Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Jordi Fàbrega exigeix al Govern que compleixi els compromisos amb l’Alt Pirineu des d’una jornada de Junts per Catalunya celebrada a la Seu d’Urgell

L’endarreriment del desplegament territorial i la indecisió sobre els estudis d’infermeria demostren que el Govern d'ERC no compleix amb les comarques pirinenques.

Els representants de Junts per Catalunya a l’Alt Pirineu han denunciat avui en una trobada a la Seu d’Urgell que el Govern d’ERC “incompleix amb el territori i li fa perdre oportunitats”. Concretament, el president del partit al Pirineu, Ricard Pérez i els dos diputats al Parlament, Jordi Fàbrega i Jeannine Abella; han denunciat que “el desplegament territorial del Govern al Pirineu, que estava pactat amb Junts i anunciat a principis de 2022, s’ha incomplert”.

El desplegament va anunciar-se el març de 2022 i estava previst en finalitzés la implementació durant el 2023. En concret, el compromís del Govern era que les delegacions de Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials entrarien en funcionament abans del mes de setembre de 2022. Per altra banda, l’ampliació de la delegació de Salut i l’obertura de les de Cultura, Empresa i treball i Economia i Hisenda havien d’obrir la seva seu a principis de l’any 2023.

Davant d’aquest incompliment, els diputats pirinencs de Junts per Catalunya han registrat una petició parlamentària al Govern per tal que durant el primer trimestre de 2023 es faci efectiu aquest desplegament.

Estudis d’infermeria al Pirineu en perill per deixadesa

A banda del desplegament, els representants de Junts a l’Alt Pirineu han lamentat “que la implantació dels estudis d’infermeria al Pirineu no avanci com hauria, el que fa molt difícil que s’iniciïn el proper mes de setembre”. Jordi Fàbrega; diputat, vicealcalde i candidat a l’alcaldia de la Seu ha alertat que “si el Govern no s’hi posa, el Pirineu perdrà una gran oportunitat de tenir aquests estudis universitaris amb un impacte transversal i alhora fonamentals per garantir els professionals sanitaris de futur als nostres centres”.

Trobada de formació municipal amb Turull i Borràs

La trobada d’aquest diumenge a la Seu d’Urgell ha acollit representants institucionals, candidats municipals i associats que han participat en diverses dinàmiques de formació per encarar amb garanties les eleccions municipals del 28 de maig de 2022.

“Volem que Junts sigui la primera força del Pirineu per defensar-lo amb garanties i treballar amb totes les eines pel progrés de tots els nostres municipis, de les nostres comarques i de les persones que hi vivim”, ha explicat el president de la formació a l’Alt Pirineu, Ricard Pérez.

L’acte ha comptat amb la participació dels màxims dirigents de Junts, el secretari general Jordi Turull i la presidenta Laura Borràs, que en la cloenda de la trobada han agraït la implicació dels candidats i candidates de Junts la seva implicació en política municipal. “Que Junts tingui força a tots els municipis del país, és també una garantia per avançar cap a la independència i, per tant, cap a un país que tingui les eines per millorar el benestar i les oportunitats de tots el ciutadans, visquin on visquin”, han reblat els dos dirigents.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell