Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Jordi Fàbrega: “Aprofitarem a fons les oportunitats que la ciutat té en els anys vinents perquè la Seu faci un pas de gegant”

El vicealcalde de Junts per la Seu d'Urgell aspira a revalidar l’alcaldia i es presenta en l'acte públic #laSeudelSí acompanyat de les alcaldesses de Girona i Vic

Jordi Fàbrega serà el candidat a l’alcaldia de Junts per la Seu d’Urgell per a les eleccions municipals de 2023. L’assemblea local va escollir-lo per unanimitat durant el mes de maig i aquest dissabte s’ha fet la presentació pública en un acte amb afiliats i simpatitzants al pati de la biblioteca de Sant Agustí. Fàbrega, acompanyat pels regidors i regidores de Junts per la Seu i les alcaldesses de Vic, Anna Erra, i de Girona, Marta Madrenas, ha oficialitzat la seva candidatura explicant la feina feta durant aquests primers anys de mandat a l’Ajuntament i també els reptes de futur de la ciutat.

Jordi Fàbrega ha començat el seu discurs amb un record per totes les persones que lluiten contra els incendis que aquests dies estan cremant arreu del país, i ha fet un esment especial als bombers i a l’alcaldessa de Bassella, en representació de totes les persones que fan front als focs del sud de l’Alt Urgell. Pel que fa a la Seu, l’alcaldable ha destacat la gestió de l’equip de govern municipal i en especial dels regidors de Junts per la Seu durant aquests tres anys de legislatura, molt marcats per la pandèmia. Respecte la pandèmia i la seva gestió, Fàbrega, que en aquells moments era l’alcalde, ha destacat que va ser una situació molt difícil per la ciutat, com ho va ser per tot el món, però ha remarcat la capacitat d’anticipació, la pinya amb tothom que va treballar de valent per minimitzar l’impacte sanitari, social i econòmic provocat per la COVID-19, la comunicació permanent amb la ciutadania i també les accions importants que es va fer des de l’Ajuntament de la Seu per actuar, tant en qüestions sanitàries com en ajuts socials per a famílies o ajuts directes a l’economia local.

1’1 MILIONS EUROS EN AJUTS I L’ARRIBADA DELS PRIMERS ESTUDIS UNIVERSITARIS A LA SEU

L’alcaldable també ha remarcat projectes molt importants que s’han fet realitat durant aquests tres anys de mandat. Un dels principals, la implantació del Grau Universitari d’INEFC Pirineus a la Seu d’Urgell. “Aquest és un gran projecte de present i de futur per la ciutat perquè estic convençut que serà la porta per crèixer en més estudis universitaris a la Seu”, ha explicat Fàbrega. El líder de Junts per la Seu també ha destacat la inauguració del nou Centre d’Atenció Primària de la Seu, el consultori de Castellciutat o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos, entre molts d’altres a què ha fet esment.

Fàbrega també ha volgut emfatitzar, amb dades d’empadronament a l’alça i d’atur a la baixa, com un senyal que la Seu “té un bon futur si el sabem jugar bé”. Pel que fa al balanç també ha destacat el bon funcionament del govern de coalició amb ERC “amb qui hem treballat i treballem colze a colze prioritzant la Seu per sobre de tot”.

NOU HOSPITAL COMARCAL DE L’ALT URGELL I REPTES DE FUTUR

L’alcaldable de Junts per la Seu ha posat èmfasi en els reptes que tindrà la ciutat durant els propers anys i ha assenyalat la construcció del nou hospital de la Seu com una de les grans prioritats. Al respecte ha assenyalat que s’ha treballat i s’està treballant molt per aconseguir-ho, tant des del punt de vista de l’obtenció dels terrenys -fent un esment especial a la gran feina del Joan Gurrera, tinent d’alcalde d’urbanisme-, com des del punt de vista d’interlocució amb el Departament de Salut.

A banda, també ha assenyalat la construcció de l’edifici docent d’INEFC Pirineus, els pisos amb serveis per a gent gran, els habitatges socials a cal Pensament o la posada en marxa del Hub tecnològic de Castellciutat com a elements clau per a la ciutat en els anys que han de venir. L’actual vicealcalde de la Seu ha explicat que molts d’aquests projectes es vol finançar-los amb els fons europeus Next Generation i per fer-los realitat cal “molta feina d’equip, rigor i capacitat per aconseguir-ho”. “Aprofitarem a fons les oportunitats que la ciutat té en els anys vinents perquè la Seu faci un pas de gegant”, ha reblat Fàbrega.

“Aprofitarem a fons les oportunitats que la ciutat té en els anys vinents perquè la Seu faci un pas de gegant”

Jordi Fàbrega

AMB EL SUPORT DE L’EQUIP I DE LES ALCALDESSES DE VIC I GIRONA

L’acte ha estat introduït per la tinent d’alcalde, Mireia Font, qui ha destacat de Fàbrega “el seu nivell de treball, d’esforç, de vocació i de talent que han estat clau per gestionar moments difícils, però també per aconseguir fer realitat projectes molt importants i transformadors per la ciutat”. Font ha afegit que Fàbrega “ha estat i desitgem que torni a ser un bon alcalde per la Seu perquè te les capacitats i l’actitud, però sobretot la il·lusió per liderar la ciutat dels propers anys”.

El vicealcalde de la Seu i candidat a l’alcaldia ha estat acompanyat al faristol per dues alcaldesses d’important trajectòria a Catalunya: Anna Erra, de Vic i Marta Madrenas, de Girona. Totes dues coincideixen amb Fàbrega com a diputades al Parlament de Catalunya.

L’alcaldessa de Vic ha destacat “a la Seu vàreu feu una gran elecció escollint al Jordi com a alcalde ja que reuneix les condicions i els valors que vols com a persona: té una dedicació plena, escolta la gent, sap treballar en equip, té un gran compromís amb tot el que fa i, sobretot, s’estima aquesta ciutat”. L’alcaldessa Erra ha conclòs les seves paraules afirmant “quan anem a votar tots busquem la millor persona per ser alcalde i vosaltres ja el vau trobar, revalideu l’elecció”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona ha destacat que per a ella era un acte “molt especial ja que durant la pandèmia l’alcalde Fàbrega es va convertir en un referent, a la seva ciutat, però també entre molts alcaldes”. L’alcaldessa de Girona ha explicat que durant l’afectació de la COVID-19 es va crear un gran grup d’alcaldes on es compartien neguits i propostes per atendre l’emergència des dels ajuntaments. “Us puc dir que el Jordi Fàbrega sempre va ser un dels alcaldes que més vam escoltar i ens va ajudar, aportant sentit comú i rigorositat” ha explicat Madrenas. L’alcaldessa de Girona ha destacat que en el seu pas endavant per presentar-se de nou com alcalde també cal destacar que “ho fa per Junts” i això també té un valor “amb la situació actual que vivim com a país”. Madrenas ha fet broma dient que “No sabeu com parla contínuament de la seva ciutat” i com “persegueix als consellers i conselleres pels passadissos del Parlament per aconseguir coses per la Seu”.

L’acte, que s’ha celebrat al pati de la biblioteca de Sant Agustí ha aplegat una seixantena de persones.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell