Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Fàbrega proposa recuperar la gestió directa del servei de neteja per part de l’Ajuntament, durant el primer debat de candidats

L’alcaldable de Junts exposa diverses propostes per afavorir el creixement econòmic de la Seu i Castellciutat al debat organitzat per la AEAU

La gestió del servei de neteja de la ciutat tornarà a ser a càrrec de l’Ajuntament si Junts surt escollit per governar la Seu i Castellciutat el proper 28 de maig. Així ho ha manifestat el candidat a l’alcaldia de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, en el debat entre alcaldables organitzat per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell aquest divendres.

Per Fàbrega, la millora de la neteja de la ciutat en general i del centre històric en particular és necessària i contribuirà també a la bona marxa de negocis i comerços fent més agradable la visita. I per això creu necessari recuperar la gestió per part de l’Ajuntament, ja que cal que hi hagi una persona que tingui com a “única prioritat i responsabilitat professional el control i la millora de la neteja de la ciutat”, i la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet va creixent i té altres qüestions a les quals donar resposta, com és la complexa gestió dels residus.

Més enllà de la neteja, el líder de Junts per la Seu ha defensat que el creixement econòmic “és fonamental, ja que és clau per aconseguir crear llocs de feina i és bàsic per la cohesió social”. I el model econòmic que permeti aquest creixement és aquell que conjugui varies àrees: un sector primari “potent”, sobretot agrícola i ramader, amb el sector lleter “que cal recolzar” i amb les Cooperatives “com a grans referents”; un sector industrial, “que necessita més sòl, en som conscients i hi estem treballant, però on tenim indústries potents”; un sector tecnològic que és el que “més ocupació genera en els darrers anys, sobretot en jovent i en les dones, on tenim l’atur més gran”; i sense oblidar el comerç de proximitat i el turisme.

L’aposta per aquest model econòmic es concreta en diferents accions, entre les quals Fàbrega ha destacat: la creació d’una Oficina de Suport Empresarial i l’establiment d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana, que obrirà tot un ventall de possibilitats de promoció; la candidatura de la Catedral a patrimoni universal de la UNESCO, que  és tota una oportunitat ja que “allà on un monument s’ha declarat patrimoni de la UNESCO han augmentat en un 30% els visitants, i s’ha mantingut en el temps”, ha manifestat l’alcaldable de Junts; esdevenir capital de l’esport a l’aire lliure, tant d’elit com a nivell recreatiu i formatiu; el hub tecnològic i l’ampliació del sòl industrial; i la potenciació del sector primari, “com a capital del formatge que som”, amb la Fira de Sant Ermengol i una nova fira de productes agroalimentaris a la primavera.

En aquest punt, Fàbrega ha recordat que “acabem la legislatura amb 700 persones empadronades més a la ciutat i amb 60 aturats menys, tot i el sotrac de la pandèmia”, durant la qual “vam mobilitzar un milió d’euros en ajudes, 600.000 d’ells en ajudes directes al sector empresarial i taxes no cobrades. Això és un 7% de tot el pressupost municipal”, ha assenyalat l’alcaldable de Junts.

En relació a les inversions a fer, per a Fàbrega la prioritat està, d’una banda en aquelles relacionades amb l’atenció a les persones (reforma i ampliació de la Unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital -6 milions d’euros-, l’equipament per a gent gran previst a l’Horta del Valira i el nou Hospital Comarcal de l’Alt Urgell) i el creixement econòmic (l’edifici docent d’INEFC Pirineus -8 milions d’euros-, el hub tecnològic Pirineus Tech Mountain, la generació de sòl industrial i aquelles inversions relacionades amb la sostenibilitat). Fàbrega hi ha afegit la inversió per fer que la Seu disposi d’un teatre municipal, amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat.

Més notícies

Contacta amb nosaltres





© 2023 Junts per la Seu d'Urgell