Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Jordi Fàbrega, investit com a nou alcalde de la Seu d’Urgell

El cap de llista de Junts per la Seu obté 9 vots favorables, 5 del grup municipal i 4 d’ERC, que conformaran l’equip de govern municipal la legislatura del 2019-2023

El cap de llista de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, ha estat elegit alcalde de la Seu d’Urgell aquesta tarda en la sessió extraordinària de constitució del nou ajuntament urgellenc com a resultat de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Fàbrega ha estat escollit pels 5 regidors del grup municipal Junts per la Seu i pels 4 electes d’Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que els 6 regidors del grup Compromís per la Seu i els 2 de la CUP han votat el seu propi cap de llista.

Des d’avui, Junts per la Seu i ERC formen el nou equip de govern per a la nova legislatura a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, fruit d’un acord entre ambdues formacions polítiques. Així, Jordi Fàbrega ocuparà l’alcaldia els primers 27 mesos, mentre que Francesc Viaplana el rellevarà per als 21 mesos restants.

En aquesta sessió també s’ha reconegut públicament a Albert Batalla que deixa l’alcaldia després d’onze anys sent alcalde de la Seu d’Urgell, així com els diversos regidors i regidores que avui han deixat de ser càrrecs electes, tot lliurant-los una medalla commemorativa.

Discurs de pressa de possessió de Jordi Fàbrega com a nou alcalde de la Seu d’Urgell

Molt bona tarda a tothom. Regidors i regidores (enhorabona a tots i a totes), regidors sortints, síndica, representants d’entitats, senyores i senyors, amigues i amics de la Seu i de l’Alt Urgell, bona gent que s’estima la Seu.

Estic realment emocionat, estic plenament convençut que no hi ha major honor a la vida que servir a la gent. Com a sanitari i com a metge, he gaudit d’aquest honor durant la meva vida professional i he pogut comprovar com omple de satisfacció el ajudar a la gent que ho necessita. I just avui, just ara, s’inicia un repte majúscul, un repte que comporta el més gran honor que tota persona pugui tenir, el poder servir als teus veïns i veïnes com el vostre alcalde, com el vostre servidor.

Per tant en primer lloc vull agrair la confiança de la gent de Junts per la Seu que ens va permetre, a un equip de gent de fóra de la política, professionals de diferents àmbits i sense cap vinculació a cap partit, presentar-nos amb la única idea de treballar per la Seu i per la gent de la Seu durant uns anys de la nostra vida, fent un parèntesis en la nostra vida professional. I posteriorment, també agrair als 1503 ciutadans de la Seu i Castellciutat que ens van donar la confiança al nostre equip i projecte de ciutat el passat 26 de maig. Com també vull donar les gràcies als 1192 ciutadans que van dipositar la confiança en l’equip d’ERC, uns magnífics companys amb els que avui iniciem plegats aquest repte majúscul de liderar la ciutat cap als desafiaments de present i de futur, apassionants reptes que definiran quina és la Seu del futur, i com és la vida dels nostres veïns i veïnes.

Jo avui és la primera vegada que m’assec en una d’aquestes cadires, però aquest fet ens passa a molts dels regidors i regidores que avui hem pres possessió com a tals. De fet, 11 dels 17 regidors avui aquí presents no ho havíem estat la passada legislatura. I 7 dels 9 regidors que estarem al govern som nous a l’Ajuntament. Aquest fet, que per alguns pots semblar una debilitat, per a mi és una enorme oportunitat i una enorme fortalesa, ja que ens permet deslliurar-nos dels errors del passat, de les desavinences que hi hagi pogut haver en etapes anteriors  i iniciar un camí cap al futur, sense pesades motxilles que t’impedeixen avançar, com passa quan estàs ancorat en el ressentiment permanent. I demostra el fet que, els regidors de l’equip de govern som professionals de diferents àmbits que, sense més motivacions que servir a la ciutat que tant ens estimem i a la seva gent, volem dedicar-hi, amb la màxima humilitat, el màxim esforç i la màxima honradesa, els millors anys de la nostra vida.

Des d’aquí el meu agraïment immens a tots 8 per compartir aquest camí amb mi, per fer aquest camí plegats, per aportar el vostre talent, els vostres coneixements, la vostra energia, la vostra entrega, la vostra estima cap a la ciutat que tan ens ha donat i a la que li volem retornar el màxim que puguem com a forma de demostrar-li el nostre amor.

Aquest govern, en nom del qual avui tinc el nom de parlar, està format per regidors de 2 formacions polítiques diferents, però 2 formacions que compartim un projecte de ciutat i de comarca molt similar. Així com una manera molt semblant d’entendre la política, basada en la suma de complicitats, l’actitud positiva i el treball constant. I, evidentment una coincidència de projecte de país, i de defensa dels drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea. Per això no ha estat difícil arribar a un projecte comú, demanat per una part molt important dels nostres conciutadans i compartit per tots 9, i extrapolat als 2705 veïns i veïnes que ens van fer confiança a algun dels 2 projectes el passat 26 de maig, per sumar esforços amb un únic objectiu, fer de la Seu una ciutat millor per a tothom, per a tothom. Perquè aquest serà un govern que governarà absolutament per a tots, amb independència de la seva ideologia, del seu origen, identitat i projecte polític amb el que es senti més còmode. Nosaltres estarem oberts a tots els veïns i totes les veïnes de la Seu i Castellciutat, i per tots ells i elles treballarem sense defallir tots aquest 4 anys que tot just avui comencem.

Creiem fermament que la Seu ara necessita un govern sòlid, perquè els reptes son majúsculs, i els projectes molt ambiciosos. La Seu necessita un govern de gent que sàpiga sumar, dialogar, cedir i donar, compartir. Un govern de mà estesa amb tothom però que pugui executar els projectes perquè te la suficient solidesa per tirar-los endavant. I aquest és un govern de 9 regidors solidaris amb l’objectiu d’un projecte comú, la Seu. No serem 2 partits al govern, ni tant sols un govern de 2 partits, serem un govern de 9 persones que s’estimen la Seu i que treballarem per millorar-la en benefici de tothom i, que ni tan sols ens preguntarem de quin partit érem fins ahir… perquè a partir d’avui som del partit de la Seu i de Castellciutat. I darrera d’aquestes 9 persones estic convençut que hi sereu molts i moltes, pedalant amb nosaltres per empènyer aquest projecte col·lectiu que és de tots, i és per a tots.  I per mi serà un plaer i un enorme honor liderar-ho com a alcalde ara al inici, com estic segur que ho serà també per l’amic Francesc Viaplana al final de la legislatura.

A tots aquells regidors i regidores presents a la sala, i a tots aquells ciutadans que vulgueu treballar en positiu envers la ciutat que tan ens estimem tots, nosaltres i vosaltres… mà estesa i diàleg permanent, sumem esforços, perquè l’objectiu final és la vida de tots i totes, millorar aquesta vida de tothom. I això només s’assolirà des de la confiança i la complicitat de tothom. Tinguem tots ben present que l’amor sempre venç a l’odi, al final, és l’amor el que roman als nostres cors.

Veïns i veïnes, a vosaltres us dic que la nostra porta estarà sempre oberta, els nostres ulls i orelles amatents de rebre les vostres aportacions i escoltar els vostres neguits, estem aquí per servir-vos, ho tenim ben present, i no ho oblidarem.

Però no només parlem de la Seu i Castellciutat. Avui ens acompanyen molts amics i amigues de la nostra estimada comarca, alguns avui han estat elegits o reelegits alcaldes o alcaldesses dels seus municipis, enhorabona de tot cor. Tingueu ben present que la Seu estarà pedalant amb vosaltres en benefici de tots i cadascú dels veïns i veïnes de tots els pobles de l’Alt Urgell, aquest és un projecte compartit entre tots, i serà un honor fer-lo plegats des de la capitalitat de la comarca, al vostre costat, colze a colze.

També m’agradaria recordar la conversa que vaig tenir amb el President Torra el darrer cop que va venir a visitar-nos, fa ben poc. Em va dir que, quan el President de Catalunya ha demanat als alcaldes suport, el de la Seu hi ha estat sempre, i li vaig dir que no patís, que així seguiria essent. Doncs President, quan ens necessiti, l’Ajuntament de la Seu allà estarà, continuarà estant al costat del Govern de Catalunya, amb Jordi Fàbrega o amb Francesc Viaplana d’alcalde, allà ens tindràs.

Ara no és el moment de desgranar tot el nostre programa de govern que volem impulsar per aquests propers 4 anys, òbviament com hem dit amb l’ajuda de tot el consistori i de tota la ciutat. Però si que em permetreu que us expliqui un somni, un somni que se’m va repetint aquests dies:

Jo somio amb una ciutat dinàmica, una ciutat viva, amb una ciutat amb estudiants universitaris pels carrers, amb una Catedral patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, amb un centre històric ple de museus, ple de visitants que ens venen a veure, de botigues obertes i locals en funcionament.  Una ciutat amable per als vianants, amb menys cotxes, amb voreres amples per la gent gran, la gent amb mobilitat reduïda, els carrets dels nadons… amb camins escolars segurs, amb carrils bici. Una ciutat sense atur, on tothom tingui una feina digna, connectada al món amb les noves tecnologies, on els professionals liberals treballin per a Nova York des d’un espai de coworking a les Monges, una ciutat amb wifi lliure a les places, una ciutat referent de congressos, esdeveniments, fires i activitats esportives, amb un Rafting Parc referent en turisme al Pirineu. Una ciutat amb un equipament de pisos amb serveis i residència assistida per a la nostra gent gran a l’Horta del Valira. Una ciutat amb un CAP nou, amb un nou consultori a Castellciutat, amb una Unitat Sociosanitària a l’Hospital digna pels seus residents i usuaris. Una ciutat amb un lloguer assequible per als joves, i amb un parc d’habitatge social que doni resposta a les necessitats dels més desfavorits. Una ciutat amb estudis per a tothom, amb una formació professional adaptada a les necessitats del territori, sense fracàs escolar dels nostres nens i nenes. Una ciutat amb un Parc Fluvial a tota la riba del riu Valira, amb la Ciutadella com un centre de negocis o essent la seu d’una gran empresa tecnològica, o d’uns estudis universitaris. Una ciutat sostenible, amb energies renovables, líder en reciclatge. Una ciutat on els tràmits siguin senzills i eficaços, i on es puguin fer des d’una App des del mòbil o la tablet. Una ciutat amb una policia propera a la gent. Una ciutat amb un ajuntament transparent i on la ciutadania participi de les seves decisions…

Aquesta és la ciutat que vaig somniant, un somni que es va configurant cada cop més al compartir-lo (tant el somni com el camí) amb aquests excel·lents companys de viatge que m’acompanyen en el trajecte, que van modelant aquest somni i que son aquí (som aquí) per fer dels somnis realitats.

I sabeu com s’aconsegueixen els somnis, els somnis no s’aconsegueixen dormint, s’aconsegueixen treballant, i treballant de valent.

Finalment deixeu-me donar gràcies, primer a tots els regidors i  especialment als equips de govern que ens heu precedit. Gràcies a la vostra feina ahir, avui tots som aquí, i la Seu ha avançat fins on és ara. Gràcies infinites per la feina feta i treballarem, com heu fet vosaltres, perquè aquest camí no s’aturi mai.

També les gràcies a les nostres famílies, primer als nostres pares, avis, germans i resta de família, que ens heu ensenyat a estimar la Seu i al Pirineu, i que ens heu donat el bagatge que ens permet avui ser aquí, treballant per aquesta terra que tant us estimeu.

I finalment gràcies a les nostres parelles i fills, la vostra generositat és immensa per compartir-nos amb tota la ciutat durant aquests 4 anys. En el meu cas, gràcies Gloria i gràcies Pau, però gràcies també a tots els familiars de tots els regidors de l’Ajuntament, especialment als de l’equip de govern, pel temps que us robarem  dels vostres éssers estimats, perquè governar una ciutat tant exigent com la Seu, sobretot si la volem fer avançar en tots els aspectes, requereix molt de temps i molt d’esforç, i ja us aviso que tots  nosaltres, el posarem tot al servei de la ciutat i la nostra ciutadania.

Alguns de vosaltres ja m’heu sentit a dir el que ara diré, però no volia acabar avui aquestes paraules sense dir-ho de nou. Al passat pregó de la Festa Major, la fantàstica gent del Taller Claror, en el seu magnífic parlament, van dir una frase que porto gravada amb foc al cor. Van dir: La Seu mola, perquè la gent de la Seu mola. Gent de la Seu (i de Castellciutat), no tingueu cap dubte, cap ni un, que treballarem amb la màxima dedicació i la màxima honradesa, per que pugueu viure en una ciutat millor, una ciutat de la que us sentiu encara més orgullosos.

Estimem aquesta ciutat i la seva gent, per això treballarem de valent, tots i cadascun dels dies dels propers 4 anys,  perquè tingueu la certesa que us hem servit, de manera honesta i eficaç, per fer de la Seu una ciutat millor.

I acabo amb uns versos de Miquel Martí i Pol: Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui,  i via fóra!. Què tot està per fer, i tot és possible.

I el darrer vers del Cant de la Senyera de Joan Maragall, que tant sovint ens recorda l’estimat Jordi Sánchez: Llum als ulls i força al braç!

Gràcies a tothom, gràcies per donar-nos el més gran honor al que mai hàgim pogut imaginar-nos, poder-vos servir!

Visca la Seu, i visca Catalunya!!

Noves àrees de govern

El nou equip de govern estarà format doncs per 9 regidors, dels quals 7 s’estrenen enguany a l’Ajuntament, mentre que només continuen de la legislatura anterior Francesc Viaplana i Mireia Font. Ja s’ha avançat que el càrrec de primer tinent d’alcalde, que inclou les àrees d’Administració i Governació, l’ocuparà Francesc Viaplana els primers 27 mesos i Jordi Fàbrega els 21 restants. Les altres quatre tinences d’alcaldia seran: Promoció Econòmica, ocupació i turisme, encapçalada per Mireia Font; Ciutadania, encapçalada per Marian Lamolla; Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient, encapçalada per Joan Gurrera; i Serveis Educatius, Infants i Jovent, encapçalada per Carlos Guàrdia.

Nous regidors electes

Junts per la Seu: Jordi Fàbrega Sabaté, Mireia Font Gras, Joan Gurrera Lluch, Carme Espuga Vilaginés, Xavier Estival Saña

ERC-AM: Francesc Viaplana Manresa, Marian Lamolla Miret, Carlos Guàrdia Carbonell, Núria Tomàs Gimó

CxS-CP: Òscar Ordeig Molist, Carlota Valls Albiol, Joan Barrera Aranda, Toni Nadal Majoral, Paqui Gómez Raya, Àngel Rúbio Salvador

CUP-Amunt: Xènia Antona Vilarmau, Bernat Lavaquiol Colell

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell