà la Seu i Castellciutat en referent de qualitat de vida

Fàbrega proposa diferents accions per fer “una ciutat verda, sostenible i amable”

Junts vol que la Seu i Castellciutat esdevingui un referent de qualitat de vida per al gaudi dels veïns i per això es proposen diferents accions per fer “una ciutat verda, sostenible i amable, i que lluiti contra el canvi climàtic”, ha defensat el cap de llista, Jordi Fàbrega. 

Entre les accions proposades que ha explicat Fàbrega, acompanyat per l’expert en conservació mediambiental i membre de la llista de Junts per la Seu, David Manzanera, a més de Joan Gurrera i Carme Espuga, hi ha continuar amb l’aposta ferma a les energies renovables amb calderes de biomassa, plaques fotovoltaiques i “tot l’enllumenat públic amb tecnologia LED”, ha exemplificat l’alcaldable, afegint que també s’aplicarà un pla per millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals. En aquest sentit, Fàbrega ha anunciat la creació i potenciació de “comunitats energètiques” entre equipaments municipals i altres infraestructures públiques (com pot ser la Fundació Sant Hospital) amb empreses i particulars.

Però no tot es limita a l’energia. Des de Junts per la Seu s’aposta per la bicicleta com a mitjà de transport, especialment als entorns escolars “per millorar la qualitat de l’aire que respiren els nostres infants”, ha argumentat l’alcadable i pediatre. Així, s’establiran direccions úniques a l’Avinguda Salòria i al Passeig del Parc creant carrils bici, on s’aprofitarà per crear passos de vianants elevats per millorar la seguretat.

A nivell del trànsit rodat i la seva pacificació, també s’actuarà al carrer Sant Ot donant més prioritat als vianants i s’obrirà el carrer Setúria a l’alçada del carrer Sant Ermengol per facilitar la mobilitat a l’Horta del Valira.

Així mateix, Junts treballarà per reduir les barreres arquitectòniques, aplicant el Pla d’accessibilitat i “fent una ciutat 100% accessible”, i “vetllarem perquè el Consell Comarcal executi immediatament la passera de vianants del riu Valira a l’entrada de la Seu, una obra ja adjdicada i amb el contracte signat, però que encara no s’ha iniciat”,  ha exposat Fàbrega. 

D’altra banda, “millorarem els espais verds creant una ciutat totalment integrada a l’entorn natural”, han manifestat Fàbrega i Manzanera. En aquest punt, Manzanera ha manifestat que ningú pot dubtar que el canvi climàtic és una realitat, “com estem veient i patint”. I lluitar-hi és fonamental pel nostre futur i el dels nostres fills. “Amb l’entorn privilegiat que tenim no en tenim prou, cal fer de la Seu una ciutat referent en integració al medi natural i lluita contra el canvi climàtic.  Amb una ciutat verda, amb més parcs i arbres, està demostrat que baixa la temperatura de la ciutat i, per tant, la sensació de benestar per a tothom”, ha reblat Manzanera.  En aquest setit Manzanera ha anunciat un gran parc integral a la riba del Valira des de l’antic càmping fins al mesclant de les aigües, creant una llacuna per afavorir la biodiversitat i on poder observar aus en migració, rèptils i amfibis, entre d’altres.

També es treballarà per millorar la captació i distribució d’aigua, garantint els cabals i optimitzant-ne l’ús. Per això es crearà la infraestructura necessària que permeti regar els parcs i zones enjardinades de la ciutat amb aigua no potable. Així mateix, Junts desenvoluparà un pla de millora i manteniment dels parcs, jardins i zones infantils creant més àrees d’ombra i reduint les illes de calor.

L’aposta per la sostenibilitat continuarà també als diferents esdeveniments que s’organitzin, en els quals es reforçaran els criteris de respecte per l’entorn i el medi ambient.

Per acabar, la millora de la qualitat de vida també està vinculada a la neteja i higiene, per la qual cosa es realitzarà un pla de millora de la neteja viària, que serà gestionada directament per l’Ajuntament, incrementant la freqüència en determinats espais, i també s’adoptaran mesures per controlar i reduir la colònia de coloms.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell