Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Inaugurat el nou consultori mèdic de Castellciutat

A càrrec del president de la Diputació de Lleida i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el regidor de Castellciutat, Francesc Viaplana, i la regidora de Salut, Marian Lamolla, entre d'altres autoritats provincials i locals

Aquesta tarda ha quedat inaugurat el nou consultori mèdic de Castellciutat que es troba en l’edifici que ocupaven els antics estudis de RàdioSeu, situat al carrer Doctor Robert. La inauguració ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, del regidor de Castellciutat, Francesc Viaplana, i de la regidora de Salut, Marian Lamolla, entre d’altres autoritats provincials i locals.

El nou consultori mèdic de Castellciutat suposa una millora en aquest servei perquè tant professionals com usuaris disposaran d’un espai més ampli i modern i amb més llum natural. Fins ara el servei es prestava en un local del carrer Marc Comes. En aquest sentit, el trasllat suposarà un estalvi per a l’Ajuntament, atès que aquell local era de lloguer mentre que el nou és propietat del consistori.

Les obres han inclòs el canvi de la porta d’entrada, que s’ha ubicat a la façana més propera a la plaça de l’Arbre per tal de garantir-hi l’accés a persones amb mobilitat reduïda. També s’ha remodelat el mur i la barana d’aquesta part de l’edifici i s’ha redefinit els espais interiors per ubicar-hi la sala de visites i els despatxos. De la seva part, la planta inferior s’ha cedit als veïns perquè la Comissió de Festes de Castellciutat disposi de més espai de magatzem. Les obres han anat a càrrec de l’empresa Àrids i Formigons Pont d’Espia i han tingut un pressupost de 57.000 euros.

En aquest acte inaugural, que no s’ha convidat a ningú per raons sanitàries, el president de la Diputació de Lleida ha manifestat que “disposar d’una bona xarxa de salut pública és un dels eixos que ens permet treballar a les institucions per combatre el despoblament”, i ho ha exemplificat amb el consultori inaugurat avui a Castellciutat i que fa que la seva població tingui “més a prop una primera atenció sanitària”.

Durant la seva visita de Talarn a la Seu d’Urgell també ha mantingut una reunió amb diferents responsables de la Fundació Sant Hospital on se li ha explicat el projecte de rehabilitació de l’hospital, tot visitant les instal·lacions. Precisament la Diputació de Lleida està treballant per col·laborar en la reforma interior de les plantes 2 i 3 d’aquest hospital que té com a objectiu l’ampliació dels serveis sociosanitaris d’aquest centre de salut. Al respecte el president de la Diputació ha remarcat que aquesta implicació es tradueix en el seu suport “al procés de millora del centre que ha de culminar amb la construcció d’un nou edifici d’aquest hospital”.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha posat de manifest que “la millora dels serveis sanitaris eren un dels principals objectius d’aquesta legislatura”, tot desgranant els diferents projectes en aquest àmbit, com l’estat avançat de les obres del CAP de la Seu d’Urgell, que es preveu inaugurar a finals d’aquest any; la licitació de l’heliport a l’H24 de l’Aeroport de la Seu per poder tenir els vols nocturns del SEM; i la visita feta avui a les obres per a l’ampliació, millora i remodelació de tota la unitat sociosanitària, que comptarà amb una dotació important de la Diputació de Lleida de més d’1M d’euros i que s’espera començar també durant aquest any. Referent a la visita al consultori de Castellciutat, Fàbrega ha destacat que era una obra molt important per la gent del poble. A banda, de l’hospital nou com un dels objectius presents, l’alcalde urgellenc ha avançat que es treballa per aconseguir un acord sanitari amb Andorra, que s’espera tirar-ho endavant.

La visita institucional ha finalitzat amb una visita a les obres de remodelació del Camí de Sant Isidre de Castellciutat.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell