Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

Es celebra el darrer Ple de la legislatura, on s’aprova una modificació de crèdit per permetre realitzar les obres de millora energètica del Parc del Segre amb una subvenció dels fons Next Generation

Aquest ha estat el darrer ple com a regidora de la tinent alcalde de desenvolupament local, Mireia Font, després de 8 anys de servei públic a la Seu i Castellciutat, on ha fet una feinada ingent en pro de la promoció econòmica i els emprenedors, entre altres àrees.

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de maig  del 2023, el darrer de la legislatura municipal 2019-2023. Durant el plenari, el vici-alcalde Jordi Fàbrega ha donat compte dels informes trimestrals de morositat de l’ajuntament i les societats municipals, amb períodes mitjans de pagament tots inferiors als 38 dies (el global de l’ajuntament és de 14,22 dies) i del seguiment trimestral del pressupost 2023. 

El mateix Jordi Fàbrega ha defensat una modificació de crèdit que s’ha aprovat, amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts per la Seu i ERC) i del regidor no adscrit Àngel Rubio i el vot contrari de CxlS i la CUP. Gràcies a aquesta modificació es podrà realitzar les actuacions de millora energètica del Parc del Segre, que compten amb una subvenció del Consejo superior de Deportes de 125.504,06 € (per un import global de 379.065,29 €), així com altres actuacions, com el nou vestuari pels gegants antics que aquets any celebren 80 anys, un concert de la Coral Signum amb l’orquestra Camerata Granados, el canvi de les cistelles de bàsquet del Palau d’Esports i el nou videoporter de l’escola Albert Vives. Actuacions totes elles que NO han comptat amb el suport dels grups de CxlS ni de la CUP, que hi ha votat en contra, com va essent habitual.

El tinent alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera, ha presentat la delegació de competències al Consell Comarcal perquè aquest executi les obres del mur de contenció al camí d’Estahó davant de cal Nabiners i al Parc del Segre per contractar les obres de millora d’eficiència energètica. Aquestes obres inclouen millores d’eficiència energètica i d’accessibilitat amb un serveis accessibles a l’interior del bar.

La regidora d’educació, Núria Tomàs, ha presentat l’acord de continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn i la regidora de recursos humans, Carme Espuga, una modificació del conveni respecte al personal de la llar d’infants aprovat per mesa paritària el 14 de maig i que millora i clarifica assumptes d’horaris, permisos i vacances del personal. Aquests punts s’han aprovat per unanimitat.

I el tinent alcalde de territori i sostenibilitat. Joan Gurrera, ha presentat una modificació dels paràmetres urbanístics per facilitat la tramitació dels permisos d’obres a la ciutat adaptant el Pla General d’Ordenació Urbana a la nova normativa vigent.

De nou en aquest ple, cap dels grups municipals a l’oposició (CxlS i la CUP) tampoc no han presentat cap moció ni interpel·lació.

De fet en tot la legislatura, el grup de CxlS només ha presentat 29 mocions (menys de 5 per regidor, en 4 anys), i el grup de la CUP, 10 mocions (també 5 per regidor de mitjana en 4 anys). Això demostra la seva poca implicació amb la política municipal d’aquesta legislatura.

I per acabar i com és habitual, el regidor d’esports Carlos Guàrdia ha realitzat un prec de felicitació a l’Albert Villaró pel premi Pica d’Estats i el tradicional prec de felicitació als esportistes urgellencs que han obtingut èxits importants aquest darrer mes, així com al Consell Esportiu de l’Alt Urgell per la celebració del cros de primavera.

Com veieu i com va sent habitual, un nou ple amb protagonisme important dels regidors de Junts per la Seu en els temes defensats i aprovats.

De fet, aquest ha estat el darrer ple municipal de diferents regidors municipals, com la tinent alcalde de Desenvolupament local, Mireia Font; el tinent alcalde de Serveis centrals, Carlos Guàrdia, la regidora de CxlS Carlota Valls, la de la CUP Xènia Antona i el regidor no adscrit Àngel Rúbio. A tots ells, el nostre reconeixement per la feina feta aquesta legislatura.

En el cas de la tinent alcalde de desenvolupament local, Mireia Font, després de 8 anys com a servidora pública al consistori municipal, sempre a l’equip de govern, no es torna a presentar en les properes eleccions municipals del 28 de maig. Des de Junts per la Seu volem agrair tota la seva feina realitzada, tant a l’equip de l’alcalde Batalla com amb el de l’alcalde Fàbrega i aquests darrers 19 mesos amb Francesc Viaplana al front del consistori pel pacte amb Junts per la Seu. Els bons resultats econòmics (60 aturats menys amb més de 700 empadronats més a la ciutat d’aquesta legislatura) s’expliquen en part per la seva bona feina, sempre al costat de les associacions econòmiques de la ciutat i comarca, reforçant la Seu com a capital econòmica del Pirineu català.

Moltes gràcies per tant Mireia, moltes gràcies per TOT. 

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell