Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu Junts per la Seu
Junts per la Seu d'Urgell

El ple ordinari de setembre aprova la cessió definitiva dels terrenys al Departament de Salut que ha de permetre la construcció del nou hospital comarcal de l’Alt Urgell a la Seu d’Urgell

També s'ha aprovat la declaració de l'edifici dels antics jutjats de Pati Palau com a Bé Cultural d'Interès Local, permetent així demanar una subvenció al Departament de Cultura per a la seva rehabilitació

Avui s’ha celebrat el Ple ordinari del mes de setembre del 2022. Un ple molt important pel futur de la Seu i de tot l’Alt Urgell, ja que s’ha aprovat definitivament la cessió dels terrenys que el Departament de Salut ens havia sol·licitat per tal de poder iniciar els tràmits per a la construcció del futur Hospital Comarcal de l’Alt Urgell. Com sabeu, es tracta d’un terreny al Sud-1, al costat del parc de bombers, de 14.554 m2 (en dues finques, una ja existent de 695,95 m2 i la de nova creació amb tot el procés de reparcel·lació i urbanització, de 13.859 m2). Aquesta segona finca és la que s’ha aconseguit amb les modificacions urbanístiques realitzades, permetent al mateix temps la reducció de la superfície comercial aprovada des del 2002 en un 25%, tal i com ha explicat el tinent alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera.  Aquesta cessió s’ha aprovat per unanimitat, com no podia ser d’una altra manera.

La cessió d’aquesta finca és una fita important per la nostra ciutat, que donarà resposta a una de les necessitats del territori, com és la construcció d’un hospital comarcal que millori la qualitat assistencial sanitària que reben els nostres veïns i veïnes i dignifiqui la feina dels nostres professionals sanitaris, tal i com ja s’ha fet aquesta legislatura amb el nou Centre d’Atenció Primària. És el fruit del treball de tot l’equip de govern, tant a l’Ajuntament, amb una tasca coral coordinada pel tinent alcalde Joan Gurrera, per cert aconseguida en un termini inferior de menys d’un any gràcies a la feina ingent realitzada; com al Parlament de Catalunya, on el treball a favor de la Seu i el Pirineu del vicealcalde Jordi Fàbrega com a diputat, amb la Conselleria de Salut i amb el conseller Josep Maria Argimon en particular, ha estat fonamental per què el Govern realitzi aquesta inversió amb la partida pressupostària provinent dels Fons Next Generation. 

En aquest plenari també s’ha aprovat declarar l’edifici dels antics jutjats com a Bé Cultural d’Interès Local. Aquesta declaració ens permetrà presentar-nos a unes subvencions del Departament de Cultura que puguin ajudar-nos a finançar la rehabilitació de l’edifici. Rehabilitar i donar un ús a l’edifici dels jutjats és una de les nostres prioritats, ja que ens ajudarà a revitalitzar el centre històric i tornar a la ciutadania un edifici emblemàtic de la Seu com els antics jutjats. 

També en aquest ple, el vicealcalde Jordi Fàbrega ha donat compte dels informes trimestrals de morositat de l’ajuntament i les societats municipals, amb períodes mitjans de pagament tots inferiors al mes (el global de l’ajuntament és de 8,63 dies) i del seguiment trimestral del pressupost 2022. I s’han aprovat definitivament els comptes generals del 2021, un cop han estat exposats al públic i no han rebut al·legacions. 

També s’han aprovat 2 expedients de modificació de crèdit. Un que permet l’amortització de diferents préstecs d’una sèrie d’inversions ja finalitzades per l’ajuntament i que no van esgotar tota la partida pressupostada. I un segon, aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció de CxlS i el vot contrari de la CUP, on s’inclou, entre altres el contracte d’explotació i els subministraments de la nova Àrea d’Autocaravanes; una aportació de 3.000 € per la compra de productes alimentaris al banc dels aliments; la compra d’instruments pel projecte de música comunitària que permet atansar la música a totes les escoles de la Seu i Castellciutat; els increments de despesa generats per l’elevat cost de l’energia que repercuteixen molt negativament -també- en les despeses de l’ajuntament; la reparació de la caldera de biomassa de la casa consistorial; l’arranjament de l’skate parc; i les activitats culturals del Món Màgic de les Muntanyes, concretament la partida destinada al Rescat dels Minairons. Aquestes partides s’han aprovat amb el vot favorable de Junts per la Seu, ERC i CxlS i el vot contrari de la CUP.

En el mateix ple també s’ha ratificat el conveni amb el Departament d’Educació per a seguir gestionant des de l’Ajuntament la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), així com l’adhesió al Pla d’Igualtat d’Oportunitats de la Comarca de l’Alt Urgell i l’aprovació de la política de seguretat en la informació de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, que ens ha explicat el regidor de noves tecnologies, Joan Llobera.

En aquest ple, cap dels grups municipals a l’oposició (Compromís per la Seu i la CUP) no han presentat cap moció, interpel·lació ni pregunta.

Finalment s’han realitzat 5 precs. Un d’agraïment per la regidora Carlota Valls respecte a l’inici del curs escolar, i 4 per l’equip de govern: 2 precs d’agraïment pel regidor d’esports i Festes, Carlos Guàrdia, per l’organització de la Festa Major i la Copa del Món d’Eslàlom; així com el tradicional prec de felicitació als esportistes urgellencs que han tingut èxits esportius destacables durant el darrer mes incloent els piragüistes Miquel Travé i Mònica Dòria per les medalles a la Copa del Món celebrada a la nostra ciutat. I finalment el regidor de solidaritat, Joan Gurrera, ha realitzat un prec d’agraïment i felicitació a l’ONG urgellenca Cruzada por la Alegria -amb l’urgellenc Pere Mentruit al capdavant i amb la col·laboració de l’ajuntament de la Seu d’Urgell- pels seus 15 anys de treball i col·laboració amb l’Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba, especialitzat en el tractament del càncer infantil, i que el passat 7 de juliol va rebre un reconeixement per part de les autoritats i l’hospital cubà.

Destacar que en aquest ple el regidor de Compromís per la Seu, Àngel Rubio, ha exercit el seu dret a votar de manera diferenciada del seu grup municipal, fet que pot evidenciar l’existència de diferències internes dins d’aquest grup municipal.

Us esperem al proper ple ordinari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que està fixat pel dilluns 3 d’octubre.

Més notícies

Contacta amb nosaltres

© 2023 Junts per la Seu d'Urgell