Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Junts ampliarà l’oferta formativa de la Seu, implementant el batxillerat esportiu

Fàbrega garanteix a tots els infants una plaça pública a la llar d’infants

Per Junts per la Seu, el futur de la ciutat passa per les polítiques educatives i de joventut, i per això aquesta serà una de les prioritats per a la propera legislatura. 

Per a l’alcaldable, Jordi Fàbrega, ampliar l’oferta educativa de la ciutat és una prioritat, per aconseguir “estudis adients per a tothom a casa nostra” i que tots els col·lectius tinguin accés a la formació. Acompanyat per Carme Espuga, Joan Llobera, Marc Moragues, David Manzanera, Marta Roca i Roger Gravet, el vicealcalde i candidat a l’alcaldia, Jordi Fàbrega, ha assegurat que amb el seu equip continuarà treballant per millorar tots els serveis educatius i vetllarà “per aconseguir fer realitat els estudis de batxillerat esportiu” a la ciutat. Uns estudis que el Parlament de Catalunya va instar a iniciar-se a l’Institut La Valira el curs 2024-25 en una iniciativa de Jordi Fàbrega, també diputat de Junts per Catalunya,i que va rebre el suport de tots els grups, excepte ERC que es va abstenir. Aquesta nova branca de batxillerat vindrà a complementar l’oferta formativa del grau esportiu a la Seu.

Però més enllà de la branca esportiva, també “volem ampliar i millorar els estudis especialitzats de formació professional encaminats a cobrir les necessitats laborals de les empreses de la Seu i Castellciutat”, ha explicat Fàbrega assegurant que continuarà apostant per la formació de “tots els col·lectius”.

Així, per exemple, s’ha compromès a millorar els equipaments per als estudis en formació forestal dels Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT). A la vegada, ha assegurat mantenir l’aposta per la gestió directa de la Unitat d’Escolarització Compartida i el suport a l’Itinerari Formatiu Específic de l’Institut Joan Brudieu, aconseguits aquesta legislatura durant la seva alcaldia.

En aquesta mateixa línia, el candidat de Junts per la Seu ha assegurat que “treballarem per a la millora de l’equitat educativa i vetllarem perquè tothom tingui accés a tots els recursos i oportunitats educatives”. Alhora, “posarem esforços i recursos per disminuir l’índex de fracàs escolar, una autèntica xacra per la nostra societat i el nostre jovent, que no ens podem permetre”, ha afegit.

Pel que fa a les primeres franges d’edat, Fàbrega ha garantit la cobertura de totes preinscripcions a les places públiques de la llar d’infants, amb conveni amb la Llar d’Infants de la Salle o reobrint si fos necessari la Llar d’Infants la Grandalla.

Tot plegat sense oblidar els estudis superiors. “Farem realitat l’edifici docent d’INEFC Pirineus”, ha sentenciat Fàbrega, “consolidant així els primers estudis universitaris presencials al Pirineu”. Al seu parer, aquesta ha de ser “la porta” per ampliar les formacions amb postgraus, màsters i nous graus universitaris. Continuarem treballant per aconseguir la Unitat Docent del Pirineu dels estudis del Grau d’Infermeria dependents de la Universitat de Lleida, que ha de portar estudiants universitaris en pràctiques a la Seu i l’Alt Urgell. 

“Com deia Nelson Mandela: l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món, i també ho és i ho serà per canviar la Seu i Castellciutat”, ha reblat Fàbrega. 

Feina i habitatge per als joves

Més enllà de les propostes en l’àmbit educatiu, Fàbrega ha parlat avui també de les propostes per a la joventut. “És fonamental una aposta ferma per l’impuls d’unes polítiques de joventut amb vocació transformadora, capaces tant d’oferir respostes a les necessitats del jovent com d’impulsar la seva capacitat de construir lliurement el propi projecte vital i, alhora, participar activament en la vida social i comunitària”, ha manifestat Fàbrega. 

Entre les propostes destaquen els plans específics per facilitar la seva emancipació amb lloguers assequibles, i que s’emmarca en les polítiques d’habitatge de Junts per la Seu. 


També la proposta per reimpulsar, dins l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, la borsa de treball per a joves i per potenciar la creació de llocs de feina pel jovent. Això es farà aprofitant i aglutinant tots els programes existents de les diferents administracions, incloent-hi llocs de feina a l’Ajuntament i a les societats municipals, segons ha exposat Fàbrega.

D’altra banda, i conjuntament amb el Departament de Salut, Junts per la Seu treballarà per millorar l’atenció a les malalties de salut mental, que s’han exacerbat en la població jove, “i posarem especial èmfasi en la seva prevenció”, ha explicat l’alcaldable. 

Finalment, Junts per la Seu proposa la creació d’un espai de trobada jove d’oci alternatiu, que sigui autogestionat pel jovent de la Seu i Castellciutat. Així mateix, la formació liderada per Fàbrega també potenciarà els esdeveniments participatius “per i amb el jovent” i “donarem suport a les activitats que proposi la comissió de festes i el consell municipal de joves, involucrant-los a la presa de decisió de tots aquells assumptes que els afectin”, ha manifestat el candidat. En aquest punt, Fàbrega també ha explicat que es treballarà amb la Coordinadora de Casetes i la Comissió de Festes per millorar l’Espai Casetes i resta de zones d’oci de la Festa Major, “tot mantenint-ne l’essència però garantint la seguretat dels usuaris.”

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell