Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El Ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de la Seu aprova una modificació del conveni amb el Consell Comarcal per poder licitar la passera del riu Valira

En aquest ple també s’ha donat compte de la renúncia com a regidor d'Òscar Ordeig, de CxS, després de 14 anys com a regidor al consistori.

S’ha celebrat el Ple ordinari del mes de novembre del 2021 en el que s’ha aprovat una modificació de crèdit que inclou partides pressupostàries per arranjaments de paviment i supressió d’una reixa de drenatge del Polígon Industrial de la Seu, l’adquisició de material informàtic de consulta per ús del públic a la Biblioteca, la compra d’una nova motocicleta per a la Policia Municipal i l’ampliació de les subvencions per a la pintura de porxos del centre històric i Castellciutat en 8.400 € i les subvencions d’autònoms en 3.200 €. Amb l’ampliació d’aquestes 2 darreres partides aquestes subvencions s’atorgaran a tots els sol·licitants, amb un import total de 38.400 i 13.600, respectivament. Aquestes partides, defensades pel vice-alcalde Jordi Fàbrega, s’han aprovat amb els vots favorables de l’Equip de Govern (Junts per la Seu i ERC) i del grup de CxlS i l’abstenció de la CUP:  

També Jordi Fàbrega ha donat compte dels períodes mitjans de pagament del 3r trimestre del 2021 (17 dies) i dels informes trimestrals de morositat, tant de l’ajuntament com de les societats municipals, totes elles amb unes períodes migs de pagament entre 4 i 35 dies. 

A instàncies de la regidora de Recursos Humans, Carme Espuga, s’ha aprovat una petita modificació del pacte-conveni amb els treballadors sobre les hores extres realitzades en els dies especials, pactada a la mesa de negociació.  I també s’han aprovat dues pròrrogues d’un any en convenis que tenim amb el Consell Comarcal: la dels Serveis Socials i la de manteniment dels camins municipals. 

I s’ha aprovat una addenda amb el conveni amb el Consell Comarcal per tal que aquest pugui licitar en breu la passera de vianants del riu Valira que segueix la N-260 a l’entrada de la Seu. 

En quan a les mocions, s’ha rebutjat una moció presentada pel grup de CxlS sobre la gestió pròpia del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), ja que aquest és un servei que presta el Consell Comarcal a través del Consorci d’Atenció a les Persones, i aquest fet ja s’ha discutit en els seus òrgans de govern, havent-se decidit ja un canvi en la gestió del SAD a favor de l’empresa pública Sumar. I també s’ha acceptat amb esmenes una moció sobre la creació d’una Fira de l’Activitat Esportiva, una proposta que no és del grup de CxlS, sinó que l’actual equip de govern teníem previst fer l’any 2020 i que la pandèmia ho va impossibilitar, i que ara ha sortit de nou arrel d’una proposta ciutadana feta per xarxes socials.  

Hi ha hagut varis precs, entre ells un de la 1a Tinent d’Alcaldia, Mireia Font,  d’agraïment a tothom que ha fet possible l’exitosa Fira de Sant Ermengol d’aquest any i del regidor de Joventut, Joan Llobera, per la 1a Jornada Jove celebrada amb molt d’èxit el passat dissabte. Així com precs de felicitació a la jove urgellenca Marta Bertran, que va guanyar el Premi Dona TIC 2021 a la millor estudiant universitària en noves tecnologies i a l’escriptor Albert Villaró pel premi a la millor obra original en català del Festival 42 per “La Companyia Nòrdica”.

Finalment, en el darrer punt de l’ordre del dia, s’ha donat compte de la renúncia del seu càrrec de regidor del Sr. Òscar Ordeig, del grup de CxlS, per centrar-se en les seves responsabilitats al Parlament i al PSC de Lleida, tal i com ell ha explicat. Tots els grups municipals han agraït la seva tasca al consistori, després de 14 anys com a regidor en 4 legislatures, totes elles a la oposició. Des de Junts per la Seu, tot i les nostres discrepàncies -profundes en molts temes- volem agrair el to d’aquesta darrera legislatura i la seva tasca de servei públic durant tots aquests anys. 

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell