Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Fàbrega demana la confiança de la ciutadania de la Seu i Castellciutat per “fer realitat els grans reptes encetats en un mandat condicionat per la pandèmia”, al debat de Pirineus TV i Lleida TV

L’alcaldable de Junts per la Seu explica la feina feta des del Govern municipal durant aquests quatre anys i situa el nou hospital i la residència, l’aposta pel centre històric, les oportunitats laborals i d’habitatge i la consolidació dels estudis universitaris com a eixos principals per als propers quatre anys

Jordi Fàbrega ha participat al debat de candidats a l’alcaldia de la Seu d’Urgell, organitzat i emès aquest dimecres al vespre per Pirineus TV i Lleida TV. L’alcaldable de Junts per la Seu ha desgranat en les seves intervencions el programa de Govern que ell i el seu equip tenen previst implementar en els propers quatre anys a la ciutat. 

En una de les seves primeres intervencions, Fàbrega, que va ser l’alcalde durant els primers dos anys del present mandat, ha volgut recordar que ha estat una legislatura que fortament condicionada per la pandèmia i “els que avui diuen que no s’ha fet prou, són els que estaven hivernant mentre d’altres estàvem gestionant la pandèmia”. 

En l’apartat d’habitatge, Fàbrega ha destacat que la finalització de la urbanització de l’Horta del Valira, per part de l’Incasol i a demanda de l’Ajuntament, posa sòl a disposició per augmentar l’oferta i moderar els preus. També ha anunciat que Junts aposta per promoure habitatge assequible en una parcel·la municipal en aquesta zona de la ciutat.

El cap de llista de Junts ha explicat també que els 10 habitatges que es preveu construir a l’edifici llegat pel Juanito del Pensament o els ajuts al lloguer, són altres accions per facilitar l’accés a l’habitatge a la Seu en el proper mandat. 

En l’apartat d’oportunitats i promoció de la ciutat, s’ha parlat de la dinamització del Centre Històric. Fàbrega ha manifestat que “és una de les nostres grans prioritats i la candidatura de la Catedral a la UNESCO n’és punta de llança”. “Una regidoria específica per aquesta zona i la gestió directa de la neteja per part de l’Ajuntament, són altres propostes que implementarem en el proper mandat”, ha explicat. 

Durant el debat hi ha hagut, com és normal, rèpliques amb la resta de candidats i Fàbrega s’ha mostrat en tot moment rigorós amb els plantejaments, cosa que també ha demanat als seus oponents, especialment al candidat de Compromís. “Cal que fem afirmacions sustentades amb dades. La Seu no està parada”, ha manifestat Fàbrega i ha donat algunes dades que desmenteixen l’afirmació del seu oponent. 

En una altra intervenció Fàbrega ha enumerat els cinc elements clau per a dinamitzar econòmicament la ciutat: aposta pel centre històric, Catedral Patrimoni Mundial de la UNESCO, Capital dels Esports a la natura, més sòl industrial i aposta per empreses tecnològiques, i potenciar el sector primari com a Capital del Formatge. 

L’alcaldable de Junts, també ha explicat que “en aquest mandat hem captat 25M€ d’inversions d’altres administracions per fer realitat projectes a la Seu. Alguns, ja s’han invertit, d’altres serviran pels grans projectes del proper mandat. És important que l’Ajuntament tingui capacitat i lideratge per fer-los realitat”, ha reblat. 

En l’àmbit de la Salut, més enllà de la pandèmia, s’ha explicat que s’han aconseguit fites importants com el nou CAP, l’heliport nocturn o la signatura del conveni sanitari amb Andorra. I també s’ha recordat la feina ens queda per fer, “que tenim molt encarada, perquè durant aquesta legislatura ho hem prioritzat”: nou hospital, desplegament del conveni sanitari, places sociosanitàries per gent gran.

En l’àmbit de la cultura, una de les propostes de què més s’ha partat és del Teatre Auditori, una reivindicació de col·lectius de la ciutat lligats a les arts escèniques. En aquest sentit, el cap de llista de Junts ha manifestat que la Seu ha de tenir un teatre – auditori i que el compromís de la formació política és a cedir el terreny i a fer el projecte per tal d’anar a buscar recursos a la Generalitat i a la Diputació per la construcció. 

Durant el debat també s’ha parlat d’esports i en aquesta qüestió Fàbrega ha manifestat que la Seu ha de ser capital dels esports a la natura. En l’aposta de junts es desgranen com a idees principals en aquest àmbit accions vinculades al Parc del Segre, INEFC Pirineus, suport als clubs, esport de base, hàbits saludables, millora dels equipaments municipals. Fàbrega també ha manifestat la necessitat de construir un segon camp de futbol municipal i l’ha ubicat a la zona esportiva de Castellciutat, actualment degradada i sense ús. 

El debat també ha previst que els candidats fessin una pregunta a un altre candidat, seleccionat per sorteig. En el cas de Fàbrega, la pregunta la formulada el candidat de la CUP sobre model sanitari. La resposta ha estat clara.

Al seu torn, Fàbrega ha hagut de preguntar al candidat de la CUP i l’ha interpel·lat sobre els motius de la baixa assistència dels regidors de la CUP a les Juntes de Govern i a les comissions informatives prèvies als plenaris. No hi ha hagut una resposta concreta:

Per cloure el debat, tots els candidats han tingut l’oportunitat d’adreçar directament als espectadors un missatge final. Jordi Fàbrega ha recordat la pandèmia i la gestió realitzada però també la feina feta i sobretot la feina per fer. “Sabeu que no m’espanta treballar i sabeu que m’apassiona fer-ho per la Seu. Us demano confiança per fer realitat tots els reptes que hem encetat. Serveis i oportunitats per fer la Seu i el Castellciutat que ens mereixem”, ha conclòs.

Aquí es pot veure el debat complet:

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell