Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Fàbrega: “la interlocució amb Andorra és diària i positiva, tant sanitàriament com per vetllar pels drets dels fronterers”

L’alcalde de la Seu destaca que els treballadors fronterers queden inclosos en les mesures de protecció laboral que planteja la llei d'Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que el Principat d'Andorra aprovarà demà

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va manifestar ahir en una entrevista oberta a Instagram organitzada per la Joventut Nacionalista de Catalunya amb Arnau Navinés, que la comunicació i col·laboració entre l’Ajuntament de la Seu i el Govern d’Andorra és “diària i molt positiva”.

En aquest sentit, Fàbrega va explicar que els contactes amb el ministre de Salut del Principat, Joan Martínez Benazet, són “molt sovintejats” i han permès poder trobar “solucions sanitàries concretes” durant aquesta pandèmia “des del trasllat d’algun pacient de la Seu que ha necessitat UCI fins a altres aspectes vinculats amb els testos massius que farà el Principat a partir de la setmana vinent”. En aquest sentit cal recordar que s’inclourà als treballadors fronterers en aquesta campanya de testos massius, com també es va donar a conèixer ahir.

Pel que fa al col·lectiu fronterer, Fàbrega també va explicar que en va parlar amb el cap de Govern, Xavier Espot, qui li va confirmar que els fronterers s’inclouran com la resta de treballadors en les mesures de protecció laboral que es plantegen en la llei que regula els ERTO i que el Consell General del Principat té previst aprovar demà dissabte.

Recordem que la llei planteja que en cas que una empresa andorrana s’aculli a un expedient de regulació temporal d’ocupació el treballador pugui continuar percebent una part important del sou gràcies a l’aportació de Govern i també de l’empresa. En aquest sentit, Espot ha detallat que les persones que cobrin el salari mitjà, sobre els 2100 euros, tindran una rebaixa salarial del 20%, mentre que el percentatge s’anirà reduint en funció de la retribució, i per tant, qui cobri 1.200 euros haurà de renunciar al 3% i qui cobri el salari mínim rebrà íntegrament el seu sou. La llei també contempla que l’empresa hagi de reincorporar els treballadors afectats una vegada finalitzat l’ERTO.

Fàbrega va destacar que la interlocució amb Andorra continuarà “ben activa per anar trobant solucions conjuntes als greus problemes que ens planteja aquesta crisi sanitària i també econòmica”.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell