Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

S’inicia la segona volta de les primàries de Junts per Catalunya, amb Jordi Fàbrega com a candidat

Les persones afiliades a Junts decidiran aquest cap de setmana quins són els candidats que acompanyaran Laura Borràs als principals llocs de la llista del 14F en les quatre demarcacions

Avui comença la segona volta de les primàries a Junts per Catalunya, l’anomenada “segona urna”, on les persones afiliades decidiran quins són els candidats que acompanyaran Laura Borràs als llocs principals de la llista en les quatre demarcacions. Les votacions començaran el divendres 12 a les 20.00h i s’allargaran fins diumenge a les 20.00h.

Per la demarcació de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, és un dels candidats.

A continuació, explica qui és i els motius per presentar-se a les primàries. 👇

Soc Jordi Fàbrega i Sabaté, metge pediatra nascut a Lleida amb arrels del Pirineu. He viscut i estudiat entre Lleida i la Seu d’Urgell fins a acabar la carrera, quan marxo a Barcelona a fer el MIR i resto treballant a l’àrea metropolitana (Vall d’Hebron, Mútua de Terrassa i Can Ruti) fins que el 2009 tinc la gran oportunitat de tornar a casa, al Pirineu, a la Seu, on soc un dels fundadors d’una cooperativa de pediatres. El 2019, amb l’esperit de l’1 d’octubre ben present, em presento a les eleccions municipals com a independent amb Junts per la Seu i des del juny 2019 tinc l’immens honor de ser-ne l’alcalde. Amb la creació de Junts per Catalunya, m’afilio per primer cop a un partit polític, en sóc un dels membres impulsors i actualment formo part de la Direcció.

Estic vivint com a alcalde (i com a metge) aquesta pandèmia que ens ha trasbalsat tota l’existència, intentant des de l’ajuntament minimitzar-ne els danys a nivell sanitari, social i econòmic, i sobretot intentant comunicar als nostres veïns i veïnes la situació de cada moment amb el màxim rigor i transparència. Ens queda conviure –i patir- encara bona part del 2021 amb aquest virus, i m’agradaria que les decisions que es prenguin tinguessin en compte, ara sí, les peculiaritats del territori. Aquesta crisi ha evidenciat com el nostre sistema de salut no està preparat pels reptes del segle XXI, i que només s’aguantava per la dedicació i l’excel·lència dels nostres professionals. No es pot ajornar més una adequació del sistema i dotar-lo dels recursos que necessita.

Soc nou en la política, després de 22 anys de professional de la medicina (a la qual encara em dedico), molts d’ells en una zona de difícil cobertura i poc escoltada des dels llocs on es prenen les decisions. Visc l’alcaldia amb la mateixa vocació de servei que la professió sanitària, a la vostra disposició i treballant sense defallir per aconseguir una societat més justa, solidària i equitativa. I escoltant molt i dialogant, m’agrada molt el consens, però amb la idea clara de cap on volem anar, sense renúncies ni regals.

El meu objectiu és una República Catalana que gestioni tots els recursos que genera per fer un país socialment just, on ningú es quedi enrere, s’hi respectin tots els drets i les llibertats, sense presos polítics ni exiliats, on es protegeixi el més vulnerable i amb oportunitats per a tothom, amb independència del seu codi postal.

Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran necessiten ser escoltats i, sobretot, ser reconeguts. Cal defensar al Parlament la nostra veu, la nostra realitat, peculiaritats i problemàtiques (despoblament, envelliment, manca d’oportunitats pels joves, absència de serveis en molts punts, traves pel sector primari…). Hem de fer sentit la nostra veu i potenciar el nostre territori. Cal reivindicar el món rural, justament la pandèmia posa en valor la nostra qualitat de vida i el teletreball pot facilitar el retorn del nostre talent i ser una magnífica oportunitat de futur, però necessitem connectivitat, habitatge i serveis, cal creure-hi i apostar-hi com a país.

Em presento a les primàries de Junts per Lleida, Alt Pirineu i l’Aran per aportar la meva experiència de gestió (com a metge i com a alcalde) amb voluntat de servei, per defensar un territori que sovint no ha estat escoltat, per lluitar per una societat més justa i amb oportunitats per a tothom, i també (i sobretot) a Ponent i al Pirineu. Un repte que aconseguirem si gestionem tots els nostres recursos, amb un país lliure i independent. I amb tota la il•lusió per fer equip per aconseguir els objectius, com sempre he fet en tota la meva vida professional: un equip treballador, solvent i responsable, amb la Laura Borràs al capdavant, i amb el talent i la força de tota la gent de Junts a Lleida, el Pirineu i l’Aran.

Et demano la confiança per fer Junts aquest camí. Per Lleida, pel Pirineu, per l’Aran… i per la República Catalana.


Jordi Fàbrega i Sabaté

Dimarts a les 12.30, Instagram Live amb Albert Batalla

El candidat, compartirà un Instagram Live amb Albert Batalla (Diputat al Parlament de Catalunya entre 2003 i 2017), per conversar sobre els reptes de treballar pel Territori des del Parlament.

Serà el dimarts 8 de desembre, a les 12.30h i es podrà seguir en directe als perfils de @jorfabrega i @albert_batalla.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell